ροή ειδήσεων

Ὅ,τι ἐμποδίζει τὶς πολυεθνικὲς εἶναι …βλαβερὸ καὶ ὑπερφορολογεῖται!!!


Τα «καρκινογόνα βαρειά τσιγάρα» έχασαν την μάχη από τα σαφώς πιο «υγιή» ελαφριά... (sic), όταν η ΕΕ απεφάσισε να «διαφυλάξει» μέσω των περίφημων «κοινοτικών οδηγιών» την υγεία των πολιτών της, μ’ επακόλουθο ελληνικές καπνοβιομηχανίες με τα παραδοσιακά σέρτικα να κλείσουν, μην μπορώντας να ανταγωνιστούν πλέον τα Camel και τα Marlboro της Philip Morris.

Ο λιγνίτης τείνει να έχει παρόμοια μοίρα, μιας και η φθηνή ενέργεια που παράγεται μέσω αυτού, προκαλεί ακόμα πονοκεφάλους σε μερικούς… σίγουρα πάντως όχι εξαιτίας των παραγομένων καυσαερίων.

Καίριο πλήγμα για τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί ο φόρος για τις εκπομπές CO2, ο οποίος εφευρέθηκε για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκων πάνελ, που λόγω υψηλού κόστους ήταν μέχρι τότε στα αζήτητα.

Μετά από χρόνια και αφότου ελληνικές καπνοβιομηχανίες οδηγήθηκαν σε κλείσιμο καθώς και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές στην ανεργία, νέες μελέτες που είδαν (με καθυστέρηση) το φως της δημοσιότητας, ισχυρίστηκαν ότι τα ελαφριά τσιγάρα, εξαιτίας της πρόσθετης χημικής επεξεργασίας στην οποία υπόκεινται, είναι αρκετά πιο επικίνδυνα από τα βαρειά.
Παρόμοια, νέες περιβαλλοντολογικές μελέτες αμφισβητούν τις δήθεν ευεργετικές συνέπειες για το κλίμα…και την περίφημη τρύπα του όζοντος, από την υποκατάσταση της διαδικασίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από (φθηνά) ορυκτά καύσιμα με αυτήν από (ακριβές) ανανεώσιμες πηγές.

Οποτεδήποτε ο κεντρικός σχεδιαστής, παρεμβαίνει μέσω ρυθμίσεων και φωτογραφικών διατάξεων, στην αγορά για να αναδιανέμει την πίττα, έτσι όπως ο ίδιος επιθυμεί, δρομολογούνται στρεβλώσεις και πτωχεύσεις πάλαι ποτέ κραταιών επιχειρήσεων, με άμεσα επακόλουθα την ανεργία, την φτωχοποίηση, ακόμα και την εξαθλίωση όσων δεν είναι σε θέση να πληρώνουν το ακριβό «πράσινο» ρεύμα.

Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι, όταν ένας υψηλόμισθος γραφειοκράτης εκ Βρυξελλών, που τόσα χρόνια έκλεινε τα μάτια όταν τα πετρελαιοκίνητα της VW περνούσαν από μπροστά του, προσπαθεί, ωθούμενος από περιβαλλοντολογικές ψευδαισθήσεις και υποκινούμενος από βιομηχανικά συμφέροντα, να παραμορφώσει ένα τοπίο χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά, όπως π.χ. τις κορυφογραμμές της Κρήτης, με δέλεαρ τα εσπα και την πράσινη «ανάπτυξη».

(M.J.K.)
ἐλεύθερη ἀγορά

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *