ροή ειδήσεων

Ρόδος: Μαθητές καθάρισαν το σχολείο και την κεντρική πλατεία του χωριού!


Με σύνθημα «Σκέφτομαι περιβαλλοντο-λογικά! Νοιάζομαι και φροντίζω τον τόπο μου»,... οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Παραδεισίου αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσφέροντας εθελοντική εργασία στην κοινότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, ανέλαβαν τον καθαρισμό όχι μόνο του σχολείου αλλά και της παιδικής χαράς και της κεντρικής πλατείας του χωριού.




Στόχος; Οι τόποι όπου κυρίως συχνάζει ο πληθυσμός της κοινότητας, από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες, να είναι από άποψη υγιεινής καθαροί, ασφαλείς στη χρήση και όμορφοι στην όψη. Έτσι, τα παιδιά εφοδιάστηκαν με γάντια, σακούλες, εργαλεία και πάνω απ’ όλα την καλύτερή τους διάθεση!

Συνεργάστηκαν άψογα κάτω από τις οδηγίες των καθηγητών-τριών τους και με τη βοήθεια του υπεύθυνου δημοτικού υπαλλήλου. Δούλεψαν με πολλή όρεξη και δε σταμάτησαν μόνο στη συλλογή σκουπιδιών- ο καλλωπισμός των επιλεγμένων χώρων ήταν το επόμενο βήμα.



Όσον αφορά το σχολικό κτήριο, οι μαθητές και μαθήτριες επιμελήθηκαν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Αφού καθάρισαν και διακόσμησαν τις τάξεις τους, σειρά είχε ο κήπος του σχολείου: απομάκρυναν τα σκουπίδια, αφαίρεσαν τα αγριόχορτα, κλάδεψαν και προετοίμασαν το χώμα για τη δημιουργία λαχανόκηπου. Μια άλλη ομάδα παιδιών ασχολήθηκε με την παιδική χαρά. Πρώτα ανασήκωσαν τα προστατευτικά δάπεδα κι έπειτα καθάρισαν σχολαστικά το έδαφος, αλλά και όλα τα παιχνίδια.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr
zougla


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *