ροή ειδήσεων

Τούρκοι χωρικοί γίνονται πλούσιοι πουλώντας μετεωρίτη


Χωρικοί στο Σαριτσιτσέκ της ανατολικής Τουρκίας κέρδισαν πάνω από ένα εκατομμύριο τουρκικές λίρες (350.000 δολάρια) πουλώντας...
κομμάτια μετεωρίτη που έπεσαν στην περιοχή τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Haberturk, οι ντόπιοι στην επαρχία Μπινγκόλ εξακολουθούν να χτενίζουν την περιοχή, συλλέγοντας θραύσματα από τον μετεωρίτη, που μπορούν να τους αποφέρουν γύρω στα 60 δολάρια, το γραμμάριο.
Οι πιο τυχεροί από του 3.200 κατοίκους του χωριού, όπως ο 30χρονος Χασάν Μπελντέκ, βρήκαν κομμάτι βάρους ακόμη και 1,5 κιλού και... έκαναν την τύχη τους. Ο συγκεκριμένος, όπως αναφέρει το BBC, είναι ήδη σε θέση να απορρίπτει προσφορές έως και 350.000 λιρών (120 χιλιάδων δολαρίων), γιατί θεωρεί ότι μπορεί να εξασφαλίσει και καλύτερες. Τα χρήματα που θα καταφέρει να κερδίσει θα τα χρησιμοποιήσει για να ανοίξει ζαχαροπλαστείο στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με τ' αδέλφια του.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στην περιοχή του Τσέλιαμπινσκ, στη Ρωσία, το 2013. Και τότε, παρά τις δηλώσεις επιστημόνων που είχαν υποβιβάσει την αξία των ευρημάτων, είχε πυροδοτηθεί ένα κυνήγι θησαυρού, που έκανε πολλούς ντόπιους πλούσιους, λόγω του ενδιαφέροντος ερευνητών αλλά και συλλεκτών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *