επικαιρότητα

Τι ρόλο παίζει ο τόπος κατοικίας στην υγεία


Όσοι ζουν σε περιοχές με πράσινο είναι υγιέστεροι, ...

σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών.


Μία νέα μελέτη υποστηρίζει ότι στην υγεία καλή μπορεί να βοηθήσει ένα καλαίσθητο και ευχάριστο στο μάτι περιβάλλον σαν σκηνικό από ταινία.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τις 1,5 εκατομμύριο βαθμολογίες σε 212.000 εικόνες τοποθεσιών από τη Βρετανία τις οποίες είχαν βάλει οι χρήστες του σάιτ Scenic-Or-Not.

Υπάρχουν βέβαια πολλά δεδομένα που χρειάστηκε να λάβουν υπόψη τους οι ερευνητές από το Warwick Business School, όπως για παράδειγμα ότι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μένουν σε όμορφα και γραφικά μέρη, ότι οι πόλεις θυμίζουν λιγότερο «σκηνικό», καθώς επίσης και ότι οι πιο γραφικές περιοχές θα έχουν λιγότερη μόλυνση.

Επίσης έλαβαν υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, που μπορεί να σχετίζονται με το επίπεδο υγείας, όπως είναι για παράδειγμα το εισόδημα και το επάγγελμα.

Έτσι, βρήκαν ότι οι άνθρωποι που έμεναν σε όμορφες τοποθεσίες «σαν ζωγραφιά» είχαν καλύτερη υγεία. Δεν επρόκειτο όμως για τις πιο πράσινες περιοχές αλλά και για εκείνες που είχαν ωραία θέα (π.χ. μία γραφική εκκλησία) ακόμα κι αν βρίσκονταν σε αστικό περιβάλλον.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά