ροή ειδήσεων

Ρωσοτουρκική κρίση - "Μοντάζ" το αντιαεροπορικό στον Βόσπορο;


Η φωτογραφία που δείχνει ένα άνδρα -Ρώσο ναύτη, όπως υποστήριξαν τα τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ...- να κρατά φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο στο κατάστρωμα του πολεμικού Caesar Kunikov, μπορεί να είναι τουρκικό κατασκεύασμα ή να είναι “πειραγμένη”.

Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τη δεύτερη φωτογραφία που κυκλοφόρησε και την οποία δημοσιεύουμε σήμερα.

Παρουσιάζει ένα άνδρα να δείχνει τα γυμνά οπίσθιά του υποτίθεται στους Τούρκους από το ίδιο πλοίο, και στην ίδια τοποθεσία, στον Βόσπορο.

Μάλλον πρόκειται για ένα …αστείο, εκτός εάν οι Ρώσοι αποφάσισαν να σπάσουν τα νεύρα των Τούρκων.



Φανταστήκατε να έκαναν διάβημα οι Τούρκοι για ένα μη θέμα; Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για «καθαρή πρόκληση» από τη Ρωσία εναντίον της Άγκυρας.

Οι Τούρκοι είχαν υποστηρίξει ότι πηγή της φωτογραφίας ήταν ο λογαριασμός στο Twitter του φωτογράφου Εμρέ Νταγκντεβιρέν (Emre Dağdeviren).

Στον λογαριασμό του φωτογράφου δεν βρέθηκε η φωτογραφία. ΕΔΩ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ του φωτογράφου: https://twitter.com/emredagdeviren

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα defence-point.gr, “o πύραυλος που εμφανίζεται στη φωτογραφία είναι ο 9K38 Igla, ένα βλήμα με μέγιστο βεληνεκές 6 χλμ. και ύψος εμπλοκής 3,5 χλμ. Το θέμα είναι πως και οι Τούρκοι διαθέτουν τέτοια όπλα και μάλιστα τα έχουν διαθέσει και στους Σύρους αντικαθεστωτικούς που υποστηρίζουν”.

Οι Ρώσοι απέρριψαν τον τουρκικό διάβημα και προφανώς κάνοντας πλάκα ανέφεραν πως την ίδια στιγμή περνούσε από τον Βόσπορο ισπανικό πλοίο με το πλήρωμα να είναι σε θέση μάχης.

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Απόσπασμα από βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Yeni Safak, στην ηλεκτρονική της έκδοση και εικονίζει τον Ρώσο πεζοναύτη να κρατά τον φορητό αντιαρματικό εκτοξευτή.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι «το ρωσικό πλοίο δεν παραβίασε καμία διάταξη της Συνθήκης του Μοντρέ». Πρόσθεσε: «Η Συνθήκη του Μοντρέ δεν δίνει στην Τουρκία κυριαρχία επί των στενών, αντίθετα επιβάλει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας».

Ο Ρώσος αναλυτής Γκενάντι Νετσάγιεφ υποστήριξε:

«Οι Τούρκοι μας κατηγόρησαν πως (το πλοίο και το πλήρωμα) δεν απέδωσαν τιμές στην τουρκική σημαία, κατά τη διέλευση. Πράγματι υπάρχει μια τέτοια παράδοση, αλλά προφανώς δεν είναι υποχρεωτική μια τέτοια ενέργεια. Ας χαίρονται οι Τούρκοι που δεν τους έδειξε κανείς την …τουαλέτα από το κατάστρωμα, όπως ήταν η παράδοση στο παλιό Βρετανικό Ναυτικό».

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *