ροή ειδήσεων

Επικίνδυνο «τροπάρι» ακολουθούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο το οποίο μυρίζει «σκηνοθετημένο» επεισόδιο


Τουρκικό Γενικό Επιτελείο: Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 «παρενόχλησαν»...

τουρκικά στο Αιγαίο Πέλαγος

Επικίνδυνο τροπάρι ακολουθούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο , το οποίο «μυρίζει» σκηνοθετημένο επεισόδιο.

«Κατά την διάρκεια της εκτέλεσης εκπαιδευτικής αποστολής τους, τουρκικά αεροσκάφη F-16 που πετούσαν πάνω από τα διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου (!!), δέχθηκαν «παρενόχληση» από δύο ελληνικά μαχητικά του ιδίου τύπου, τα οποία τα αναχαίτισαν παράνομα », αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

« Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, ξαφνικά δύο F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισαν τα μαχητικά μας , «κλειδώνοντας» τα στα ραντάρ τους για 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Οι πιλότοι μας επέδειξαν την απαραίτητη ψυχραιμία», τονίζει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Πρόκειται για ένα καθημερινό πλέον φαινόμενο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,κατά το οποίο οι Τούρκοι βαφτίζουν το «ψάρι ως κρέας», για να δικαιολογήσουν στην διεθνή κοινότητα τις ωμές παραβιάσεις τους.

Η επικίνδυνη και συγχρόνως αναβαθμισμένη αυτή τουρκική τακτική βαφτίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο ως διεθνή εναέριο χώρο, για να τακτοποιηθούν με «νόμιμο» τρόπο οι διεκδικήσεις της Τουρκίας οι οποίες φτάνουν στον «διαχωρισμό» του Αιγαίου.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ζώνη των 10 μιλίων γύρω από τα ελληνικά νησιά , γεγονός που οδηγεί σε πολλά περιστατικά με αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών.

Η ουσία όμως είναι, σύμφωνα τώρα και με τους Ρώσους , ότι έχουμε σαφή παραβίαση του ελληνικού FIR στην περιοχή, από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας το 2014, καταγράφηκαν 1269 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, συμπεριλαμβανομένων 14 υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά .

Για τους δέκα μήνες του 2015, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, καταγράφηκαν 1233 παραβιάσεις με 31 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος .

Τα σχέδια της οθωμανικής Τουρκίας , περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό του Αιγαίου στον 25 ο παράλληλο , προκειμένου να «εκμεταλλευθούν» τον απίστευτο εθνικό πλούτο των υδρογονανθράκων που κρύβεται στον υποθαλάσσιο χώρο.

Αυτή η ύπουλη «ρητορική» της επίσημης Τουρκίας ακολουθείται επισταμένα από την Άγκυρα , πριν την διεξαγωγή «επεισοδίων» ή πριν από απρόκλητες «επεμβάσεις» όπως έγινε στην Κύπρο.

Αναμένεται η κλιμάκωση των προκλήσεων από την Τουρκία το επόμενο διάστημα από μια πολιτική ηγεσία που έχει χάσει το «μέτρο» με τόσα «ανοικτά» μέτωπα.

Η απάντηση των ελληνικών ενόπλων μας δυνάμεων θα είναι δυναμική και αποτελεσματική σε κάθε περίπτωση.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *