ροή ειδήσεων

7.000 χιλιάδες τα κλεμμένα αυτοκίνητα το 2015! Πώς να προφυλάξετε το Ι.Χ. σας! ΧΡΥΣΕΣ οδηγίες….


Άφαντα έγιναν χιλιάδες οχήματα την περασμένη χρονιά.... Και όπως καταλαβαίνετε φέτος η κατάσταση λόγω οικονομίας θα γίνει χειρότερη!



Τα μικρά ειδικά που είναι εύκολα να τα σηκώσεις …. γίνονται καπνός από τις γειτονιές….


Συμβουλές….λίγες και καλές!



Αν κάποιος από τους επαγγελματίες του χώρου, έχει «βάλει στο μάτι» το αυτοκίνητό σας, τότε είναι πολύ δύσκολο να καταφέρετε να το γλιτώσετε. Ωστόσο οι περισσότερες κλοπές διαπράττονται από μη επαγγελματίες, από τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε ή έστω να τους καθυστερήσουμε. Ακόμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού κανένας κλέφτης δεν θέλει να απασχοληθεί πολύ ώρα με ένα συγκεκριμένο όχημα, καθώς τότε κινδυνεύει να γίνει αντιληπτός από κάποιον περαστικό.


Έτσι λοιπόν, τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να προστατέψετε τα αυτοκίνητά σας, είναι η χρήση αντικλεπτικών συστημάτων (συναγερμών), η αλλαγή θέσης στάθμευσης όταν δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο διάστημα και φυσικά η φύλαξη του σε γκαράζ, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε, είναι η στάθμευση των Ι.Χ. σε ασφαλείς περιοχές και όχι σε μέρη που είναι απομακρυσμένα από σπίτια και γενικότερα από κεντρικούς δρόμους.


Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα «κλασικά» μέτρα, στο ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε το αυτοκίνητο σας ξεκλείδωτο, ακόμα και αν τρέχετε σε ένα κατάστημα για μόλις ένα λεπτό και στο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα αξίας σε εμφανή σημεία. Το τελευταίο μάλιστα είναι πολύ απλό, όμως και ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οι περισσότερες κλοπές έχουν γίνει με αρχικό στόχο αντικείμενα που. γυάλιζαν στους επιτήδειους από έξω.





Ή έστω βάλτε ένα μπαστούνι ασφαλείας τιμονιού ρε αδερφέ!






Τι πρέπει να προσέχουμε λοιπόν – ή ο δεκάλογος του “προσεκτικού ιδιοκτήτη”:


1. Όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο, φροντίζουμε τόσο οι πόρτες του όσο και το πορτμπαγκάζ να είναι κλειδωμένα.


2. Όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο, δεν αφήνουμε τσάντα ή χαρτοφύλακα στη θέση του συνοδηγού ή και στα πίσω καθίσματα. Είναι πολύ εύκολο να κάνουν …φτερά εάν ξεχάσουμε έστω και για λίγο κάποιο παράθυρο ανοιχτό.


3. Εάν, ενόσω βρισκόμαστε στο δρόμο, κάποιος άγνωστος μοτοσικλετιστής ή πεζός μας υποδείξει ότι έχουμε κάποιο λάστιχο σκασμένο, χειριζόμαστε την όλη κατάσταση κάνοντας εξαιρετικά προσεκτικές κινήσεις καθώς μπορεί να στοχεύει στο να μας αρπάξει κάποια τσάντα ή να κλέψει το αυτοκίνητο.


4. Όταν βγαίνουμε από το αυτοκίνητο, ακόμη και για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεν αμελούμε να το κλειδώσουμε. Φυσικά ούτε λόγος για ν’ αφήσουμε μηχανή αναμμένη ακόμη κι εάν πρόκειται ν’ απομακρυνθούμε μόλις για λίγα μέτρα.


5. Όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητο κάνουμε τέσσερις βασικές κινήσεις:


i. ελέγχουμε ότι δεν υπάρχουν τσάντες, χρήματα, γυαλιά ηλίου, κινητό, τιμαλφή ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή ενός κλέφτη, αφημένα σε εμφανές σημείο μέσα σε αυτό,


ii. ελέγχουμε ότι όλα τα παράθυρα είναι καλά κλεισμένα,


iii. ενεργοποιούμε το συναγερμό εφόσον το αυτοκίνητο διαθέτει, και,


iv. κλειδώνουμε προσεκτικά.


6. Αποφεύγουμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας σ’ ερημικά μέρη ή σημεία με κακό φωτισμό – ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.


7. Δεν αφήνουμε εφεδρικό κλειδί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου καθώς με τον τρόπο αυτό στρώνουμε το …χαλί στο δρόμο του διαρρήκτη.


8. Όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας σε κάποιο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης (parking πολυκαταστημάτων, εστιατορίων κ.ο.κ.) δε …χαλαρώνουμε. Φροντίζουμε και πάλι να το κλειδώνουμε προσεκτικά μην αφήνοντας πολύτιμα αντικείμενα μέσα. Το ότι βρίσκεται σε ιδιωτικό parking δε μας διασφαλίζει από την πιθανότητα να γίνει απόπειρα κλοπής του.


9. Όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας στο δικό μας parking (ιδιαίτερα όταν αυτό βρίσκεται σε κάποιον ανοιχτό χώρο – πυλωτή) δεν αμελούμε επίσης να το κλειδώσουμε προσεκτικά και να ενεργοποιήσουμε το συναγερμό.


10. Τέλος, εφόσον το αυτοκίνητό μας παραμένει σταθμευμένο για πολύ καιρό φροντίζουμε να του αλλάζουμε σημεία στάθμευσης κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η παραμονή του στο ίδιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα δίνει το μήνυμα της απουσίας μας στους επίδοξους διαρρήκτες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *