ροή ειδήσεων

Πρωταθλητής κόσμου ο Λευτέρης Πετρούνιας!



Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των κρίκων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος... Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στην Γλασκώβη ανέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Ελληνας πρωταθλητής εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και συγκέντρωσε 15.800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6.800, βαθμός εκτέλεσης: 9.000).

Με τον τρόπο αυτό ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη ολοκλήρωσε μια ονειρική χρονιά, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο! Μέσα στο 2015 αναδείχθηκε επίσης πρωταθλητής Ευρώπης τον Απρίλιο στο Μονπελιέ, ενώ κέρδισε και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξήχθησαν τον Ιούνιο στο Μπακού.



Στο δεύτερο και το τρίτο σκαλί του βάθρου, πιο κάτω από τον 25χρονο Έλληνα πρωταθλητή, ανέβηκαν δύο Κινέζοι αθλητές. Ο λόγος για τους Χάο Γιόου που συγκέντρωσε 15.733 βαθμούς και τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή Γιανγκ Λιου που έλαβε 15.700 βαθμούς. «Ο αγώνας πήγε όπως περίμενα. Ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε και είμαστε πανευτυχείς!», είπε μστις πρώτες του δηλώσεις ο Πετρούνιας.

Παράλληλα, σε σχέση με τον επόμενο μεγάλο στόχο, τόνισε: «Τώρα, μπορώ να αρχίσω να σκέφτομαι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά θα πάμε για μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο! Θεωρώ ότι θα είμαι από τα φαβορί για ένα μετάλλιο και θα δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ για να παρουσιαστώ απόλυτα έτοιμος».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε μόλις ο έκτος αθλητής που φέρνει στην Ελλάδα μετάλλιο από διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά τους Ιωάννη Μελισσανίδη, Δημοσθένη Ταμπάκο, Βλάση Μάρα, Λευτέρη Κοσμίδη και Βασίλη Τσολακίδη. Αυτό είναι το ένατο μετάλλιο της χώρας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής.


http://gr.euronews.com/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *