ροή ειδήσεων

«Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να τρώει από τα σκουπίδια»

«Δεν αντέχω να βλέπω το παιδί μου να τρώει από τα σκουπίδια»...
Ανοιχτές καρδιές βρήκε η κραυγή αγωνίας μίας απελπισμένης μητέρας από την Πάτρα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της ίδιας και του 14χρονου γιου της, που τρώει από τους κάδους, καθώς η τυρόπιτα που σε καθημερινή βάση του προσφέρουν οι καθηγητές του στο Γυμνάσιο όπου φοιτεί είναι η μοναδική του τροφή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, ο ανήλικος μαθητής δεν πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο, καθώς ντρέπεται τους συμμαθητές του, γιατί δεν έχει παπούτσια.

Πρόκειται για μία ταλαιπωρημένη μονογονεϊκή οικογένεια, αφού ο πατέρας χάθηκε πρόωρα αφήνοντας πίσω του ένα επίδομα μόλις 80 ευρώ.



Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Πατρών, ο πατέρας Ερμόλαος Μασσαράς του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και ο πρόεδρος του Κοινωνικού τομέα του Δήμου ενήργησαν αστραπιαία προκειμένου να προσφέρουν στήριξη στη μάνα και τον ανήλικο γιο της.

Μάλιστα ο Κοινωνικός τομέας του Δήμου, ενέταξε την οικογένεια στο πρόγραμμα σίτισης κατοίκον και κοινωνικοί λειτουργοί θα αναλάβουν την ψυχολογική και όχι μόνο στήριξη μητέρας και παιδιού, δίνοντας βαρύτητα στον 14χρονο, με την χορήγηση των απαραίτητων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, ώστε να επιστρέψει στην σχολική αίθουσα και να συνεχίσει απερίσπαστος τα μαθήματά του, με παράλληλη διευθέτηση των εγγράφων για να λάβουν το προνοιακό επίδομα απορίας.

«Δεν ζητώ χρήματα, ζητώ την αξιοπρέπεια του 14χρονου αγοριού μου που τρώει από τους κάδους», τόνισε η κα Σοφία.

Από την Μητρόπολη υπήρξε άμεση ευαισθητοποίηση, ενώ και το Φωτεινό Αστέρι γνωστοποίησε ότι θα μεριμνήσει να μην πεινάσει ξανά το παιδί.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *