ροή ειδήσεων

Περικόπτονται οδοιπορικά και εκτός έδρας των αστυνομικών


Περικοπές στα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας των αστυνομικών έγιναν γνωστές... από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στους εκπροσώπους των...


Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων. Η ΠΟΑΣΥ σύμφωνα με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε εγγράφως στις 11 Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με το θέμα της τροποποίησης των ισχυουσών διατάξεων περί δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης αστυνομικών κατ' εφαρμογή του ν.4336/2015. Το σχετικό έγγραφο που τους είχε σταλεί είχε τον χαρακτηρισμό του «κατεπείγοντος», όταν μάλιστα οι διατάξεις του σχετικού νόμου, ορίζουν προθεσμίες που εκπνέουν την 19-05-2016, ενώ με νεώτερη εγκύκλιο παρατείνονται έως τα τέλη μηνός Σεπτεμβρίου του 2016.
Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ., δεν μπορούν να αντιληφθούν την σκοπιμότητα του εγγράφου και την κοινοποίησή του παραμονή της σύσκεψης. Αρχικά τα προεδρεία των ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, εξέφρασαν τηλεφωνικά την έντονη διαμαρτυρία τους, επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ούτως ώστε αυτή η σύσκεψη να χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα. Κατά τη σύσκεψη, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, τους ενημέρωσαν ότι έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις για το ίδιο θέμα στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ και ότι οι κ.κ. Αρχηγοί του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος συμφώνησαν ήδη επί του περιεχομένου του σχεδίου προεδρικού διατάγματος.
Οι ένστολοι συνδικαλιστές αναρωτιούνται ως πότε ειδικά το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και πόσο μάλλον το ΓΕΕΘΑ θα προηγείται και θα δρομολογεί για τις εξελίξεις για τους ενστόλους μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και την υπόσταση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Επισημαίνουν ότι σε σχετικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος, μνημονεύει και αναφέρεται εκτενώς στην τύχη του ΤΕΑΠΑΣΑ χωρίς να του έχει εκχωρηθεί τέτοια αρμοδιότητα. Είναι απαράδεκτο, δηλώνουν οι συνδικαλιστές, οι υπηρεσιακοί παράγοντες να αποφασίζουν ερήμην των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών Ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και να έχουν την αξίωση να ζητούν την τελευταία στιγμή τη σύμφωνη γνώμη τους, φέρνοντάς τους μάλιστα προ τετελεσμένων γεγονότων και ειλημμένων αποφάσεων.
Η έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία, έως ότου ενημερωθούν για το περιεχόμενο του σχεδίου προεδρικού διατάγματος και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε εύλογο χρόνο. Στον επίλογο της ανακοίνωσης τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, απαιτούμε σεβασμό στο θεσμικό μας ρόλο!»

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *