ροή ειδήσεων

Το πρόγραμμα των 100 ημερών του Κυριάκου για να αλλάξει τη ΝΔ


Αλλάζουν όλα στη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας,... καθώς ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τουτέστιν εντός των επόμενων 100 ημερών...



Μια από τις πολιτικές κινήσεις που προετοιμάζει είναι να κάνει συνέδριο το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου για την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Από το συνέδριο αναμένεται να προκύψει και το νέο οργανωτικό πλαίσιο του κόμματος, αλλά και το στίγμα της ΝΔ τη νέα περίοδο. Την ίδια στιγμή, στόχος της νέας ηγεσίας είναι η ανασυγκρότηση των οργανώσεων και η στελέχωση των νέων οργάνων μέχρι τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου, έτσι ώστε το κόμμα να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc, ένα από τα πρώτα βήματα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι σταδιακά να αποχωρήσει η Ν.Δ. από τα γραφεία της στη Συγγρού.

Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει η αναζήτηση νέων, πολύ πιο μικρών, λειτουργικών γραφείων για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του κόμματος, διότι το ενοίκιο στη Συγγρού είναι πολύ μεγάλο.

Σε επίπεδο προσώπων θα υπάρξει πλήρης αναδιάταξη στη Βουλή και στο κόμμα σε καίριες θέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ήδη στον Άδωνι Γεωργιάδη τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας στη θέση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος και θα αποχωρήσει. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν επιθυμεί την αξιοποίηση του στην κομματική αυτή θέση αλλά θέλει να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής μάχης.

Ο νυν γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος που συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη το μεσημέρι της Δευτέρας θα παραμείνει στη θέση του έως το τακτικό συνέδριο ενώ νέος διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Νίκος Παπαθανάσης στη θέση του Κώστα Τσιμάρα.


Τα άλλα πρόσωπα στο επιτελείο

Επίσης, κεντρικό ρόλο στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη θα έχει ο πρώην βουλευτής και κουμπάρος του, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ένα πρόσωπο χαμηλών τόνων και μετριοπαθής πολιτικός.

Κομβική θέση θα έχει στο νέο σύστημα εξουσίας και ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας και στενός συνεργάτης του νέου προέδρου, ο Νίκος Γεωργιάδης.

Σε επίπεδο Κ.Ο. θα αξιοποιηθούν οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης σε ρόλους κλειδιά, ενώ στο νέο οργανόγραμμα θα έχει θέση και ο Μάκης Βορίδης.

Πλήρης αναδιάταξη θα γίνει σε κρίσιμες γραμματείες, όπως π.χ. Σχεδιασμού και Προγράμματος, ενώ θα στηθεί ουσιαστικά και Πολιτική Ακαδημία με ενεργό ρόλο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, όπου θα τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.

Επίσης, πιθανότατα διευθυντής του γραφείου τύπου θα είναι ο δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας Μακάριος Λαζαρίδης και αναζητείται εκπρόσωπος τύπου του κόμματος που πιθανότατα θα είναι ένα μη κοινοβουλευτικό πρόσωπο.

Ακόμη στην στενή του ομάδα θα είναι οι στενοί του συνεργάτες Νέζης και Μπαλωμένος, ενώ ρόλο ενδεχομένως θα έχει και ο πολιτευτής Νίκος Κωστόπουλος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *