ροή ειδήσεων

Λέρος: Κρούσμα Ηπατίτιδας σε Λιμενικό και προσφυγόπουλο



Αναστάτωση επικρατεί στην κοινωνία της Λέρου με το κρούσμα Ηπατίτιδας Α,...
που επιβεβαιώθηκε την περασμένη Τρίτη σε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στη Λέρο καθώς και σε ένα παιδί από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το lerosnews, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου εστάλησαν σχετικά δείγματα στην Κω προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις για την Ηπατίτιδα Α, οι οποίες ανιχνεύουν αντισώματα.

Οι εξετάσεις για τον ιό της Ηπατίτιδας Α βγήκαν θετικές, με αποτέλεσμα το στέλεχος του Λιμενικού να δεχθεί ειδική αγωγή, ενώ είναι καλά στην υγεία του, και έλαβε 20ήμερη άδεια προκειμένου να αναρρώσει.

Το παιδί από το Αφγανιστάν νοσηλευόταν ήδη στο Νοσοκομείο της Λέρου.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων) η ηπατίτιδα Α σχετίζεται άμεσα με την κακή υγιεινή και χρειάζεται 15 - 50 μέρες για να εκδηλωθεί.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή στη Λέρο βρίσκονται άνω των 3.500 μεταναστών σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στο νησί.

Ο χώρος φιλοξενίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στο ΠΙΚΠΑ είναι προς το παρόν "υπό κατασκευή", ενώ όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν θα φιλοξενούνται μόνο 250 - 300 μετανάστες...

Σημειωτέον ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν εμβολιαστεί στο παρελθόν για τον ιό της Ηπατίτιδας Α.

Το Αρχηγείο είναι ενημερωμένο για το περιστατικό και εντός των ημερών γιατρός του Λ.Σ θα επισκεφθεί το νησί μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Λιμενικοί που υπηρετούν στη Λέρο, θα υποβληθούν εκ νέου σε εξέταση για τα ολικά αντισώματα της ηπατίτιδας Α, πριν κάνουν πάλι το εμβόλιο, για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται ο εμβολιασμός (εάν τα αντισώματα υπάρχουν ήδη στον οργανισμό ο εμβολιασμός είναι περιττός).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *