επικαιρότητα

Η ΝΔ εκλέγει νέο πρόεδρο - Πού και πώς θα ψηφίσετε


Έφτασε η ώρα της κάλπης στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος,...
με τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη να ρίχνονται στη «μάχη».

Οι κάλπες ανοίγουν την Κυριακή στις 7:00 και κλείνουν στις 19:00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα και τμήματα, όπου μπορούν να ψηφίσουν στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr. Σημειώνεται ότι 44 εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί και σε χώρες της ΕΕ. Συνολικά, έχουν στηθεί 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους, είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι - ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια - οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.

Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ, περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος, ενώ δεν θα διενεργηθούν exit polls.

Μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα θα έχουμε τα ασφαλή αποτελέσματα και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα το αν οι τέσσερις υποψήφιοι θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο.
Πού θα ψηφίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα, μετά την επιστροφή του από την Κρήτη το μεσημέρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς.

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ναι καλησπέρα, μπορώ να πω το παράπονο μου?!!
Δεν υπάρχει ένας 24ωρος κλειδαρας δλδ έλεος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά