ροή ειδήσεων

Μάχη ΟΝΝΕΔ και νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την προσευχή στα σχολεία


Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της νεολαίας της ΝΔ (ΟΝΝΕΔ) και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ...
ξέσπασε για το ζήτημα της κατάργησης της προσευχής στα σχολεία.


Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε σχετικά: «Σε μια εποχή που το μνημόνιο της αριστεράς φορτώνει με νέους φόρους, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις στους πολίτες, όπου η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό κινδυνεύει να μετατρέψει την χώρα σε αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και τα κενά στην εκπαίδευση την έχουν οδηγήσει σε διάλυση, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάργηση της πρωινής προσευχής και των θρησκευτικών. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πολιτική τους είναι να επιβάλουν τις ανθελληνικές ιδεολογικές τους αγκυλώσεις στο χώρο της Παιδείας» δηλώνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουν μια χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές και αξίες. Ο Ελληνισμός όμως, διαχρονικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Ελληνορθόδοξη πίστη και παράδοση.»

«Τι να περιμένει κανείς άραγε από αυτούς που αρνούνται την γενοκτονία των Ποντίων, χαρακτηρίζουν τους Μακεδονομάχους ‘Τζιχαντιστές’ και από μια νεολαία που έχει ως πρότυπα τρομοκράτες και μπαχαλάκηδες;» διερωτάται και καταλήγει: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξηλώσει κάθε έννοια, κάθε σύμβολο που ενώνει τους Έλληνες με την ιστορία μας και τις παραδόσεις του Έθνους μας» καταλήγει.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Σάκη Ιωαννίδη, έκανε λόγο για ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας και εθνικισμού, υπογραμμίζοντας πως τη δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ θα μπορούσε κάλλιστα να τη δανειστεί και η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, την οποία θα μπορούσε κάλλιστα να δανειστεί η Χρυσή Αυγή. Σε ένα ρεσιτάλ πατριδοκαπηλίας και εθνικισμού ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ γίνεται εκπρόσωπος των πιο σκοτεινών και συντηρητικών κύκλων, σχολιάζοντας τις θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία. Θα συμβουλεύαμε τον, κατά τα άλλα “ευρωπαιστή”, κύριο Ιωαννίδη να ρωτήσει την άποψη των συμμάχων του στην Ευρώπη για το θέμα.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η επιχειρούμενη προσπάθεια διαστρέβλωσης, μέσω της μερικής παρουσίασης των θέσεων μας για την εκπαίδευση, από τα κανάλια της διαπλοκής και τους εργατοπατέρες της ΔΑΚΕ, σε πλήρη σύμπλευση με την ΟΝΝΕΔ.

Θα ήταν χρήσιμο για τον κύριο Ιωαννίδη να αφήσει κατά μέρους τις ιδεοληψίες και τις ακροδεξιές αγκυλώσεις, να ρίξει μια ματιά και στις υπόλοιπες θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία και να τοποθετηθεί στην ουσία των ζητημάτων. Δημόσια παιδεία ή ιδιωτική; Ανταγωνισμός ή πραγματική μόρφωση; Έρευνα για τις ανάγκες την κοινωνία ή για τα κέρδη των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί η ΝΔ; Δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα ή διορισμένοι μανατζερ; Εκπαίδευση για λίγους ή για όλους; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Υ.Γ. Ελπίζουμε η ταύτιση των θέσεων και της φρασεολογίας της ΟΝΝΕΔ με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φαήλο Κρανιδιώτη να μην δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ λίγες μέρες πριν την ανάδειξη του νέου της αρχηγού».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *