ροή ειδήσεων

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα


Τα συχνά σκαμπανεβάσματα του καιρού, με ξαφνικές βροχές από...

τη μία και ζέστη από την άλλη, είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες κρυολογήματος. Το να προβλέπουμε τα σωστά ρούχα για κάθε καιρό, όμως, δεν αρκεί για να προστατευθούμε από τις ιώσεις.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσει πρέπει να είναι ενισχυμένο. Η άσκηση, η επαρκής ξεκούραση και τα ζεστά αφεψήματα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες τροφές θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στις ιώσεις. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή όσο περισσότερες από τις παρακάτω τροφές μπορείτε.

Οι τροφές που θωρακίζουν

Πορτοκάλια, Γκρέιπφρουτ, Λεμόνια, Ακτινίδια, Παπάγια, Κόκκινες και Πράσινες Πιπεριές Σπανάκι, Μπρόκολο και Κουνουπίδι, γιατί είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, που θεωρείται σημαντικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού στον αγώνα κατά του κοινού κρυολογήματος.

Καρότο, Συκώτι, Κόκκινο Κρέας, Πάπρικα, Γλυκοπατάτα, Αποξηραμένα Βερίκοκα, Κολοκύθα και Γαλακτοκομικά προϊόντα, για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη A, που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του οργανισμού.

Γάλα, Ξηροί Καρποί, Ψάρια, Αβγά και Δημητριακά, γιατί αποτελούν καλή πηγή του συμπλέγματος βιταμινών Β, που επίσης ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ελαιόλαδο, Ηλιέλαιο, Σογιέλαιο (και γενικά τα φυτικά έλαια), Ηλιόσπορος, Αμύγδαλα, Καρύδια και Λιναρόσπορος, γιατί η βιταμίνη Ε που περιέχουν είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τις ιώσεις.

Χόρτα, Μπανάνες, Σπόροι κολοκύθας, Κάσιους, Σκουμπρί, Σολομός, Τόνος, Αβοκάντο, Σόγια και Μαύρη Σοκολάτα, γιατί μας προσφέρουν το πολύτιμο μαγνήσιο.

Φιστίκια, Οστρακοειδή, Θαλασσινά, Ψάρια, Λευκά Μανιτάρια και Μπέικον, γιατί είναι καλές πηγές σεληνίου, το οποίο μας τονώνει.

Φασόλια, Φακές, Συκώτι, Μοσχάρι, Κοτόπουλο, Γαλοπούλα, Σπανάκι, Αβγά και Αποξηραμένα Φρούτα, γιατί βοηθούν στην αύξηση του σιδήρου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον οργανισμό, καθώς όσοι έχουν έλλειψη σιδήρου συνήθως παρουσιάζουν και ευαισθησία στο κρύο.

Σογιέλαιο, Μαργαρίνη, Πράσινα Λαχανικά, Λιναρόσπορος, Σόγια, Καρύδια, Σολομός, Σαρδέλα, Πέστροφα και Γαλακτοκομικά Προϊόντα εμπλουτισμένα με ω-3 λιπαρά, γιατί τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-3) που περιέχουν συντελούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Κρεμμύδι και σκόρδο, γιατί έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *