ροή ειδήσεων

13 απίστευτα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την Άνγκελα Μέρκελ


Ψηφίστηκε ως το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time – Ποια είναι η Άνγκελα Μέρκελ; ...


Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο και η ηγέτης που κινεί την ευρωπαϊκή οικονομία. Ακόμη αγαπά το ποδόσφαιρο και την επιστήμη, ενώ φοβάται τα σκυλιά.

Αυτά είναι τα 13 πράγματα που ίσως να μη γνωρίζετε για το Πρόσωπο της Χρονιάς 2015:



ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΗΣΟι Γερμανοί υποστηρικτές της την αποκαλούν «Μούτι», που σημαίνει «Μαμά»


Η ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΗΣ
Όταν ήταν εννέα ετών στο μάθημα της γυμναστικής, η Μέρκελ είχε σταθεί 45 λεπτά στην κορυφή ενός βατήρα για να σκεφτεί αν θα πηδήξει στην πισίνα.


ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΑΡ!
Η Μέρκελ έχει δουλέψει ως bartender σε ντίσκο πάρτυ του κολλεγίου.


ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
Με πτυχίο στη φυσική και διδακτορικό στην κβαντική χημεία, η Γερμανίδα Καγκελάριος πήγε να εργαστεί ως ερευνητής στο θεωρητικό τμήμα Χημείας της Ανατολικής Γερμανίας Ακαδημίας Επιστημών. Μάλιστα, αρκετοί υποστηρίζουν ότι η επιτυχία της στην πολιτική οφείλεται στις επιστημονικές της γνώσεις.


ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ
Στο τέλος της δεκαετίας του ’70, η Μέρκελ είχε κάνει αίτηση για τη θέση του βοηθού καθηγητή σε σχολή μηχανικών, ενώ στην πορεία κλήθηκε να συμμετέχει στη Στάζι (Μυστική Αστυνομία Ανατολικής Γερμανίας). Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε.


ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Μετά το διαζύγιό της η Καγκελάριος ζούσε σε παράνομο διαμέρισμα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Friedrichstrasse.


ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Τη νύχτα που έπεσε το τείχος του Βερολίνου (1989) η Μέρκελ πήγε να κάνει σάουνα. Στην πορεία επισκέφθηκε τα σύνορα για να γιορτάσει την πτώση του τείχους, πίνοντας μια μπύρα. Στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι για να είναι ξεκούραστη για την επόμενη μέρα που θα πήγαινε στη δουλειά, ενώ το ίδιο βράδυ όλοι οι Γερμανοί ήταν έξω στους δρόμους και γιόρταζαν το γεγονός αυτό.


Ο (ΑΓΝΩΣΤΟΣ) ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ
Ο σύζυγός της Τζοαχίμ Σάουερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, αντιπαθεί τη δημοσιότητα τόσο πολύ που όταν η Μέρκελ έγινε Καγκελάριος της Γερμανίας (2005), εκείνος δεν παρευρέθηκε στην τελετή. Ο ίδιος συνήθως προτιμά να ταξιδεύει με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, παρόλο που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει με τη Μέρκελ και το κυβερνητικό αεροπλάνο.


Ο ΚΡΥΦΟΣ ΤΗΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ
Ο φόβος της είναι τα σκυλιά. Σημειώνεται ότι σε συναντήσεις της με τον Πούτιν, ο Πρόεδρος της Ρωσίας χρησιμοποιεί τα σκυλιά του για να την εκφοβίσει, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου.

ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Η Μέρκελ είναι καλή μαγείρισσα και μάλιστα «φημίζεται» για το κέικ δαμάσκινου που φτιάχνει. Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν έχει δηλώσει ότι η ίδια φτιάχνει πρωινό για το σύζυγό της κάθε μέρα.


ΑΓΑΠΑ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;
Επισκέπτεται συχνά τα αποδυτήρια της εθνικής γερμανικής ομάδας ποδοσφαίρου, προκειμένου να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές ύστερα από μια νίκη, ενώ κατά λάθος μια φορά πέτυχε γυμνό έναν παίκτη, τον Bastian Schweinsteiger.


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ
Το πραγματικό της όνομα είναι Άνγκελα Κάσνερ και η οικογένεια του πατέρα της είναι πολωνικής καταγωγής. Το Μέρκελ προέκυψε καθώς είναι το όνομα του πρώτου της συζύγου, τον οποίο και παντρεύτηκε το 1977 και χώρισε ύστερα από τέσσερα χρόνια.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ
Ο πατέρας της ήταν υπάλληλος Λουθηρανικής εκκλησίας. Λίγο μετά τη γέννηση της Άνγκελα, ο ίδιος μετέφερε την οικογένεια από τη δυτική Γερμανία στην Ανατολική.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *