ροή ειδήσεων

TopHotels: 39% κάτω οι αναζητήσεις των Ρώσων για ξενοδοχεία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015


Mειωμένες κατά 39% ήταν οι αναζητήσεις των Ρώσων για διαμονή στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015,...
σύμφωνα με στοιχεία από τη ρωσική πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων TopHotels.ru που επεξεργάστηκε η αναλυτική υπηρεσία της ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας, ATOR.

Η πλατφόρμα διαθέτει κατάλογο ξενοδοχείων από όλο τον κόσμο και ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων χρηστών της ανέρχεται σε 6 εκατ. άτομα το καλοκαίρι και 4 εκατ. το υπόλοιπο έτος.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία, τα οποία αφορούν αναζητήσεις ξενοδοχείων την περίοδο από την 1η Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, δείχνουν ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του 7% των χρηστών της πλατφόρμας καταγράφοντας 29 εκατ. θεάσεις, και κατατάσσοντας τη χώρα μας την τρίτη δημοφιλέστερη επιλογή διακοπών.

Οι περισσότεροι Ρώσοι έκαναν αναζήτηση για ξενοδοχεία στην Κρήτη (47,7%) και ακολουθεί η Ρόδος (22,4%) και η Χαλκιδική (11,2%). Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε ειδικά για τα ξενοδοχεία Medblue Fanes, Eri Beach & Village και Fereniki Resort Hotel.

Την ίδια περίοδο, οι Ρώσοι φαίνεται ότι στρέφονται στον μαζικό τουρισμό χαμηλού κόστους στους δημοφιλείς για εκείνους προορισμούς που είναι η Τουρκία και η Αίγυπτος. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο ενδιαφέρον για διαμονή στα ξενοδοχεία της Ρωσίας (+164%).

Η ζήτηση για Ευρώπη εμφανίζεται μειωμένη, με εξαίρεση τη Βουλγαρία. Έτσι, Ιταλία (-50%), Ισπανία (-48%) και Τσεχία (-37%) είχαν μεγάλες απώλειες ενώ μικρότερες καταγράφηκαν στην Κύπρο (-11%).

Στην Τυνησία έκαναν αναζήτηση 69% λιγότεροι Ρώσοι ταξιδιώτες από την αντίστοιχη περίοδο του 2014, εξαιτίας του τρομοκρατικού χτυπήματος στο τουριστικό θέρετρο της χώρας.

Μεγαλύτερη από 40% ήταν η μείωση του ενδιαφέροντος για διαμονή στην Κούβα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις Μαλδίβες, καθώς πολλοί Ρώσοι φέτος δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.

Επίσης, κατά ένα τρίτο λιγότεροι ήταν οι χρήστες που ενδιαφέρθηκαν για ξενοδοχεία στην Ινδία και τα ΗΑΕ.

Οι μισοί χρήστες του δείγματος αναζήτησαν πληροφορίες για ξενοδοχεία στη Μαύρη Θάλασσα ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών (34%) έκαναν αναζήτηση για την περιοχή Kemer, αλλά και για την περιοχή Alanya (29.8%) και την περιοχή Side στην Αττάλεια (14%).

Η Αίγυπτος ήταν η δεύτερη δημοφιλέστερη χώρα αναζήτησης διαμονής. Η ζήτηση ήταν η μισή έναντι της αντίστοιχης για Τουρκία (21,44%), ενώ οι χρήστες που αναζητούσαν κατάλυμα στη χώρα προτιμούσαν Σαρμ ελ Σέιχ (45,8%), Ουγκάντα (35,7%) και Makadi (8%).

Τα κυπριακά ξενοδοχεία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του 4,2% των Ρώσων με δημοφιλέστερους προορισμούς την Πάφο και τον Πρωταρά.

Στην τέταρτη θέση των δημοφιλέστερων ξενοδοχείων για τους Ρώσους ήταν τα ξενοδοχεία της Ταϋλάνδης, με μερίδιο χρηστών 2,66%.

Τα ρωσικά ξενοδοχεία στην κατάταξη του φετινού καλοκαιριού βρίσκονται στην 5η θέση, έναντι της 9ης το 2014, με μερίδιο 2,58% στο σύνολο των χρηστών.

Η Βουλγαρία προσέλκυσε το 2,4% των χρηστών, η Ισπανία το 2,1% και το Βιετνάμ το 1,45%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *