ροή ειδήσεων

Νέο «μυστήριο» με τον Πούτιν [ΒΙΝΤΕΟ]

Το κεφάλι τους «σπάνε» Ευρωπαίοι ειδικοί για να εξηγήσουν με επιστημονικό τρόπο το λόγο για τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ...

μονίμως κρεμασμένο το δεξί του χέρι κι όταν περπατάει, δεν το κουνάει. Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής για ό,τι κάνει αλλά κι ό,τι... δεν κάνει.

«Για ποιο λόγο ο Ρώσος πρόεδρος έχει ακούνητο το δεξί του χέρι όταν περπατάει; Μήπως έχει υποστεί εγκεφαλικό; Μήπως πάσχει από Πάρκινσον ή μήπως απλά πονάει επειδή έχει τραυματιστεί; Υπάρχει και μία άλλη θεωρία. Μήπως υποφέρει από επιπλοκές της πολιομυελίτιδας; Ή μήπως απλά για το περίεργο βάδισμά του ευθύνεται η εκπαίδευσή του στην KGB»; Η ιατρική επιθεώρηση "British Medical Journal" κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το περπάτημα του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας με κορυφαίους επιστήμονες να δίνουν τις δικές τους θεωρίες για το ακούνητο δεξί χέρι του προέδρου.

Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι ο Πούτιν υιοθέτησε το λεγόμενο «βάδισμα του πιστολέρο» κατά την εκπαίδευσή του στην KGB. To γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος κρατάει το δεξί χέρι όσο πιο κοντά γίνεται στο σώμα του έτσι ώστε να το έχει κοντά στη θήκη του πιστολιού σε περίπτωση ανάγκης είναι, μέχρι στιγμής, είναι η θεωρία που έχει βάση για τους περισσότερους ειδικούς. Σύμφωνα με Πορτογάλους, Ιταλούς κ Ολλανδούς γιατρούς, που μελέτησαν μία σειρά από παλαιά και πρόσφατα βίντεο στο You Tube με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να περπατά αλλά και να στέκεται ακίνητος, ο Ρώσος πρόεδρος έχει υιοθετήσει το «περπάτημα του πιστολέρο». Και δεν είναι ο μόνος που περπατά κρατώντας το δεξί του χέρι όσο πιο κοντά στη θήκη του πιστολιού του...

Υπάρχουν και άλλοι υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι που περπατούν με τον ίδιο τρόπο, όπως το πολιτικό του τέκνο και πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν εκπαιδευτεί στο στρατό ή την KGB, την υπηρεσία ασφαλείας της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Μεντβέντεφ όμως ο οποίος δεν έχει περάσει το κατώφλι της KGB, πιθανότατα να έχει ακολουθήσει το στιλ του πολιτικού του μέντορα ακόμα και στο περπάτημα.

Η έρευνα για το δεξί χέρι του Πούτιν ξεκίνησε όταν ο Μπαστιάν Μπλόεμ, νευρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νέιμεχεν στην Ολλανδία, κλήθηκε από έναν συνάδελφό του να εξετάσει ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Πούτιν περπατά κουνώντας μόνο το αριστερό χέρι. Μια πιθανή εξήγηση για τον ίδιο θα ήταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος κρατά το δεξί χέρι ακίνητο επειδή πονά στον ώμο. Κι όμως, πολυάριθμα άλλα βίντεο στο YouTube αποδείκνυαν ότι το δεξί του χέρι παραμένει ακούνητο όταν περπατάει εδώ και χρόνια, κατά συνέπεια δεν οφείλεται σε πόνο. Για τον ίδιο λόγο αποκλείστηκε ως αιτία και η νόσος του Πάρκινσον, αφού τα συμπτώματα της ασθένειας τείνουν να επιδεινώνονται με τον καιρό κ όχι να μένουν σταθερά. Επιπλέον, άλλα βίντεο του Πούτιν μαρτυρούν ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση. Η εξήγηση ήρθε όταν οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της KGB σύμφωνα με το οποίο «οι πράκτορες της υπηρεσίας, όταν περπατούν, δεν θα πρέπει να κουνούν το δεξί χέρι, αλλά να το κρατούν κοντά στη θήκη παραμένοντας έτοιμοι να τραβήξουν πιστόλι», όπως επισημαίνει ο καθηγητής Μπαστιάν Μπλόεμ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *