ροή ειδήσεων

Τι ξέρει ο -κατά Σόιμπλε- «ανόητος» Τσίπρας για τα Αρχεία της Βέρμαχτ;

Πριν από λίγες μέρες, ο γνωστός .φιλέλληνας Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κύριος Σόιμπλε,...
σ ένα αποκορύφωμα της πολιτικάντικης «ανωμαλίας» του και αγνοώντας για μιαν ακόμη φορά την Ιστορία, την Αλήθεια και την Πραγματικότητα, χαρακτήριζε « Ανοησίες» τις διακηρύξεις του Αλέξη Τσίπρα, πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, περί διεκδίκησης τεράστιων ποσών ως γερμανικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές της περιόδου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Και μάλιστα μιλώντας στο πλαίσιο γαλλικού ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ελλάδα, η επόμενη ημέρα», των Πιερ Μπουρζουά και Ζαν Κατρεμέρ, που προβλήθηκε από το δίκτυο Arte, ο κ. Βόλφγκανγκ έλεγε ότι ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ελάφρυνση έως εξαφάνιση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας από τα χρήματα των γερμανικών αποζημιώσεων και σημείωνε - με αρκετή. ειρωνεία- ότι «αυτός ο εθνικισμός, αυτές οι ανεύθυνες κουβέντες, αυτές οι ανοησίες στρέφονται πάντα ενάντια σε εκείνον που τις χρησιμοποιεί, γιατί δεν εκπληρώνει το χρέος που έχει, δηλαδή να λέει την αλήθεια». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωνε τις θέσεις του λέγοντας ότι αυτή η ρητορική οδήγησε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού να σκέπτεται ότι, αφού η Γερμανία χρωστούσε τόσα πολλά χρήματα στην Ελλάδα, δεν υπήρχε ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων».


Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου - που μπορεί να έχει χαρακτηριστεί άσχημα από σειρά «ακραίων» συμπεριφορών της που της κόστισαν τη θέση της στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Βουλή αλλά αντιμετώπισε σωστά και αποφασιστικά τόσο τις γερμανικές υποχρεώσεις όσο και τις δεσμεύσεις του κόμματός της και συνέστησε μέχρι και Επιτροπή για τη διερεύνηση του θέματος των οφειλομένων Γερμανικών Αποζημιώσεων- απάντησε αμέσως στον Σόιμπλε γράφοντάς του: « Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν αποδεδειγμένο δημόσιο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 278-340 δισ. ευρώ. Ανοησία, εθνικισμός και έγκλημα είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού για ένα χρέος που δεν οφείλει».

Δεδομένου ότι το θέμα των οφειλόμενων προς την Ελλάδα αποζημιώσεων από τη Γερμανία θα συνεχίσει να επανέρχεται στη δημοσιότητα και το ότι οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν αντιμετώπισαν ποτέ σωστά και αποφασιστικά το ζήτημα, τον περασμένο Αύγουστο, σε μιαν ανάλυσή μας, γράφαμε, μεταξύ άλλων, στο Dossier.gr:

« Τι έχει γίνει άραγε από το Μάρτιο που μας πέρασε ως φέτος, το καλοκαίρι της Μεγάλης Κρίσης και πόσο ενημερωμένοι είναι όλοι οι πιθανοί «νέοι κυβερνήτες» της Ελλάδος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου για τα Αρχεία της Βέρμαχτ για την Ελλάδα του 1941-44;


Μιλάμε για τα αρχεία του Γερμανικού Στρατού Κατοχής που βρίσκονταν χρόνια στη χώρα μας, «ανακαλύφθηκαν», έχουν ψηφιοποιηθεί, άρχισε η επεξεργασία τους και τότε μιλούσαμε για «Φαρμακερό βέλος στη φαρέτρα της Ελλάδας», για «Στοιχεία-χρυσάφι στα χέρια μας» για το θέμα των απαιτήσεών μας για αποζημιώσεις από τη Γερμανία»;

Η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι οι Έλληνες ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες για πρώτη φορά για το θέμα, μάθαινε δηλαδή το Μάρτιο του 2015 ότι τα αρχεία της Βέρμαχτ της περιόδου της Κατοχής, είχαν μόλις φτάσει στην Ελλάδα, με .μυστηριώδη τρόπο όπου είχε αρχίσει με αστραπιαίες ταχύτητες η ψηφιοποίηση ώστε σύντομα να αξιοποιηθούν.


Η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε - και ορθώς- στο θέμα, ήταν ασφαλώς έργο του Κώστα Ήσυχου που είτε το αντιλήφθηκε μόνος του, είτε ενημερώθηκε από επαρκέστατο συνεργάτη του ότι . «εδώ έχουμε χρυσάφι στα χέρια μας για το θέμα των απαιτήσεών μας για αποζημιώσεις από τη Γερμανία ». Φυσικά ο κ. Ήσυχος, που ήδη βρίσκεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ και - όπως αργότερα έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου- στο πλευρό του Λαφαζάνη, προφανώς γνώριζε αλλά. επιμελώς «αμέλησε» να αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα αρχεία της περιόδου της γερμανικής κατοχής βρίσκονταν στην Ελλάδα 9 χρόνια.

Το Μάρτιο, τελείωνε η ψηφιοποίηση των 162 μικροφίλμ, ο Ήσυχος ζητούσε επίσπευση των διαδικασιών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκινούσε αναζήτηση ειδικών επιστημόνων που θα τεκμηρίωναν με ακλόνητα στοιχεία τις ελληνικές αιτιάσεις για Κατοχικές αποζημιώσεις από τους κατακτητές Γερμανούς.


Τι έγινε άραγε; Ποιοι είναι ενημερωμένοι; Υπήρχε κάποιο σχέδιο; Είχε ενημερωθεί λεπτομερώς η Βουλή και τα κόμματα ότι:

1. Το πολύτιμο αρχείο πάνω στο οποίο πολύτιμο αυτό υλικό πάνω στο οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί η χώρα μας για να αποδείξει τις γερμανικές θηριωδίες, το είχε αγοράσει το 2006 η ..Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ έναντι . 11.084 δολαρίων.

2. Ενισχύεται το ελληνικό «οπλοστάσιο» για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν γνώριζαν -προφανώς- τι να κάνουν τις 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ, δίσταζαν ακόμη και να σκεφθούν ότι θα μπορούσαν να επιδιώξουν συγκεκριμένη αξιοποίηση, γι' αυτό άλλωστε και τα αρχεία παρέμεναν στους. φοριαμούς περιμένοντας απλώς να χρησιμοποιηθούν για κάποιο. ντοκυμαντέρ!

3. Τα 162 μικροφίλμ 36 χιλιοστών διέθεταν- άγνωστο πως τα είχαν και από πότε οι Αμερικανοί- (το καθένα) από 500 μέχρι και 3000 σελίδες απόρρητων, επίσημων, επιχειρησιακών εγγράφων από τον Γερμανικό Στρατό που αποδεικνύουν πολλά για τις θηριωδίες των ναζί εις βάρος των Ελλήνων.

4. Αποκτήθηκαν από τις ΗΠΑ επί Κώστα Καραμανλή και αποκαλύπτουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις θηριωδίες κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής στην Ελλάδα.

5. Μέσα από αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτονται σφαγές και εκτελέσεις αμάχων με αποφάσεις Γερμανών διοικητών σε περιοχές όπως τα Καλάβρυτα και το Δίστομο, καταστροφές και βεβηλώσεις μνημείων, παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές και κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς επίσης και κινήσεις των γερμανικών στρατευμάτων, με στόχο να αντιμετωπιστούν ελληνικές ενέργειες σε βάρος τους ή στον δρόμο προς τη διαφυγή τους την περίοδο 1941-1944.

6. Στα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Ελληνική Δημοκρατία» και φέρουν τη σφραγίδα της Βέρμαχτ και τις υπογραφές των ανώτατων αξιωματικών καταγράφεται με λεπτομέρεια το σχέδιο αποχώρησης των γερμανικών στρατευμάτων μέσω Θεσσαλονίκης.

7. Έχουν καταγραφεί παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, καταστροφές των υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γεφύρια, ακόμα και σπίτια. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το ότι όλα τα έγγραφα είναι γραμμένα σε γερμανική "καθαρεύουσα" ένδειξη που φανερώνει την αξιοπιστία τους και το επίσημο του χαρακτήρα τους, καθώς είναι σαφές πως αποτελούσαν επίσημα κρατικά έγγραφα.


Οι εκλογές έγιναν, ο Τσίπρας ξανακέρδισε, η Ζωή και ο Ήσυχος απομακρύνθηκαν, ο κ. Λαφαζάνης - εκτός Βουλής πλέον - δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τίποτε και ο κ. Σόιμπλε μας λέει «στα μούτρα μας» ότι ο πρωθυπουργός είναι ανόητος.

Σκοπεύει να κάνει κάτι ο «ανόητος» -κατά Σόιμπλε- πρωθυπουργός; Ή μήπως όλο αυτό το τεράστιο Εθνικό θέμα βρίσκεται κρυμμένο «κάπου», σε «κάποια» υποσημείωση, σε «κάποια» παραπομπή του Τρίτου Μνημονίου;

Γιατί - ειλικρινά- τι ΑΛΛΟ μπορεί να φταίει;

Κατά την διάρκεια της Μάχης για την Ελλάδα, σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, ο πόλεμος προκάλεσε τουλάχιστον 578,000 θανάτους. Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει θανάτους από την πείνα, αποτέλεσμα της απάνθρωπης οικονομικής πολιτικής των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής, την αντίσταση και μαζικές εκτελέσεις αντιποίνων. Δεν περιλαμβάνει τους θανάτους από ασθένειες, όπως η φθίση και η μαλάρια, από τις απερίγραπτες κακουχίες, την διαρκή πεινά, τα τραύματα πολέμου, και την έκθεση στα στοιχεία της φύσης - όλα αποτέλεσμα της Κατοχής. Και δεν περιλαμβάνεται στην καταμέτρηση των Γερμανικών υποχρεώσεων ούτε το αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

Περισσότερο από 90 ολοκαυτώματα έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Σ' αυτά, οι Γερμανοί δολοφόνησαν την πλειοψηφία των κατοίκων, και όσοι επέζησαν το οφείλουν στο ότι κατάφεραν να ξεφύγουν το μακελειό. Επί πλέον, 1700 με 1800 χωριά καταστράφηκαν, πολλά από αυτά τελείως. Οι Γερμανοί ανέπτυξαν τη πυρπόληση σε τέχνη. Ράντιζαν τα καταδικασμένα οικήματα με μια ειδικά παρασκευασμένη εμπρηστική σκόνη και ακολούθως με ένα η δύο πυροβολισμούς τα κτίρια γίνονταν παρανάλωμα του πυρός.
Όλα αυτά έγιναν. Είναι καταγεγραμμένα. Και ΑΠΑΙΤΟΥΝ δικαίωση.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

http://koukfamily.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/12/15 08:52

    Δεν έχεις ακόμα καταλάβει ότι η Μέρκελ και όποιες Γερμανικές κυβερνήσεις πέρασαν εκβιάζουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας με στοιχεία ει βάρος τους (μίζες, καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, συνεργασία με τους Ναζί στον πόλεμο κτλ) και για αυτό το έχουν θάψει το θέμα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/12/15 18:27

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *