ροή ειδήσεων

Η Cosco αγοράζει τον ΟΛΠ και τα εκατομμύρια -110 τον χρόνο, επί 40 χρόνια- που θα δίνει στον ΟΛΠ θα τα βάζει στην τσέπη της!


Μέγα σκάνδαλο: Διεθνής διαγωνισμός με έναν συμμετέχοντα!...


Απίστευτο – Είναι παγκόσμια πατέντα…

Με βάση τον ν. 4.150/2013, μαζί με το λιμάνι του Πειραιά, παίρνει με 380 εκατ. ευρώ και τα λιμάνια Ραφήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας!
Αληθεύει ότι το γραφείο του κ. Σαγιά, που ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ετοίμασε τον φάκελο του ξεπουλήματος;
Κανείς δεν φοβάται ότι θα μπλέξει με τη Δικαιοσύνη;

Από πρωίας μέχρι βαθείας νυκτός, έξι χρόνια τώρα, μας λένε πως για το ότι φθάσαμε στα συσσίτια, στα λουκέτα και σε 1.200.000 ανέργους φταίνε οι κρατικοποιήσεις. Και ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το φάρμακο για να δούμε άσπρη μέρα. Ότι έτσι θα έρθει η περιβόητη ανάπτυξη. Ότι οι επενδυτές με τα δισεκατομμύρια περιμένουν στα σύνορα για να εισβάλουν και να ρεύσει ζεστό χρήμα…

Και τα πρώτα δείγματα που παίρνουμε επί αριστερής κυβέρνησης είναι ότι κάποιοι έχουν μοιράσει τα φιλέτα, έχουν κανονίσει ποιος θα πάρει τις τράπεζες -ήδη τις πήραν-, τα 14 αεροδρόμια, με έναν ενδιαφερόμενο, που… συνέπεσε να είναι γερμανική εταιρεία, και τούτες τις μέρες σειρά έχει το ξεπούλημα -με όλη τη σημασία της λέξης- του φιλέτου της Μεσογείου, του λιμανιού του Πειραιά. Με έναν και πάλι συμμετέχοντα, την Cosco. Στην αρχή το ΤΑΙΠΕΔ του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα είχε πει ότι οι ενδιαφερόμενες διεθνείς εταιρείες ήταν έξι, μετά έπεσαν στις τρεις και κατέληξαν στην εξής μία, τον κινεζικό όμιλο, που θα πάρει το 51% με option και το 16% θα το αναλάβει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, πληρώνοντας όλα κι όλα 380 εκατ. ευρώ, και μάλιστα όχι μετρητά. Πακέτο, μάλιστα, και τα κερδοφόρα λιμάνια Ραφήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας, σύμφωνα με τον νόμο 4.150/2013, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Και όλα αυτά για 380 εκατ. ευρώ!
Το μέγα σκάνδαλο

Με τη σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογράψει ο ΟΛΠ με τη διοίκηση Γ. Ανωμερίτη, με τη λειτουργία του Προβλήτα ΙΙΙ από το 2019 η Cosco θα καταβάλλει στον ΟΛΠ 110 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επί 40 χρόνια, που είναι η διάρκεια της σύμβασης. Ποιο είναι το σκάνδαλο; Ότι από τη στιγμή που η κινεζική εταιρεία θα πάρει το 51%, συν το 16% τα επόμενα χρόνια, το 67% των 110 εκατ. ευρώ θα πηγαίνει στην άλλη τσέπη της Cosco!

Παγκόσμιο σκάνδαλο είναι και το ότι πουλάμε τα λιμάνια – θυμίζουμε ότι μετά τον ΟΛΠ σειρά έχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο ΟΛΘ. Πουθενά στον κόσμο δεν πωλούνται τα λιμάνια.

Απλώς δίνονται με συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες -όχι σε έναν αλλά σε πολλούς- προβλήτες για εκμετάλλευση.

Και έτσι, με τον ανταγωνισμό, η κάθε χώρα έχει περισσότερα έσοδα από τα λιμάνια της. Εμείς πρωτοτυπούμε. Τα ξεπουλάμε, και μάλιστα για ψίχουλα.
Αληθεύει;

Κυκλοφορεί στους χώρους του λιμανιού ότι τον πλήρη φάκελο για την πώληση του ΟΛΠ έχει συντάξει το γραφείο του μεγαλοδικηγόρου κ. Σαγιά, ο οποίος στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, μετείχε μάλιστα και στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» εδώ και στις Βρυξέλλες. Στην κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο κ. Σαγιάς εξαφανίστηκε, χωρίς ποτέ να ανακοινωθεί ο λόγος που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του (μετείχε στις συσκέψεις του πρωθυπουργού, στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου κ.λπ.).

Θέτουμε την παραπάνω πληροφορία υπόψη του κ. Σαγιά και περιμένουμε την απάντησή του στο αν αληθεύει ότι το γραφείο του ετοίμασε τον φάκελο του ξεπουλήματος του ΟΛΠ.

 Επί του Πιεστηρίου - Blog

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *