ροή ειδήσεων

Αντιτίθενται οι δικαστικοί λειτουργοί στη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» τους


Την αντίθεσή τους για τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων τους περί «πόθεν έσχες» εκδήλωσαν...


οι δικαστικοί λειτουργοί κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της Ενώσεως τους, ενώ η Πρόεδρός της Μαργαρίτα Στενιώτη μίλησε αναλυτικά για τα χρόνια θεσμικά προβλήματα της δικαιοσύνης ενώ άσκησε κριτική στις πρόσφατες δηλώσεις από βήματος της Βουλής του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Διαφθοράς που είχε κάνει λόγο περί "δικαστικών πραξικοπημάτων".
«Προσβάλλουν συλλήβδην τους δικαστές» είπε η κυρία Στενιώτη, ενώ κριτική άσκησε και στον Πρόεδρο της Βουλής που ζήτησε να δημοσιοποιούνται τα «πόθεν έσχες» των δικαστών.
«Λόγοι προσωπικής ασφάλειας» τόνισε η Πρόεδρος της Ενώσεως των Δικαστών επιβάλλουν τη μη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών, ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από τη δημοσιοποίηση των διευθύνσεων των κατοικιών των δικαστών μέσω του «πόθεν έσχες».
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγγειλε, επικαλούμενος επαφές με εκπροσώπους των θεσμών, περιορισμένης κλίμακας
μεταβολές στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη του νέου έτους, ενώ διαβεβαίωσε τους δικαστές και τους εισαγγελείς ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διασφαλίζει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από οιουδήποτε παρεμβάσεις.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μίλησε για τη σημασία της δικαιοσύνης και το θεσμικό της βάρος, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κάλεσε δικαστές και εισαγγελείς, να δουλέψουν «για τη δικαιοσύνη, την πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες», εισηγούμενη παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων μεταξύ των μέτρων που τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν για να λειτουργήσει η δικαιοσύνη με ταχύτητα στην εκδίκαση των υποθέσεων.
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανάσιου από την πλευρά του άσκησε σκληρή κριτική και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε θέματα δικαιοσύνης, επικεντρώνοντας στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Διαφθοράς Δημ. Παπαγγελόπουλου για τα περί «δικαστικών πραξικοπημάτων» λέγοντας πως «προσβάλλουν βάναυσα το δικαστικό σώμα» ενώ σκληρή ήταν η κριτική του για τις πρόσφατες επιλογές στην ηγεσία της δικαιοσύνης, με μαζικές όπως είπε παραλείψεις ικανότατων
δικαστικών λειτουργών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/15 13:05

    Ειναι αναγκαιο να δημοσιοποιειται το ποθεν εσχες των δικαστων λογω της σχεσης του προεδρου του ΕΒΕΔ με τον εισαγγελεα Πασσιο [αν θυμαμαι καλα το ονομα του] και τις ευνοικες αποφασεις η εστω επηρεασμο της κρισης της δικαιοσυνης προς τους ανταγωνιστες που επιχειρουσαν να ανοιξουν s/m εκτος απο τον εξαδελφο του επισης συννονοματο που λειτουργεισε χωρις καμια αντιδραση. Υπενθυμιζω την κοινη παρουσια τους στον Επιταφιο του Αγ.Φανουριου πριν 5 περπυ χρονια.Δεν πμορει να ευπηρετησει τοσο θεμελειωδη συμφεροντα για την ψυχη της γιαγιας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/15 14:55

    Εκαναν απ οτι ακουσα και στο νεο κατ/μα του βασιλοπουλου που θα ανοιγε εντος ολιγων ημερων. Καλα ολους τους ξεσκονιζουν και αυτος δεν διαθετει ουτε νομιμο χωρο σταθμευσης για τους πελατες και εικο για τους ΑΜΕΑ ουτα για μοτ/τα ουτε χωρο πρασινου. Ας ειναι καλα οικολλητοι λαδομενοι μεχρι το κοκκαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/15 17:31

    Προσβάλλουν συλλήβδην τους δικαστές!!!!!!!!! ......... Ό ΔΙεθνής οργανισμός διαφάνειας είπε ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι εισαγγελείς ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας .......... ποτέ άλλοτε δεν έχει παραβιαστή τόσο βάναυσα το σύνταγμα και οι δικαστικοί ... τον χαβά τους, άλλωστε είναι πολλά τα λεφτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *