ροή ειδήσεων

Συγκλονίζει η έκθεση-ΣΟΚ του ΟΟΣΑ! Ο μέσος Έλληνας καπνίζει, έχει υπέρβαρο παιδί και κινδυνεύει από τροχαίο


Βάσει της έκθεσης «Health at a Glance» 2015 που δημοσίευσε... η εφημερίδα «Καθημερινή», οι Έλληνες διατηρούν τα πρωτεία στο κάπνισμα, με το 39% του πληθυσμού να καπνίζει συστηματικά.Πρωταθλήτριες είναι και οι Ελληνίδες που -με ποσοστό 35%- καπνίζουν περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες κατοίκους των χωρών του ΟΟΣΑ!

Κατά μέσο όρο στις χώρες-μέλη καπνίζουν δύο στους δέκα κατοίκους, και 19 χώρες εκ των 34 έχουν χαμηλότερα του 20% ποσοστά καπνιστών, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις είναι η Σουηδία, η Βραζιλία και η Ισλανδία (ποσοστά καπνιστών κάτω του 13%).

Μπορεί να καπνίζουμε πολύ, αλλά πίνουμε με μέτρο, αφού η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με μέτρια - κάτω του μέσου όρου του ΟΟΣΑ κατανάλωση αλκοόλ. Ο μέσος Έλληνας πίνει 7,5 λίτρα αλκοόλ κατ’ έτος έναντι 8,9 που είναι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ. Οι Λιθουανοί έχουν πάνω από 14 λίτρα ετήσια κατανάλωση ανά ενήλικα.

Ανησυχητική «πρωτιά» στην παχυσαρκία.

Αρνητική πρωτιά κατέχει η χώρα μας και στην παιδική παχυσαρκία, αφού το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα έχουν υπερβάλλον σωματικό βάρος, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 25% και 22% αντίστοιχα. Έπεται το Ηνωμένο Βασίλειο (2η θέση με το 36% των παιδιών να είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα) και οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Ιταλία. Στον αντίποδα είναι η Ινδονησία (μόλις 11% των αγοριών και 8% των κοριτσιών είναι υπέρβαρα), η Πολωνία και η Ισλανδία.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *