ροή ειδήσεων

Αυτά είναι τα μπαζάρ των Χριστουγέννων


Το πορτοφόλι ανοίγει για καλό σκοπό...


Έχουν ξεκινήσει ήδη τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ σε όλη την Ελλάδα. Παρακάτω παρατίθενται κάποια που συνεχίζουν μέσα στον Δεκέμβρη και αφορούν διοργανώσεις, όπου τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό.
Κέντρο Εργασίας Αναπήρων του Δήμου Φυλής

Ως τις 24 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει το παζάρι του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων του Δήμου Φυλής «Συνεργασία-Δημιουργία» στο χώρο του Κέντρου, Κρητικού Πελάγους 1, στο πάρκο της Φυλής. Τα παιδιά παρουσιάζουν τις χειροτεχνίες τους, που με τόση έμπνευση και αγάπη έχουν δημιουργήσει και μας περιμένουν να τα επιβραβεύσουμε.
Κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας

Για 12η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί έκθεση με κούκλες ραμμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας , στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της «Άρσις».

Από τότε που μεταφέρθηκαν οι φυλακές Κορυδαλλού στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί. Όμως και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις κούκλες που έχουν φτιάξει, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και ελπίζουν οι επισκέπτες να είναι πολλοί, αναφέρεται στην πρόσκληση.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη
Φάρμακα για του Πρόσφυγες στη Λέσβο

Ένα μπαζάρ αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Λέσβου, με δεκάδες χειροποίητα είδη δώρων, χριστουγεννιάτικα στολίδια, φυτικά προϊόντα, κοσμήματα, βιβλία και όχι μόνο, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, όπου τα έσοδα θα πάνε αποκλειστικά για την αγορά φαρμάκων από την Αυτοοργανωμένη Δομή Υποδοχής και Περίθαλψης Προσφύγων στην Σκάλα Συκαμιάς. Το μπαζάρ διοργανώνει η κοινότητα του enfo.gr, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου, στο Gogo Tasty Bar (Ν. Κόσμος, δίπλα από τον Σταυρό του Νότου), από τις 11:00 πμ μέχρι τις 20:00.

Κατά τη διάρκεια του μπαζάρ θα προβληθούν φωτογραφίες μελών του enfo.gr που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου, και οι οποίοι θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία τους.
ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ μας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του, στη Στοά Κοραή (στάση μετρό : Πανεπιστήμιο) την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11.00 έως τις 19.00.

Εκεί θα βρει κανείς χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του Προγράμματος. Τα έσοδα του Παζαριού θα διατεθούν για τις ανάγκες του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.
Χατζικυριάκειο Ίδρυμα

Η ομάδα Pandrossou street Market και το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design διοργανώνουν μπαζάρ για την ενίσχυση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, 13:00-18:00, στον πεζόδρομο της Πανδρόσου στο Μοναστηράκι. Θα εκτεθούν προς πώληση σύγχρονα έργα τέχνης φτιαγμένα από καθημερινά γυάλινα αντικείμενα, τα οποία δημιούργησαν σπουδαστές του Κολλεγίου Βακαλό με την καθοδήγηση της καθηγήτριας-ζωγράφου Άντζι Καρατζά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργεί διαδραστικό παιδικό εργαστήρι, θα στολιστεί χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ παράλληλα οι μικροί επισκέπτες θα απολαύσουν ποπ κορν και παγωτό, και οι μεγάλοι πίτσα, μπύρα και ζεστό κρασί.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα μπαζάρ του «Χαμόγελου του Παιδιού», μπορεί κανείς να τα βρει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Αθήνα (Μαρούσι, Γκάζι, Περιστέρι, Π. Φάληρο), τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χαλκίδα, την Κόρινθο, την Καλαμάτα, το Ξυλόκαστρο, το Αίγιο, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον Πύργο, τη Σπάρτη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Χανιά και τη Ρόδο. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των παιδιών.

Αναλυτικά σε ποιες περιοχές πραγματοποιούνται τα Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ του «Χαμόγελου»: http://www.hamogelo.gr/4-1/ 2725/Xristoygenniatika- bazaars-apo-To-Xamogelo-toy- poidioy

Η UNICEF και η ActionAid, δεν κάνουν μπαζάρ, μπορεί κανείς όμως με τις αγορές του από τις συλλογές τους να ενισχύσει τους σκοπούς τους.
UNICEF

Οι κάρτες της UNICEF αποτελούν σχεδόν «θεσμό» για τις ευχές των Χριστουγέννων. Θα τις βρούμε, μαζί με στολίδια, γούρια, διακοσμητικά ρόδια και ημερολόγια του 2016 στα καταστήματα UNICEF: Αθήνα, Ξενίας 3, πλατεία Μαβίλη, Θεσσαλονίκη, Ι. Δέλλιου 2 πλατεία Συντριβανίου, στα περίπτερα UNICEF: Αθήνα, πλατεία Κοραή, Κοραή και Σταδίου, Γλυφάδα, Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγγέλου Μεταξά, Πειραιάς, πλατεία Κοραή και Ηρώων Πολυτεχνείου, στο GoldenHall στο Μαρούσι και στα ΙΚΕΑ Αθήνας (Αεροδρομίου και Κηφισού), Θεσσαλονίκης και Λάρισας

Τέλος κάρτες της UNICEF διατίθενται στα ΕΛΤΑ και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Όλοι οι φίλοι και υποστηρικτές της UNICEF μπορούν να επισκεφτούν, να δουν και να επιλέξουν είδη από ολόκληρη τη συλλογή στο ηλεκτρονικό κατάστημα της UNICEF https://www.unicef.gr/unicef- product-list.php ή στη γραμμή 801 500 12345.
ActionAid

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ActionAid http://eshop.actionaid.gr εκτίθενται χριστουγεννιάτικα στολίδια από παπιέ μασέ που είναι φτιαγμένα στο ορεινό Κασμίρ της Ινδίας και παράγονται από ένα συνεταιρισμό που αποτελείται από 75 οικογένειες. Τα χριστουγεννιάτικα αυτά δώρα θα προσφέρουν όχι μόνο ένα επαρκές εισόδημα στις οικογένειες αυτές, αλλά θα στηρίξουν και το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής που προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για τους ερωτευμένους υπάρχει σειρά «T-shirt με σκοπό» όπως το νέο unisex σχέδιο σε όλα τα μεγέθη με το μήνυμα «Miracles do happen…with you» και την καινούργια ποδιά «All I want for Christmas is cook». Επίσης, παιδικά μπλουζάκια και μωρουδιακά ρούχα με ζωάκια.

Και για όσους θέλουν να κάνουν ένα δώρο στους πρόσφυγες, μπορούν να αγοράσουν ένα πακέτο που περιέχει είδη πρώτης ανάγκης για γυναίκες: οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σερβιέτες, εσώρουχο, σαπούνι και μωρομάντηλα. Τα πακέτα αυτά διανέμονται στα κέντρα για γυναίκες και τα μωρά τους της ActionAid στη Λέσβο και περιέχουν προϊόντα που οι ίδιες οι γυναίκες ζητούν ως αναγκαία για να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *