ροή ειδήσεων

Εκλογές ΝΔ: Τα ατού και τα αδύναμα σημεία Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη


Για ακόμα 20 μέρες θα συνεχίσουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι γαλάζιοι μονομάχοι,...
Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήδη, τα δύο στρατόπεδα έχουν αρχίσει να μετρούν ισχυρά σημεία και αδυναμίες, επιχειρώντας αφενός να κρατήσουν τις δυνάμεις τους, και αφετέρου να εξασφαλίσουν τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες.

Όπως αναμενόταν, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την επίσημη στήριξή του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού συνεχάρη τους συνυποψηφίους του. Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος είναι η ενδεχόμενη δήλωση στήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα σε κάποιον από τους δύο υποψηφίους της 10ης Ιανουαρίου.

Αυτό συμβαίνει, γιατί από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα τα πράγματα δεν είναι τόσο καθαρά.

Ο κύριος Τζιτζικώστας, λόγω της έντονης κόντρας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ειδικά μετά το φιάσκο της 22 Νοεμβρίου, φαίνεται δύσκολο να τον στηρίξει.

Από την άλλη πλευρά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε δηλώσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει ένα υποσύνολο της ΝΔ, επομένως δεν θα είναι περίεργο ο κύριος Τζιτζικώστας να καλέσει τους γαλάζιους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.


Το φιάσκο του Νοεμβρίου στοίχισε στο ΒαγγέληH πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρά το φιάσκο της απόπειρας εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, ενδεχομένως να επαληθεύει την εκτίμηση των συνεργατών του για μία επίδοση κοντά στο 50%, σε περίπτωση που οι εκλογές εκείνες πραγματοποιούνταν τελικά.
Η λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα φαίνεται πως καλά κρατεί στους κόλπους της ΝΔ, καθώς οι πληροφορίες και τα σενάρια περί στήριξης του πρώην πρωθυπουργού στο πρόσωπο του κυρίου Μεϊμαράκη ενισχύονταν όσο πλησίαζε η ώρα της κάλπης, κάτι που εκτιμάται ότι τον ενδυνάμωσε.

Πώς ο Κυριάκος έκοψε το νήμα δεύτερος και με διαφοράΗ επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσπεράσει τους άλλους δύο συνυποψηφίους του, ενδεχομένως να έγκειται στο εκσυγχρονιστικό πνεύμα και στη φύση της προεκλογικής του καμπάνιας, που τράβηξε τους «κεντροδεξιούς» ψηφοφόρους, αλλά και τη στήριξη ψηφοφόρων εκτός στενών κομματικών ορίων της ΝΔ, οι οποίοι έκαναν ανοιχτή καμπάνια στα social media, δηλώνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή τους στον κ. Μητσοτάκη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *