ροή ειδήσεων

Τα 7 μυστικά για να γίνετε καλύτεροι τη νέα χρονιά


Ο νέος χρόνος σηματοδοτεί μια νέα αρχή, ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον καθένα από εμάς....

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όλοι ελπίζουμε ότι αυτή τη χρονιά θα πετύχουμε αυτό που δεν καταφέραμε πέρυσι. Αλλά όσο περνούν οι μήνες, η αποφασιστικότητά μας όλο και ξεθωριάζει και κάπως έτσι φτάνουμε στην επόμενη χρονιά, χωρίς να έχουμε καταφέρει τίποτα.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές ειδικών, με εύκολες και απλές πρακτικές που μπορεί τελικά να σας βοηθήσουν να καταφέρετε περισσότερα αυτή τη χρονιά.

1. Βάλτε τέλος στον αρνητισμό

Οι λέξεις σας έχουν μεγαλύτερη δύναμη απ' ότι νομίζετε. Αντί να είστε ηττοπαθείς και να λέτε «δεν γίνεται» ή «δεν μπορω» ή «έχω πρόβλημα» χρησιμοποιήστε θετικότερες έννοιες, όπως «θα προσπαθήσω», «θα τα καταφέρω», «αντιμετωπίζω μία πρόκληση».

2. Αναλάβετε τις ευθύνες σας

Ξεχάστε την παιδαριώδη αντιμετώπιση του «δεν φταίω εγώ, ο/η τάδε φταίει». Μερικές φορές το βάρος των επιλογών και των ευθυνών μας είναι ασήκωτο, αλλά πρέπει να το σηκώσουμε.

3. Γίνετε ο καλύτερος φίλος σας

Σταματήστε να είστε εχθρός του εαυτού σας και ο χειρότερος κριτής σας. Πριν θυμώσετε και αρχίσετε να τιμωρείτε τον εαυτό σας με φράσεις του στιλ «είσαι άχρηστος/η», «δεν θα τα καταφέρεις ποτέ», «πάλι εσύ φταις καθήστε και σκεφτείτε: Τι θα λέγατε στον φίλο σας αν αποτύγχανε σε κάτι; Θα προσπαθούσατε να τον παρηγορήσετε και όχι να τον τιμωρήσετε.

Κάντε το ίδιο στον εαυτό σας.

4. Μην ζηλεύετε τους άλλους

Ολοι ζηλεύουμε τον τάδε που έχει πετύχει κάτι που εμείς δεν έχουμε καταφέρει. Τον φθονούμε γιατί είναι πιο όμορφος, πιο πετυχημένος, τα πηγαίνει καλά στα αισθηματικά και τη δουλειά του. Είναι μεγάλο λάθος. Μην ζηλεύετε όταν οι άνθρωποι που αγαπάτε τα πηγαίνουν καλά. Γιορτάζοντας την επιτυχία τους, ανοίγετε τον δρόμο για να έρθει και η δική σας.

5. Μάθετε να μένετε μόνοι σας με τον εαυτό σας

Ποια ήταν η τελευταία φορά που μείνατε μόνοι σας, με συντροφιά μόνο τις σκέψεις σας και χωρίς καμία παρέμβαση οπως τηλέφωνο, ipad, υπολογιστή. Λογικά, θα δυσκολεύεστε να θυμηθείτε. Κι όμως, αυτή η μίνι μέθοδος μικροδιαλογισμού θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτογνωσία και να καταλάβετε τι είναι σημαντικό για σας. Κι αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει: ισχυρότερη αυτοπεποίθηση.

6. Ξεφορτωθείτε τους φίλους - βαμπίρ

Μπορεί να είναι μίζεροι, επιθετικοί ή εξαιρετικά εγωκεντρικοί. Όποιο κι αν είναι το «χάρισμα» που διαθέτουν, το αποτέλεσμα είναι πως σας απορροφούν την πολύτιμη ενέργεια που χρειάζεστε για να είσαι δημιουργικοί, λαμπεροί και ευτυχισμένοι.

Αν έχετε φίλους που μετά από μία συνάντηση μαζί τους νιώθετε εξαντλημένοι, είναι καιρός να τους ξεφορτωθείτε.

7. Νιώστε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχετε

Κάθε φορά που κατακτάτε ένα στόχο, νιώθετε κάτι κενό, αφού το ερώτημα «Και τώρα τι κάνω» πετάγεται μπροστά σας και δεν σας αφήνει να απολαύσετε την επιτυχία σας;

Μην το κάνετε. Αφιερώστε μερικές στιγμές, ώρες, ημέρες για να εκτιμήσετε αυτά που έχετε, να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας και να χαρείτε πραγματικά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *