ροή ειδήσεων

Ρόδος: Νοσηλεύτρια κατάκλεψε 80χρονη γυναίκα


Ενεχυροδανειστήριο λειτούργησε ως «πλυντήριο» κλοπιμαίων...

Nέα δικογραφία σε βάρος της 36χρονης Καλυμνιάς νοσηλεύτριας για διακεκριμένες κλοπές αλλά και ενός 52χρονου υπαλλήλου ενεχυροδανειστηρίου, για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, σχημάτισε χθες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Σε βάρος του τελευταίου, που λειτούργησε και ως «πλυντήριο» κλοπιμαίων, αγοράζοντας, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έναντι μόλις 180 ευρώ, τρία δακτυλίδια, τα οποία είχε κλέψει η 36χρονη, τα οποία εν συνεχεία, φέρεται να απεστάλησαν στην Αθήνα για να λιωθούν (!!), βεβαιώθηκαν και παραβάσεις που αφορούν στην λειτουργία του ενεχυροδανειστηρίου του.

Των ερευνών αναμένεται να επιληφθούν και οι φορολογικές αρχές.

Η 36χρονη, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ανέλαβε να περιθάλπτει μια 80χρονη Ροδίτισσα, που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, και στην πορεία της έκλεψε σχεδόν όλα τα υπάρχοντά της, από κοσμήματα, από ρούχα (ακόμη και εσώρουχα) μέχρι και τάπερ και ηλεκτρικές συσκευές.

Η ίδια διατείνεται ότι τελούσε υπό την επήρεια Xanax, έχοντας καταναλώσει σχεδόν μια καρτέλα κι ότι είναι ηρωινομανής, μη αντιλαμβανόμενη τις πράξεις της, κι ότι όταν κλήθηκε από την κόρη της 80χρονης, έσπευσε να πετάξει τα κλοπιμαία στο πάρκο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο πάρκο βρέθηκε μόνο ένα σκουλαρίκι φο μπιζού.
Σημειώνεται ότι έκλεψε μεγάλο αριθμό κοσμημάτων κι από έτερη κατοικία των παιδιών της 80χρονης, στον πρώτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας.

Τα κοσμήματα ανήκουν στην εγγονή της 80χρονης η οποία μετά την άφιξή της στο νησί από την Κύπρο, που σπουδάζει, υπέστη σοκ.
Πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από 28 Σεπτεμβρίου 2015 έως την 15 Δεκεμβρίου 2015 η 36χρονη εισήλθε στην οικία της κι αφαίρεσε χρυσαφικά συνολικής αξίας 15.000 ευρώ κατά δήλωσή της.

Προέκυψε ότι η 36χρονη με κλειδιά που βρήκε στην ηλικιωμένη εργοδότριά της ανέβηκε στον επάνω όροφο που διέμενε η εγγονή της κι αφού εισήλθε στο διαμέρισμα αφαίρεσε τρία χρυσά δακτυλίδια τα οποία στην συνέχεια πούλησε έναντι του χρηματικού ποσού των 180 ευρώ στον υπάλληλο του ενεχυροδανειστηρίου.

Ο υπάλληλος του ενεχυροδανειστηρίου αποδέχτηκε την αγορά των δαχτυλιδιών χωρίς την έκδοση των νομίμων παραστατικών και την έγγραφή τους στο βιβλίο ενεχυρίασης που προβλέπει ο νομός. Τα κοσμήματα εξάλλου δεν φυλάχθηκαν στο ενεχυροδανειστήριο το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος και δεν τα φύλαξε στο χρηματοκιβώτιο με ταμπελάκι με τον αναγραφόμενο αύξοντα αριθμό από το βιβλίο ενεχυρίασης.
Στο ίδιο ενεχυροδανειστήριο βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων τα οποία δεν ήταν εγγεγραμμένα στο σχετικό βιβλίο και η κατοχή τους δεν δικαιολογήθηκε.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει τα κοσμήματα και διενεργούν έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευσή τους.

Σημειώνεται ότι από την οικία της 80χρονης η 36χρονη αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.140 ευρώ το οποίο βρίσκονταν χωρισμένο σε δύο πορτοφόλια, τρία γυναικεία ρολόγια εκ των οποίων το ένα χρυσό μάρκας «MICHEL HERBELIN» μεγάλης αξίας, 7 ασημένια νομίσματα Αμερικής, κολόνιες, κεντήματα, τσάντες γυναικείες και διάφορα άλλα είδη.

Πιθανολογείται ότι η 36χρονη αφαιρούσε τα κλοπιμαία με σακούλες σκουπιδιών παριστάνοντας ότι δήθεν πετούσε τα απορρίμματα του σπιτιού.
Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην οικία της δράστιδος και κατασχέθηκαν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *