ροή ειδήσεων

Δέκα νεκροί και 15 τραυματίες από ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Σύρoς ο καμικάζι αυτοκτονίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης...



Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το CNN Turk, βρίσκονται τουρίστες από τη Γερμανία και τη Νορβηγία.
Σύμφωνα με ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη -κοντά σε στάση του τραμ- είναι πιθανόν να προκλήθηκε από καμικάζι, ωστόσο κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Πάντως, αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Άγκυρα υποψιάζεται «τρομοκρατική ενέργεια».
Αυτόπτης μάρτυρας και αστυνομικός δήλωσαν ότι στο σημείο του συμβάντος υπάρχουν ανθρώπινα μέλη.
Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης για την ώρα αναφέρει ότι έρευνες διεξάγονται για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι της έκρηξης και να διευκρινιστεί ο τύπος του εκρηκτικού μηχανισμού.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, όπου χτυπά η καρδιά του τουρισμού, στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ, κοντά στο Μπλε Τζαμί και στην Αγία Σοφία.
«Λαμβάνουμε μέτρα για το ενδεχόμενο δεύτερης έκρηξης», δήλωσε αστυνομικός, ο οποίος καλούσε τον κόσμο να φύγει από την πλατεία.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, τα οποία απομακρύνουν τα θύματα.
Tο υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ότι επί του παρόντος δεν έχει πληροφορίες για Έλληνες τουρίστες μεταξύ των θυμάτων.
Συγκεκριμένα, ενημερώνει ότι το Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.
«Καμία πληροφορία μέχρι τώρα για Έλληνες τουρίστες μεταξύ των τραυματιών / θυμάτων», αναφέρεται σε σχετικό tweet.
Aκόμη το ΥΠΕΞ καταδικάζει απερίφραστα την πολύνεκρη έκρηξη και εκφράζει αμέριστη συμπαράσταση στην Τουρκία και στις οικογένειες των θυμάτων.



Οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 νεκρούς (μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός) και 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι περισσότεροι εκτιμάται ότι είναι Γερμανοί, Νορβηγοί και ένας Περουβιανός πολίτης. Την ύπαρξη Νορβηγού μεταξύ των θυμάτων επιβεβαιώνει και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.



Από την πλευρά του και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους από τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και πρόσθεσε ότι Γερμανοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.



«Αυτή τη στιγμή πρέπει να υποθέσουμε ότι και Γερμανοί έχουν τραυματιστεί σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.



«Επίσης δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι Γερμανοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει και αυτή ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. «Δεν έχουμε ακόμη όλες τις πληροφορίες (…) αλλά μας ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι Γερμανοί πολίτες θα μπορούσε και βρίσκονται μάλλον μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε. «Η διεθνής τρομοκρατία έδειξε το άσχημό της πρόσωπο», πρόσθεσε η καγκελάριος και κατέληξε: «Απαιτείται να δράσουμε με αποφασιστικό τρόπο εναντίον της».



Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ψάχνουν και δεύτερη βόμβα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες για διαμελισμένα πτώματα, ενώ εκτιμάται ότι αργότερα ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.





Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για καμικάζι αυτοκτονίας ο οποίος ζωσμένος με εκρηκτικά πλησίασε γκρουπ τουριστών κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία. Πρόκειται πιθανότατα για ένα γκρουπ τουριστών που περίμενε να επιβιβαστούν σε τραμ στον σταθμό της πλατείας Σουλτάν Αχμέτ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *