ροή ειδήσεων

Ασφαλιστικές συγκρίσεις: Η Γαλλία και η τρομοκρατία, η Ελλάδα και οι σεισμοί!


Είναι πάντως εντυπωσιακό, πώς μία ανεπτυγμένη χώρα, αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κίνδυνο...
σε σύγκριση με μία άλλη που το πολιτικό της προσωπικό μοιραίο και άβουλο αντάμα, επιμένει να τη θεωρεί ανεπτυγμένη για να κρύψει τις δικές του ευθύνες...



Αναφερόμαστε στη Γαλλία η οποία από το 2002 αμέσως μετά την «11η Σεπτεμβρίου 2001» έσπευσε να δημιουργήσει ένα οργανισμό τον GAREAT, αποστολή του οποίου είναι να διαχειριστεί την αντασφάλιση των κινδύνων από τις "επιθέσεις" και τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία, στο όνομα και για λογαριασμό των μελών του, ούτως ώστε να τους επιτρέψει να αναπληρώνουν τις απώλειες, υλικές ζημιές, που προκύπτουν από «επιθέσεις» και τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Και την συγκρίνουμε με την Ελλάδα η οποία δεν κινδυνεύει τόσο από τρομοκρατικές επιθέσεις ευρείας κλίμακας, κινδυνεύει όμως από σεισμούς. Τεχνικά το πρόβλημα για την ιδιωτική ασφάλιση είναι το ίδιο. Η ασφαλιστική κάλυψη ενός μεγάλου και απροσδόκητου γεγονότος. Ενώ λοιπόν η Γαλλία μέσα σε δυο-τρεις μήνες δημιούργησε ένα οργανισμό κάλυψης έναντι της τρομοκρατίας η Ελλάδα συζητά(;) 20 χρόνια τώρα εάν πρέπει η όχι να δημιουργήσει ένα μηχανισμό κάλυψης του πληθυσμού από τον κίνδυνο του σεισμού... Και από τότε ο Εγκέλαδος είναι κάθε χρόνο έξω από την πόρτα μας... Τι να πει κανείς ειδικά όταν οι συναρμόδιοι όλα αυτά τα χρόνια Υπουργοί δηλώνουν και φανατικοί Ευρωπαίοι...

Εκτός από τους Υπουργούς ευθύνες έχει όμως και η ασφαλιστική αγορά. Έπρεπε να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα προκειμένου αυτός ο φορέας να δημιουργηθεί. Αντ’ αυτού πολλές φορές η παρέμβαση εξαντλείται σε πανηγυράκια και δεξιοσούλες...

Τι είναι η GAREAT

Όπως διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της η GAREAT αποτελείται από δύο τμήματα: το τμήμα "μεγάλων κινδύνων", το οποίο περιλαμβάνει τους κινδύνους των οποίων τα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης ανέρχεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ και πλέον, και τον κλάδο «Μικρών και Μεσαίων Κινδύνων», ο οποίος διαχειρίζεται τους κινδύνους με ποσά ασφαλιστικής κάλυψης κάτω των €20.000.000.

Μέλη GAREAT είναι οι γαλλικές ή ξένες ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες καλύπτουν κινδύνους που βρίσκονται στο γαλλικό έδαφος.

Θεμελιώδη αρχή της GAREAT είναι η αρχή της «αμοιβαιότητας» μεταξύ των μελών του, οι οποίοι ευθύνονται από κοινού με τα άλλα μέλη μέσα στο ίδιο τμήμα, όπως και η υποστήριξη που δίνεται στην GAREAT από διεθνείς αντασφαλιστές, μέσω της απεριόριστης κάλυψης από το γαλλικό κράτος καθώς το πρόγραμμα είναι κατά 100% αντασφαλισμένο από την Caisse Centrale de Reassurance.

Ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός η GAREAT επιστρέφει το μέρος των ασφαλίστρων που δεν χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της αντασφαλιστικής κάλυψης στο τέλος κάθε έτους.

ΥΓ: Θα περιμένουμε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση τις τοποθετήσεις των παραγόντων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς...

Γράφει ο Λάμπρος Καραγεώργος/nextdeal.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *