ροή ειδήσεων

Ρόδος: Χειροπέδες σε συμμορία διαρρηκτών - Στο στόχαστρό τους καταστήματα του νησιού!


Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ρόδου βρίσκονται πέντε συνολικά άτομα ηλικίας από 16 έως 26 ετών...


που είχαν πραγματοποιήσει διακεκριμένες κλοπές το περασμένο χρονικό διάστημα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους

Πιο αναλυτικά εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών καταστημάτων στο νησί, οι οποίες διεπράχθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 15-10 έως 17-11-2015. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 5 Ελλήνων, ηλικίας 16,17,19,19 και 26 ετών. Επιπλέον, κατηγορείται ο πατέρας του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Μετά από μεθοδική έρευνα και ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου κατέστη δυνατή η σκιαγράφηση του τρόπου δράσης των κατηγορουμένων. Ειδικότερα, οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δρούσαν κυρίως βράδυνες ώρες και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των καταστημάτων χρηματικά ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Υπολογίζεται ότι το όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στις 6.000 χιλιάδες ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι από την αστυνομική έρευνα βρέθηκε και αποδόθηκε στους δικαιούχους μέρος των κλοπιμαίων. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: rodiaki.gr
newsit


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *