ροή ειδήσεων

Νοσοκομείο Ρόδου: εργασιακές συνθήκες γαλέρας για το νοσηλευτικό προσωπικό


Το γεγονός ότι επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας για το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου...
«Ανδρέας Παπανδρέου» διαπίστωσε κλιμάκιο του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Νοσοκομεία που επισκέφθηκε αυτές τις ημέρες το Νοσοκομείο.

Τρεις συνεχόμενες νυχτερινές βάρδιες και δύο απογευματινές είναι το σύνηθες εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τις περισσότερες από τις νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου που εργάζονται σε κυκλικό ωράριο, τη στιγμή που η εργασιακή νομοθεσία ορίζει ότι πρέπει να εκτελείται μόνο μία νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα. Τα χρωστούμενα ρεπό ξεπερνούν τις 9.000 (!) ενώ δεν έχει δοθεί ακόμα το σύνολο της κανονικής άδειας του 2014 και υπάρχουν μεγάλα υπόλοιπα.

Το Νοσοκομείο Ρόδου, το πιο μεγάλο και μάχιμο σε όλη τη Δωδεκάνησο έχει τριακόσιες σαράντα (333) κλίνες δύναμη ασθενών και μόλις εκατόν δεκατέσσερις (114) εν ενεργεία νοσηλεύτριες σε κυκλικό ωράριο. Λειτουργεί δηλαδή με το 1/3 των νοσηλευτών που θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει (δηλαδή μόνο με το προσωπικό ασφαλείας). Ένα Νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες 120.000 κατοίκων και σαν μεγάλος τουριστικός προορισμός που είναι το νησί από τον Μάρτιο έως και Νοέμβριο τουλάχιστον, καλύπτει σε ημερήσια βάση τις ανάγκες 250.000 (!) ανθρώπων.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα υπερωκεάνιο που λειτουργεί με πλήρωμα ψαροκάικου όπως ανέφερε κάποιος παλιός συνδικαλιστής του Νοσοκομείου. Δυστυχώς την ίδια ώρα που το προσωπικό εργάζεται σε τέτοιες απάνθρωπες συνθήκες υπάρχει παράλληλα και ένα κλίμα εσωτερικού εκφοβισμού από τη διοίκηση του Νοσοκομείου έτσι ώστε να αμβλύνεται η πραγματική εικόνα που φτάνει στην τοπική κοινωνία.
Όμως αυτό που πρέπει να μάθει και να αντιληφθεί η κοινωνία είναι ότι όσο συνεχίζονται αυτές οι παράνομες και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό, που στο Νοσοκομείο Ρόδου είναι οι χειρότερες από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, τόσο τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο. Απαιτείται άμεσα πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε μεγάλο αριθμό έτσι ώστε να σταματήσουν αυτά τα παράνομα και επικίνδυνα ωράρια εργασίας και να γίνεται η νοσηλεία των ασθενών με ασφάλεια.

Οι αντιπρόσωποι του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ (μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικό στέλεχος του ΜΕΤΑ υγειονομικών) δεσμεύτηκαν διαπαραταξιακά ότι θα μεταφέρουν στην Ομοσπονδία το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Ρόδου είναι η αιχμή του δόρατος στην υποστελέχωση του ΕΣΥ με τις μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού και τις χειρότερες συνθήκες εργασίας και θα ζητήσουν άμεσα παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ προς το Υπουργείο Υγείας για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Παράλληλα κάλεσαν τους εργαζόμενους μαζί με το σωματείο και σε συντονισμό με την Ομοσπονδία να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και σε ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *