ροή ειδήσεων

ΠΑΣΟΚ: O Τσακαλώτος το Σάββατο έδωσε 3+1 αριθμούς για το τζόκερ

"Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15"...

Σφοδρή επίθεση εξαπόλυσε ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ο από τον Guardian ως ο άνθρωπος με τη λιγότερο ζηλευτή δουλειά στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος σε ανακοίνωσή του, επηρεασμένος από τον παροξυσμό που επικρατεί με τα απανωτά Τζακ Ποτ «ο Τσακλώτος το Σάββατο έδωσε 3+1 αριθμούς για το τζόκερ» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «προτείνω ένα συνδυασμό εξίσου καλό και σίγουρα πιο πλήρη με 5 αριθμούς (8,4,3,24,15) και αφήνω τον τζόκερ στον Υπουργό».

Μάλιστα ο γραμματέας του τομέα εξήγησε και τι σημαίνουν οι αριθμοί που έδωσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Το 8 είναι η απόσταση που χωρίζει το +6 με το -2. Πέρυσι όλοι (ΓΛΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, κοκ) «έβλεπαν» ανάπτυξη 6% για τη διετία 2015-2016. Ο προϋπολογισμός φέτος «βλέπει» ύφεση 2%. Το 4 είναι η ανεργία που «γεννάει» η συρρίκνωση του ΑΕΠ. Η σχέση ΑΕΠ/ανεργία είναι 2:1 μεσοσταθμικά και οι απώλειες στο ΑΕΠ της 2ετίας αντιστοιχούν σε 4% μεγαλύτερη ανεργία. Το 3 είναι το πλήγμα στο ασφαλιστικό στη διετία 2015-2016. Κάθε μονάδα ανεργίας αφαιρεί από τα ταμεία 400 εκ €/έτος και στη διετία τα ταμεία χάνουν 3 δις και η κυβέρνηση… τη μπάλα.

Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15.

24 δις € ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και 15% ήταν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας το 2008. Είναι το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα που παρέδωσε η ΝΔ του κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Αποχωρώντας από την Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο 2015 παρέδωσε πλεόνασμα τόσο δημοσιονομικό όσο & ανταγωνιστικότητας».

Σύμφωνα με όσο είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος οι παραπάνω αριθμοί και συγκεκριμένα το ζεύγος 24-15 «κάνει καλό και στην καταπολέμηση της αμνησίας για τη συγκεκριμένη περίοδο από την οποία πάσχει πρόδηλα ο κ. Τσίπρας».

Σχολιάζοντας την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τόνισε ότι «ο τζόκερ είναι ένας αριθμός από το 15 μέχρι το 24. Οι προβλέψεις για το δημόσιο ταμείο από την πώληση των συμμετοχών του στις 4 συστημικές τράπεζες κυμαίνονταν από 15 (πρόβλεψη ΔΝΤ) μέχρι 24 δις (πρόβλεψη κυβέρνησης) πριν αναλάβουν οι «αξιοπρεπείς» ενώ ολοκληρώνοντας ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να πει πόσα δις ευρώ έχασε το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *