ροή ειδήσεων

Το ελιξίριο της μακροβιότητας κρύβεται στις... φοιτητοπαρέες


Οι φιλίες που συνάπτουμε στα είκοσι και στα τριάντα μας παίζουν σημαντικότερο ρόλο...
στο προσδόκιμο ζωής μας απ' ό,τι το αλκοόλ ή η παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα έρευνα...

Άπειρες μελέτες έχουν αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα οφέλη της φιλίας, όμως αυτή που διεξάχθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ οδήγησε σε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όπως διαπίστωσαν οι Αμερικανοί ειδικοί, το εισιτήριό μας για τη μακροζωία είναι μια πλούσια κοινωνική ζωή στα νεανικά μας χρόνια. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν λιγότερους φίλους τη συγκεκριμένη περίοδο αντιμετωπίζουν κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας ανάλογο με τους καπνιστές και υψηλότερο από όσους κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή υποφέρουν από παχυσαρκία.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους επιστήμονες, καθώς περνούν τα χρόνια είναι σημαντικό η ποσότητα των συναναστροφών να δίνει τη θέση της στην ποιότητα. Δηλαδή όταν είμαστε είκοσι ετών είναι πιο ωφέλιμο για εμάς να έχουμε πολλούς φίλους, ενώ μετά τα τριάντα λίγους και καλούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επιστήμονες παρακολούθησαν 222 άτομα από τα φοιτητικά χρόνια μέχρι τα πενήντα τους προτού καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα. «Αν σκεφτούμε όλα όσα συμβαίνουν στις τρεις δεκαετίες που μεσολαβούν -γάμος, οικογένεια, καριέρα- είναι εκπληκτική η σύνδεση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στις νεανικές επαφές μας και την υγεία αργότερα στη ζωή μας» σχολιάζει η επικεφαλής ερευνήτρια Σέριλ Καρμάικλ.

Πηγή:elle.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *