ροή ειδήσεων

Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΑΠ΄ΤΟ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΙΟ


ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Η ειρεσιώνη (> είρος = έριο = μαλλί) …το αρχαίο ελληνικό δέντρο των γιορτών!

«Eιρεσιώνη σύκα φέρει και πίονας άρτους και μέλι εν κοτύλη και έλαιον αναψήσασθαι και κύλικ’ εύζωρον, ως αν μεθύουσι καθεύδη…» Πλούταρχος (Θησ.22)
«Η ειρεσιώνη σού φέρνει σύκα και αφράτα σταρένια ψωμιά και μέλι στο ποτήρι και λάδι για να
ψήσεις και κανάτα ξέχειλη (με κρασί) για να μεθύσεις και να κοιμηθείς…»

Μ’ αυτό το καλεστικό άσμα, ομάδες αγοριών - σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδας όπως στη
Σάμο και στην Αθήνα - γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι και ενημέρωναν για τη γιορτή του Πύθιου Απόλλωνα κρατώντας στα χέρια τους κλαδιά ελιάς ή δάφνης περιτυλιγμένα με λευκό μαλλί (πεπλεγμένος ερίοις) και στολισμένα με κόκκινες ταινίες – κορδέλες, κάθε είδους καρπούς (ακρόδρυα - παντοδαπούς των εκ γης καρπών) – τα πρωτόλεια των εσοδειών - κρεμασμένους με σπάγκους, μικρές φιάλες – μπουκαλάκια με σύμβολα γονιμότητας δηλ. ελαιόλαδο, κρασί και μέλι.

περισσότερα »

Σχόλια

  1. Έλληνες!!! Όλα είναι κλεμμένα από την αρχαία μας θρησκεία!!οι συνωμότες αντικατέστησαν τους θεούς μας με τον Ένα θεό του Ισραήλ!!και γίναμε όπως οι μουσουλμάνοι και Ιουδαίοι που πιστεύουν και αυτοί σε Ένα θεό!! Το ΑΘΆΝΑΤΟ ΠΝΕΎΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/12/15 19:24

      Οι αρχαίοι Ισραηλίτες έως τον 2ο π.χ. αιώνα πίστευαν στον πολυθεϊσμό!!! Βέβαια οι εβραιοχριστιανοί όταν μετάφραζαν την Βίβλό, δεν τους άρεσε αυτό και "ξέχασαν" να τα μεταφράσουν

      Στην Βίβλο αναφέρεται 140 φορές ο αντίπαλος του θεού, Μπάα που τον αποκαλεί επικίνδυνο (ήταν ο θεός του πολέμου & του καιρού) και αγαλματίδια του βρέθηκαν στην Συρία στην πόλη Ugarit. Στην Βίβλο αναφέρεται επίσης ότι πίστευαν στον πολυθεϊσμό και ο πατέρας των θεών ήταν ο Ελ ως θεός των Ισραηλιτών πριν από τον μονοθεϊσμό ο οποίος κυβερνούσε με ένα θεϊκό συμβούλιο σαν κοινοβούλιο με άλλους θεούς (Πάνθεον) για να επιβάλει την τάξη στον κόσμο. Ο κάθε θεός στο Πάνθεον είχε τις δικές του αρμοδιότητες στον κόσμο αλλά και με τις ενασχολήσεις του με τους θνητούς (καλλιέργεια, θάνατο, για τον καιρό (θεός Μπάα) κτλ) (κάτι μου θυμίζει αυτό με τους 12 του Ολύμπου) Ο θεός παρουσιάζεται στους Ισραηλίτες με το όνομά του Yahweh Γιαχβέ! Αλλά δεν είναι το μοναδικό όνομα αυτό. Ο θεός παρουσιάζεται επίσης σε ένα όραμα στον Ιακώβ και όταν ξυπνά ονομάζει το μέρος αυτό Μπεθ-ελ δηλαδή το σπίτι του θεού Ελ και από τότε το όνομα αυτό ισχύει στους Ισραηλίτες. Το όνομα αυτό φυσικά «χάνεται» (!!!) στις μεταφράσεις στα αγγλικά!!!!!! Και αναφέρεται ως Θεός ενώ στα εβραϊκά κείμενα αναφέρεται ως Ελ!!

      ( έξοδος των εβραίων από την Αίγυπτο) “I revealed myself to Abraham, to Isaac and to Jacob as El of the wilderness but was not Known to them but my name Yahweh (exodus 6,2-3) Το βρίσκουμε επίσης στην ίδια ονομασία του κράτους του Ισραήλ ISRA (EL) Διαβάζουμε επίσης στην Βίβλο που ασπάσθηκαν οι Εβραιοχριστιανοί

      I saw Yahweh sitting on his throne with all the hosts of heaven standing beside him to the left of him and to the right of him. 1 king 22-19
      God has taken his place in the divine council in the midst of the gods he holds judgment. Psalm 82.1
      Let us make mankind in our image according to our likeness. Genesis 1.26
      Who is like you Υahweh among the gods? Exodus 15.11

      Είναι απορίας άξιο ότι πολλές φορές ότι ο Θεός μιλάει στους Εβραίους στον πρώτο πληθυντικό!! Γιατί άραγε και όχι στον πρώτο Ενικό???
      Διότι μιλάει ως εκπρόσωπος του Πάνθεου των θεών των Εβραίων!!!
      Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ’εικόνα ημών και καθ’ομοίωσιν ημών ( Γένεσις 1.26) Γιατί πληθυντικός??????
      «Ελθετε και ας καταβώμεν και ας συγχύσωμεν εκεί την γλώσσαν αυτών δια να μην εννοεί ο ένας την γλώσσαν του άλλου» (Γεν 11.7)
      Αρκετά λοιπόν τα παραμύθια ότι ο Αβραάμ, Ισαάκ κτλ πίστευαν σε ένα Θεό ....... πίστευαν σε Πολλούς θεούς!!!!!
      Η Βίβός βρίθει από τέτοια παραδείγματα αλλά βλέπεις δεν "συμφέρει" να τα ξέρουν τα πρόβατα!!!!! Οτι δεν μας συμφέρει το παραλείπουμε ......... απλά πράγματα. Ελα όμως που Ο Πτολεμαίος έδωσε εντολή να μεταφραστεί η Βίβλος στα Ελληνικά από τους (Ο) εβδομήκοντα και έτσι δεν μπορεί πιά κανένας να παραλείψει ή διαστρευλώσει ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/12/15 19:29

      Ο Εβραίος καθηγητής Dr. Herbert Niehr παραδέχεται ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες ήταν πολυθεϊστές και όχι μονοθεϊστές και μάλιστα αναφέρεται στην Βίβλο το όνομα της γυναίκας του θεού Ελ, ASHERAH θεά της γονιμότητας (σας λέει τίποτα η ομοιότητα της με την δική μας Ήρα??) και ότι λατρευόταν επίσης μέσα στον ναό της Ιερουσαλήμ. Ο Αβραάμ επίσης αναφέρει το όνομα του Χανανίτη Θεού Ελ και της Ασρα και την παρουσιάζει ως σύζυγό του. Κατά την διάρκεια ανασκαφών στο όρος του Σινά το 1979, βρέθηκε πήλινη επιγραφή και στυλιζαρισμένες φιγούρες του 8ου π.χ. αιώνα όπου παρουσιάζεται το όνομα της Asherah μαζί με το όνομα Υahweh. Αλλά «χάθηκε» μυστηριωδώς μετά την παραχώρηση του Σινά στην Αϊγυπτο με την συνθήκη του Cap David)! Φωτογραφία που πάρθηκε από το αγγείο δείχνουν τρεις φιγούρες με επιγραφές στην κορυφή όπου ο Γιαχβέ δίνει τις ευλογίες του στην Ασρα και αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες πίστευαν ότι ο θεός είχε σύζυγο.

      “at his right his own Asherah” Deuteronomy 33.3

      Η πλειοψηφία των μελετητών των βιβλικών κειμένων πιστεύουν σήμερα ακράδαντα στην ύπαρξη του θεϊκού συμβουλίου στην πίστη των αρχαίων Ισραηλιτών. Μετά την κυριαρχία των Βαβυλωνίων επί του Ισραήλ, ξεχάστηκε ο πολυθεϊσμός και άρχισε ξανά η καταγραφή της βίβλου τον 6ο π.χ. αιώνα αναφέροντας ότι ήταν η τιμωρία του Γιαχβέ για τον πολυθεϊσμό και ο Ελ αποκτά όλες τις δυνάμεις των άλλων θεών, η Ασρα εξαφανίζεται τελείως και επικρατεί ο μονοθεϊσμός την εποχή των Μακκαβαίων τον 2ο π.χ. αιώνα. Η ίδια η βίβλος αποδεικνύει ότι δεν αληθεύει ότι ο Αβραάμ και οι απόγονοί του πίστευαν σε ένα και μοναδικό θεό τότε. Ο θεός Μπάα δαιμονοποιήθηκε από τον χριστιανισμό (βελζεβούλης) και άλλες θεότητες δεν εξαφανίζονται εντελώς αλλά γίνονται άγγελοι του Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/12/15 19:39

      Η Εβραϊκή Βίβλος είναι πιστή αντιγραφή της θρησκείας του Ερμή του Τρισμέγιστου (10-40.000 χρόνια π.χ.), όπως και ο κατακλισμός του Νωε είναι αντιγραφή του κατακλισμού του Δευκαλίωνα και της Πύρρας!!!!
      Το κοράνι έχει αναφορές τόσο από την θρησκεία του Ερμή του Τρισμέγιστου όσο και από την Βίβλο (που είναι και αυτή copy του Ερμή)
      Είναι όπως σήμερα που όποιος θέλει να γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής, αντιγράφει από όσα βιβλία βρει και κάνει κάποιες αλλαγές για να μην τον κατηγορήσουν για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας!!!!!!! Γράφει σβήνει ότι δεν τον βολεύει και Ω!!! του θαύματος ..... μιά νέα Θρησκεία!!!!!! βάζει και μερική σάλτσα για τους αλαφροϊσκιωτους (γέννηση από τον λωτό (Βούδας) ή από τον κρίνο (Χριστός), κάποια θαύματα που τότε φαίνεται ήταν πολύ της μόδας!!! και....... πρόβατα-βλάκες πιστεύετε γιατί διαφορετικά θα σας κάψω, θα φέρω πάνω σας όλες τις κατάρες και τις πληγές του Φαραώ!!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *