ροή ειδήσεων

Η καρδιά τση Κρήτης χτυπά και στη Ρόδο


Σάββατο 28 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου...

Αυτή τη ρήση διαβάζουμε στο εξώφυλλο του περιοδικού “Του Ψηλορείτη οι Στράτες” που κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου. Ήδη κυκλοφόρησε το πανηγυρικό εκατοστό τεύχος του όπου καταχωρούνται και οι χαιρετισμοί προσωπικοτήτων, Κρητικών και μη.
H Αδελφότητα Κρητών Ρόδου είναι ίσως η πλέον δραστήρια και αξιόλογη κίνηση Κρητών έξω από την Κρήτη και πολλές φορές ξεπερνά με θαυμαστές εκδηλώσεις και αυτή τη “μητέρα” Κρήτη. Η ψυχή της αδελφότητας είναι ο επί σειρά ετών πρόεδρός της, Γιάννης Νιωτάκης.
Διαθέτει δική της στέγη στη Ρόδο και έχει δημιουργήσει τα παρακάτω τμήματα με θαυμαστό τρόπο που δραστηριοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Χορευτική ομάδα “Οι Σταυραετοί”, Θεατρική ομάδα, ομάδα Ριζίτικου τραγουδιού, τμήμα εκμάθησης Μουσικών Οργάνων (Λύρα, Λαούτο, Μαντολίνο), τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών σε παιδιά, χορευτικό τμήμα εφήβων κ.λπ. Κάθε Σάββατο μεσημέρι έχει εκπομπή σε τοπικό ραδιοσταθμό με τίτλο “Κρητικά Καληνωρίσματα” με κρητική μουσική, μαντινάδες, νάκλια, αθιβολές κ.λπ. Γιορτάζει και τιμά με θαυμαστή οργάνωση τις επετείους του Αρκαδίου, τη Μάχη της Κρήτης, τις μνήμες Ελ. Βενιζέλου και Νίκου Καζαντζάκη και άλλες. Στις δε παρελάσεις στην πόλη της Ρόδου οι Κρητικοί ξεχωρίζουν και χειροκροτούνται. Συμμετέχει ενεργά σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της Ρόδου με γιορτές για τα Κρητικόπουλα ακόμη και σε αποκριάτικες κρητικές βραδιές, συνεστιάσεις κ.λπ.
Κατά την εορτή του πολιούχου της πόλης της Ρόδου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, καταγωγής από το χωριό Κουμάσι Μονοφατσίου Ηρακλείου (γεν. 1964) είχε προσκαλέσει τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο που συλλειτούργησε εκεί και δέχτηκε να παραμείνει στη Ρόδο και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στον εορτασμό από την αδελφότητα Κρητών, της επετείου της θυσίας Αρκαδίου κατά τον οποίο ιερούργησε και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.
Οπως πάντα αεικίνητος την επόμενη ημέρα, 16 Νοεμβρίου, συλλειτούργησε και στον εορτασμό του προστάτη της Ιερατικής Σχολής Κρήτης στα Χανιά, Αγίου Ματθαίου.
Ας σημειωθεί ότι για τη θυσία του Αρκαδίου έχει προγραμματιστεί μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στον Δήμο, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με τίτλο “Το Αρκάδι των Αγγέλων”.
Ευχόμαστε, οι Κρητικοί της Ρόδου, να συνεχίσουν έτσι δυναμικά και όμορφα να θυμούνται τη λεβεντογέννα Κρήτη.

haniotika-nea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/11/15 21:24

    Εύγε στην Κρήτη και είμαι πραγματικά περήφανος για τους γείτουνες μας!
    Εμείς όμως σαν Ροδίτες, τι κάνουμε; Έχουμε αφήσει την παράδοση μας κι' έχουμε χάσει την ταυτότητα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *