επικαιρότητα

Οι Ελληνες έσωσαν τους γονείς του 100 χρόνια πριν, έτσι ξεπληρώνει το χρέος

Η συγκλονιστική ιστορία του Εντ που ήρθε από την Καλιφόρνια στη Λέσβο... για να ξεπληρώσει το χρέος των γονιών του έχει συγκινήσει τους Ελληνες χρήστες των social media
Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες η ιστορία του Ed St’George, ο οποίος ήρθε από την Καλιφόρνια στη Λέσβο, για να ξεπληρώσει το χρέος των γονιών του, όπως λέει ο ίδιος. Και η εξήγηση που δίνει είναι συγκλονιστική.

Ο Εντ τα παράτησε όλα και ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2015, χωρίς να γνωρίζει κανέναν. Πήγε στη Μυτιλήνη, νοίκιασε σπίτι και άρχισε να αναζητά τρόπους για να βοηθά τους πρόσφυγες αλλά και τους ντόπιους που τους περιθάλπουν.

Κουβαλούσε σκουπίδια, ρούχα και σωσίβια, χωρίς να έχει μιλήσει σε κανένα για την ιστορία του.

Ο Παναγιώτης Σαμαράς, ο οποίος ανέβασε την ιστορία στη σελίδα του στο facebook την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήταν ο πρώτος που τον ρώτησε. Και η απάντησή του συγκλόνισε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου που έκαναν την ιστορία viral με πάνω από 2.500 κοινοποιήσεις.

Οπως γράφει ο Παναγιώτης μεταφέροντας την ιστορία, ο Εντ είχε γεννηθεί το 1946 στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν το 1949 για την Αμερική κυνηγημένοι για τις πολιτικές τους θέσεις.

Δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα από τότε. Πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη και συγκλονισμένος από το προσφυγικό ζήτημα και τον αγώνα των κατοίκων της Λέσβου, επέστρεψε στην Ελλάδα, στην χώρα όπου γεννήθηκε για να βοηθήσει.
Ο ίδιος λέει:

«Οι γονείς μου έφυγαν μωρά προσφυγόπουλα από τη Μικρά Ασία. Τα αδέρφια τους που έμειναν πίσω χάθηκαν όλα στον πόλεμο. Η βάρκα του πατέρα μου βούλιαξε λίγο έξω από το Μόλυβο και οι Έλληνες τους έσωσαν. Τους έβαλαν στα σπίτια τους, τους τάισαν, τους έντυσαν και τους αποχαιρέτησαν στο ταξίδι τους προς Αθήνα.

Σε αυτά τα βότσαλα πάτησαν και οι γονείς μου πριν 100 σχεδόν χρόνια!

Οφείλω τη ζωή μου, τα παιδιά μου, την περιουσία μου στην ανιδιοτελή στάση των Μυτιληνιών. Ήρθα να ξεπληρώσω το χρέος μου πριν πεθάνω!».
thetoc
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Από τα μεγαλύτερα "Προβλήματα της Ρόδου"...
να βρεις περισσότερα μέλη...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης