ροή ειδήσεων

Οι πρόσφυγες ακυρώνουν την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου


Σε υποχωρήσεις των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης... μπορεί να ελπίζει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς σύμφωνα με το Der Spiegel, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Οι σχετικές συζητήσεις Αθήνας – Βρυξελλών, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, αφορούν κυρίως στο ερώτημα αν ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ θα πρέπει να καταργηθεί σε όλα τα ελληνικά νησιά.

«Η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε αυτό. Σε ένα πρώτο βήμα αυξήθηκε ο ΦΠΑ τον Οκτώβριο σε έξι μεγάλα ελληνικά νησιά, όπως τη Μύκονο και τη Ρόδο, στο 23%, προβλέποντας ότι θα ακολουθούσαν και άλλα νησιά», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, «αυτό δεν φαίνεται να ισχύει πια.

Σε συνάντηση που είχε με τον ευρωπαίο επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, ο Αλέξης Τσίπρας του επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αυξήσει τον ΦΠΑ σε νησιά που πλήττονται ιδιαίτερα από τις ροές Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, όπως είναι η Λέσβος. Ο Μοσκοβισί φέρεται να δήλωσε ότι θα το εξετάσει».

Η Κομισιόν μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, επιβεβαίωσε ότι Μοσκοβισί και Τσίπρας μίλησαν για την προσφυγική κρίση αλλά και για το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ.

«Ωστόσο δεν υπήρξαν δεσμεύσεις. Η τρέχουσα λουξεμβουργιανή προεδρία στην ΕΕ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ανταποκριθούν οι Ευρωπαίοι στο ελληνικό αίτημα, διαβεβαίωσε σε συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα ο υπ. Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν. Για να συμπληρώσει όμως ότι οι Έλληνες θα πρέπει να δείξουν λίγο περισσότερη πολιτική βούληση στην προσφυγική κρίση».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *