ροή ειδήσεων

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ! Σάλο έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες κυνηγών που ανεβάζουν τα σφαγιασμένα θηράματα τους στα social media! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Χαμός μετά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου σε όλη τη χώρα! ...
Φοβερό περιστατικό με πόζες σφαγιασμένων ζώων!
Συγκεκριμένα οι φίλοι κυνηγοί έχουν σφάξει πάνω από 36 αγριογούρουνα στην περιοχή του Αγρινίου μιας και η κυνηγητική εποχή για το συγκεκριμένο είδος έχει πλέον ανοίξει.

Οι ίδιοι εντυπωσιασμένοι από τα κατορθώματα τους ανέβασαν στο διαδίκτυο αρκετές φωτογραφίες που ποζάρουν δίπλα σε σφαγιασμένα αγριογούρουνα και κάνουν λόγο για… ανάλογη συνέχεια!



Στη περιοχή επικρατεί μια άσχημη εικόνα για το περιστατικό καθώς όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο agriniopress.gr, οι κυνηγοί αυτή τη περίοδο προκαλούν πανικό!

«Αυτοί πλακώνουν και κάνουν ολοκληρωτική εκκαθάριση. Από τα μεγάλα, μάνες, μικρά, ότι βρεθεί μπροστά τους εκτελείται. Από την πολύ τύφλα και μίσος για το θήραμα, ουκ ολίγες φορές πυροβολεί ότι νομίζει ότι είναι γουρούνι όπως ο συγκυνηγός. Κατάντια πραγματικά…», αναφέρει η καταγγελία που συμπληρώνει ακόμη πως «… η λογική είναι να τα σκοτώσω όλα εγώ για να μην σκοτώσει ο άλλος και για να με πουν μάγκα. Ένα κρέας που σημειωτέον πάει 90% στα σκουπίδια αφού δεν τρώγεται με κανέναν τρόπο παρά μονό στιφάδο αφού είναι πολύ σκληρό.»

Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί παρέα κυνηγών από την περιοχή, σκοτώνει ότι βρει μπροστά της, με έναν εξ’αυτών – που έχει και σοβαρή αδυναμία στην ορθογραφία- να κάνει διαρκείς αναρτήσεις και να καμαρώνει για τον μεγάλο αριθμό αγριογούρουνων που έχει σκοτώσει: 36, 56 και πάει λέγοντας.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα κανονικό λουτρό αίματος αλλά και μανία εκ μέρους των κυνηγών, επίδειξη και καμιά απολύτως επίγνωση για τις συνέπειες των πράξεων αυτών στα οικοσυστήματα, την ισορροπία στους πληθυσμούς των ζώων κλπ.



Να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο του κυνηγιού αγριογούρουνου , επιτρέπεται να θηρεύονται μέχρι και τέσσερα αγριογούρουνα σε κάθε έξοδο (τόσα δηλαδή μπορεί να σκοτώσει συνολικά μια ομάδα που βγαίνει για κυνήγι την κάθε φορά).

Ερωτώμενος σχετικά ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου του Αγρινίου Γ. Παππάς αυτό που σκέφτεται σχολιάζοντας αρχικά είναι μήπως «οι κυνηγοί τα παραλένε» (το fb λέει δεν αντικατοπτρίζει πάντα την πραγματικότητα κλπ ).

Σχετικά με τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είπε ότι βέβαια δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του και πως σε κάθε κοινωνική ομάδα δυστυχώς υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που τη δυσφημούν. «Είμαστε 8-9 χιλιάδες μέλη στην Αιτωλοακαρνανία και είναι κρίμα γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μας δυσφημεί μια πολύ μικρή μειοψηφία», λέει ο κ. Παππάς.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *