ροή ειδήσεων

Μύλος στο Μαξίμου με τα tweets και τις αερομαχίες


Φωτιές άναψαν τα tweets στον λογαριασμό του πρωθυπουργού... με τη συνομιλία του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στο Παρίσι.


Φωτιές άναψε...η διπλωματία μέσω των tweets που επέλεξε να κάνει το Μαξίμου, δημοσιοποιώντας στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter το περιεχόμενο συνομιλίας του Aλέξη Τσίπρα με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους» αναφερόταν σε ένα από τα μηνύματα.

H ασυνήθιστη αυτή κίνηση έκανε το γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν τουλάχιστον την έκπληξή τους. Στη συνέχεια τα tweets αποσύρθηκαν και αφού είχε προηγηθεί η αντίδραση του Νταβούτογλου, ο οποίος σημείωνε επίσης στο twitter: "Τα σχόλια του Αλ. Τσίπρα για τους πιλότους κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη ας επικεντρωθούμε στη θετική μας ατζέντα".

Ομως η ιστορία δεν έκλεισε εκεί: Μιλώντας στο Reuters,αξιωματούχος από το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε πως τα tweets ανέβηκαν κατά λάθος από έναν βοηθό: «Υπήρξε ένα λάθος. Ο Τσίπρας πράγματι τα είπε αυτά στον Νταβούτογλου (σε μια ιδιωτική συνάντηση) αλλά δεν προορίζονταν να γίνουν δημόσια, οπότε διεγράφησαν» είπε ο αξιωματούχος.

Στη συνέχεια ομως παρενέβησαν άλλες πηγές του Μαξίμου που έσπευσαν να διαψεύσουν τον αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters! Τι υποστηρίζουν; Οτι η συζήτηση Τσίπρα- Νταβούτογλου έγινε και ήταν επιλογη του Μαξίμου να ανέβουν τα tweets, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν μετά τις αντιδράσεις σε ένδειξη καλής πίστης.
Τα tweets

Τα tweets που ανέβηκαν στον λογαριασμό του κ.Τσιπρα ανέφεραν τα εξής:

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».

« Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο».

«Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε»

«Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε επίσημη απάντηση για την «εξαφάνιση» των tweets τα οποία όμως είχαν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η απάντηση Νταβούτογλου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητες τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα. "Τα σχόλια του Αλ. Τσίπρα για τους πιλότους κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη ας επικεντρωθούμε στη θετική μας ατζέντα", έγραψε στο Twitter o Αχμέτ Νταβούτογλου.

thetoc

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *