επικαιρότητα

Συγκλονίζει η έκθεση-ΣΟΚ του ΟΟΣΑ! Ο μέσος Έλληνας καπνίζει, έχει υπέρβαρο παιδί και κινδυνεύει από τροχαίο


Βάσει της έκθεσης «Health at a Glance» 2015 που δημοσίευσε... η εφημερίδα «Καθημερινή», οι Έλληνες διατηρούν τα πρωτεία στο κάπνισμα, με το 39% του πληθυσμού να καπνίζει συστηματικά.Πρωταθλήτριες είναι και οι Ελληνίδες που -με ποσοστό 35%- καπνίζουν περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες κατοίκους των χωρών του ΟΟΣΑ!

Κατά μέσο όρο στις χώρες-μέλη καπνίζουν δύο στους δέκα κατοίκους, και 19 χώρες εκ των 34 έχουν χαμηλότερα του 20% ποσοστά καπνιστών, ενώ στις χαμηλότερες θέσεις είναι η Σουηδία, η Βραζιλία και η Ισλανδία (ποσοστά καπνιστών κάτω του 13%).

Μπορεί να καπνίζουμε πολύ, αλλά πίνουμε με μέτρο, αφού η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με μέτρια - κάτω του μέσου όρου του ΟΟΣΑ κατανάλωση αλκοόλ. Ο μέσος Έλληνας πίνει 7,5 λίτρα αλκοόλ κατ’ έτος έναντι 8,9 που είναι ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ. Οι Λιθουανοί έχουν πάνω από 14 λίτρα ετήσια κατανάλωση ανά ενήλικα.

Ανησυχητική «πρωτιά» στην παχυσαρκία.

Αρνητική πρωτιά κατέχει η χώρα μας και στην παιδική παχυσαρκία, αφού το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα έχουν υπερβάλλον σωματικό βάρος, όταν ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 25% και 22% αντίστοιχα. Έπεται το Ηνωμένο Βασίλειο (2η θέση με το 36% των παιδιών να είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα) και οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Ιταλία. Στον αντίποδα είναι η Ινδονησία (μόλις 11% των αγοριών και 8% των κοριτσιών είναι υπέρβαρα), η Πολωνία και η Ισλανδία.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης