ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης: Το 60% των Νεοδημοκρατών ζήτησε ανανέωση


«Πήρα μόνος μου το 30% των ψήφων, δεν είμαι συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.... Μπορώ να εκφράσω όλη την παράταξη», απαντά σε όσους τον επικρίνουν ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τη στήριξη που λέγεται ότι προσέφερε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο Κώστας Καραμανλής, λέγοντας «εγώ είμαι αυτόφωτος, όποιος ψηφίζει Κυριάκο… παίρνει Κυριάκο».

Πρόσθεσε ότι εφόσον εκλεγεί αρχηγός, η Νέα Δημοκρατία θα γίνει μια κεντροδεξιά παράταξη με μεταρρυθμιστική στροφή προς το κέντρο, με στόχο να εκφράζει όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Άδωνη Γεωργιάδη για τη στήριξή του, λέγοντας ότι είναι μεταρρυθμιστής σαν τον ίδιο, κάτι που απέδειξε στη θητεία του ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Φρόντισε παράλληλα να κάνει άνοιγμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών τρεις υποψήφιοι μίλησαν για την ανάγκη ανανέωσης στη ΝΔ και τώρα έχει απομείνει μόνο ένας και πρέπει να στηριχθεί. Αθροίζοντας τα ποσοστά των τριών υποψηφίων είπε πως «το 60% του κόσμου ζήτησε ανανέωση».

Αν χάσω θα είμαι αρωγός του Μεϊμαράκη

Σε άλλη συνέντευξη του, στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε αναφορικά με τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών ότι «δεν αισθάνομαι ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ, θεωρώ ότι η εκλογή αυτή αρχίζει από το μηδέν. Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Τζιτζικώστα, ούτε με τον κ. Μεϊμαράκη. Με πήρε τηλέφωνο ο Άδωνις Γεωργιάδης για να μου πει ότι θα με στηρίξει Τολμώ να σας πω, μην θεωρείτε ούτε δεδομένες τις ψήφους που πήρε κάποιος στον πρώτο γύρο, δηλαδή ότι κάποιος μπορεί να ψήφισε κάποιον στον πρώτο γύρο και «ντε και καλά» θα πάει να ψηφίσει το ίδιο πρόσωπο και στον δεύτερο».

Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα σημείωσε πως «έδειξε ότι το 60% των πολιτών που προσήλθαν να ψηφίσουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ζητούν κάποιου είδους ανανέωση», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε «πιστεύω ότι οι διαχωρισμοί σε Καραμανλικούς, Μητσοτακικούς, Μεϊμαρακικούς, Σαμαρικούς είναι διαχωρισμοί που πια ανήκουν …στον προηγούμενο αιώνα. Δεν φαντάζομαι και δεν οραματίζομαι μια τέτοια Νέα Δημοκρατία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, εννοείται ότι θα το σεβαστώ απόλυτα και εννοείται ότι θα είμαι αρωγός του κ. Μεϊμαράκη στην περίπτωση που αυτός κερδίσει»,

Από την πλευρά του εμφανίστηκε θετικός για ντιμπέιτ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι που όμως είχε απορρίψει ο κ. Μεϊμαράκης ήδη από τον α΄ γύρο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *