επικαιρότητα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απάντηση του γγ γραμμτέα του ΝΑΤΟ για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα όταν η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της.


Σχολιάζοντας το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία ,...
ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, τόνισε και πάλι το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Όταν όμως...
αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, τόνισε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις»

Δημοσιογράφος από CNN ονόματι Χάλα Γκοράνι , τόνισε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ παρουσιάζει στην ουσία , « δύο μέτρα και σταθμά» στην προκειμένη περίπτωση και πρέπει να ευθυγραμμιστεί, αναφέρει και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον κ. Stoltenberg , η Τουρκία διαθέτει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της, αλλά η Ελλάδα δεν «μπορεί». Δηλαδή μία χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί να παραβιάζει ελεύθερα τα εναέρια σύνορα μιας άλλης , χωρίς αυτή να επιτρέπεται να «αντιδράσει». Πρόκειται για την λογική του παραλόγου , η οποία οδήγησε και στην άνανδρη εισβολή στην Μεγαλόνησο το 1974 , στην οποία ακόμη και σήμερα βρίσκονται τουρκικές δυνάμεις.

Το ΝΑΤΟ οφείλει να προστατεύσει όλες τις χώρες όχι μόνο από «εξωτερικούς κινδύνους αλλά και από «εσωτερικούς» για την συνοχή της συμμαχίας. Αλλιώς για ποιο ακριβώς λόγο μια χώρα σαν την Ελλάδα να συμμετέχει εντός της δυτικής συμμαχίας.

Το CNN , υπενθύμισε στον Stoltenberg τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα , με τις οποίες ζητούσε από το ΝΑΤΟ να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις Τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο. «Ποια είναι η αντίδραση του ΝΑΤΟ για αυτό; , ρώτησε το CNN τον γγ της συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον κ. Στολτεμπερκ , πρόκειται για δύο «εντελώς διαφορετικές καταστάσεις» . Στα σύνορα με την Συρία και το Ιράκ, η Τουρκία βρίσκεται στο μέσον μιας «σύνθετης και ευμετάβλητης» κατάστασης, η οποία την τοποθετεί σε «χώρα ειδικών συνθηκών» . Ο Αμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε αν είναι δυνατό στην περίπτωση αυτή να μιλήσουμε για διπλά μέτρα και σταθμά για το θέμα των συνόρων.

«Όχι, τονίζουμε την σημασία της προσήλωσης και του σεβασμού στα εναέρια σύνορα κάθε έθνους.»είπε ο Στόλτεμπεργκ. «Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι η Τουρκία είναι «μια πολύ ειδική περίπτωση», λόγω της γειτνίασις της με το επίκεντρο της σύγκρουσης στην Συρία και το Ιράκ, καθώς και λόγω της αύξησης της ρωσικής παρουσίας», απάντησε ο Στόλτεμπεργκ .

Αυτό θεωρούμε ότι είναι μια ακόμη « πισώπλατη μαχαιριά» του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, μιας και μας αντιμετωπίζουν ως μια χώρα η οποία δεν έχει δικαιώματα αλλά μόνο υποχρεώσεις . Η Τουρκία από την άλλη πλευρά , είναι μια ειδικού χειρισμού χώρα , τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από την ΕΕ η οποία χθες ενέκρινε « μπαχτσίς» 3 δις ευρώ, για να «φροντίσει» η Άγκυρα τα 3 εκατομμύρια Σύρων προσφύγων να μην μετακινηθούν στην Ευρώπη.

Τα σχόλια δικά σας….

pentapostagma

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά