επικαιρότητα

Περισσότεροι αυστριακοί συνταξιούχοι την Άνοιξη στη Ρόδο


Την πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Andrea Ιkic-Bohm, δέχτηκε... στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο των στενών και θερμών σχέσεων των δύο λαών.

Την πρέσβη συνόδευε ο πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο κ. Σάββας Παπαγεωργίου και η συζήτηση που διεξήχθη αφορούσε κυρίως την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών τόσο για την οργάνωση των διακοπών των συνταξιούχων της Αυστρίας που επισκέπτονται την άνοιξη το νησί, όσο και την συνεργασία σε δράσεις του δήμου που αφορούν τον πολιτισμό.

Η κ. Ikic-Bohm ζήτησε συγκεκριμένα να ενημερωθεί για δράσεις στις οποίες θα μπορούσε και η πρεσβεία της Αυστρίας να συμμετάσχει, γεγονός που ανέλαβε ήδη ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αιβάζης ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

Oι «ανοιξιάτικες συναντήσεις» των Αυστριακών συνταξιούχων στη Ρόδο αναμένεται τον Απρίλιο του 2016 να έχουν ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση ενώ από τη συνάντηση προέκυψε και η συμμετοχή της αυστριακής πρεσβείας σε θέματα ψυχαγωγίας των Αυστριακών επισκεπτών κατά το διάστημα αυτό.Ο δήμαρχος δήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του που επισκέπτεται για πρώτη φορά το νησί μας η πρέσβης με την οποία συνομίλησε στη γλώσσα της, ενημερώνοντάς την για θέματα που απασχολούν το δήμο με δεδομένο ότι η φίλη χώρα ακολουθεί προηγμένες τεχνολογίες από χρόνια στα θέματα αυτά. Μίλησε συγκεκριμένα για το ενδιαφέρον του για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της εικόνας του νησιού, υπογράμμισε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι ο δήμος Ρόδου στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας του νησιού θα αναζητήσει επενδυτές για τα ακίνητά του στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης».

Η αυστριακή πρέσβης δήλωσε υποστηρίκτρια της προσπάθειας της Ρόδου να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021 και πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών με τις πόλεις της Αυστρίας που στο παρελθόν κέρδισαν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/11/15, 11:18 μ.μ.

    ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Κ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά