ροή ειδήσεων

Με κυβέρνηση της Αριστεράς, νομιμοποιούνται όλες οι τηλεφωνικές υποκλοπές!


Και δεν ανοίγει... ρουθούνι!...


Πρακτικές που ούτε η Χούντα δεν εφάρμοσε στην Ελλάδα, ιυοθετεί η κυβέρνηση Τσίπρα, νομιμοποιώντας τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό! Βροχή παραιτήσεων στην Δικαιοσύνη και οργισμένες αντιδράσεις...




Δεν λέει να καταλαγιάσει η θύελλα με τις παραιτήσεις που υπέβαλαν τα πέντε από τα συνολικά εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, διατυπώνοντας τη διαφωνία τους με την ανακοίνωση που εξεδόθη ερήμην τους, με την οποία κατακεραυνώνεται πρόσφατη τροπολογία (στον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης) του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπει την αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο -που εν ολίγοις, νομιμοποιεί τις λίστες της φοροδιαφυγής.

Οι παραιτηθέντες από την Ένωση Εισαγγελέων είναι: Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρία Μίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου – όλοι τους εισαγγελείς πρώτου βαθμού.

Με βάση την ανακοίνωση, η Ένωση Εισαγγελέων αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της διάταξης, κάνουν λόγο για «εργαλειακή χρησιμοποίηση» της Δικαιοσύνης, αλλά και ασυμβατότητα με βασικές δικαιοκρατικές παραμέτρους ως προς τα υπερασπιστικά δικαιώματα κατηγορουμένων.
Η Ένωση Εισαγγελέων υποστηρίζει ότι οι παραιτηθέντες είχαν στα χέρια τους το κείμενο της ανακοίνωσης από το Σάββατο το βράδυ και πως μόνο ένας από τους πέντε διαφώνησε με το περιεχόμενό του.

Εκ των πραγμάτων πάντως, αποδεικνύεται ότι, την ανακοίνωση εξέδωσε η μειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης, αφού στους 9 οι 5 δήλωσαν ότι διαφωνούν.

Υπ. Δικαιοσύνης: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει Έλληνας εισαγγελέας…»

Απάντηση έδωσαν οι κ. Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, η οποία αφορά στη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων που αποκτήθηκαν παράνομα, εν ολίγοις τις λίστες της φοροδιαφυγής.
Η ανακοίνωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκο Παρασκευόπουλο είναι η εξής:
«Σύμβολο της δικαιοσύνης είναι η ζυγαριά. Οι περισσότερες από τις κρίσεις της, αν όχι όλες, προϋποθέτουν σταθμίσεις συμφερόντων, αγαθών, αξιών. Στο επίκαιρο θέμα πρέπει να σταθμιστούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες: από τη μια το απόρρητο και τη προστασία προσωπικών δεδομένων, από την άλλη το δικαίωμα δικαστικής προστασίας και ακροάσεως που ενέχει και το δικαίωμα του πολίτη να μπορεί να αποδεικνύει το δίκιο του.
Ο ποινικός έλεγχος μιας μεγάλης εκτάσεως φοροδιαφυγής προφανώς και βαραίνει ως αίτημα απόδοσης δικαιοσύνης, επειδή εξυπηρετεί τόσο το κοινωνικό όσο και το δημόσιο- δημοσιονομικό συμφέρον και μάλιστα σε μια εποχή όπου τα δημόσια οικονομικά δοκιμάζονται. Θυμίζω ότι οι κατάλογοι στοιχείων (λίστες) αφορούν αφενός χιλιάδες αναφερόμενους πολίτες, αφετέρου το σύνολο των φορολογουμένων πολιτών και το επίπεδο της διαβίωσής τους.
Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος 4356/2015 θεσπίζει συγκεκριμένα κριτήρια, που εγγυώνται την οφειλόμενη συνταγματική στάθμιση: κατά το νόμο το αποδεικτικό μέσον για να χρησιμοποιηθεί στη δίκη θα πρέπει να ήταν το μοναδικό, να μην αποκτήθηκε κατά τρόπο προσβλητικό της αξιοπρέπειας, ενώ και το έννομο όφελος από τη χρήση του να είναι αναλογικά υπέρτερο.
Ο νόμος 4356/2015 επομένως ούτε αστοχεί, ούτε προκρίνει , ούτε αντιβαίνει στο Σύνταγμα. Καλεί τη δικαιοσύνη να εκτελέσει την αποστολή της ζυγίζοντας ακριβώς τις συνταγματικές αξίες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η Ένωση Εισαγγελέων με την ανακοίνωσή της φαίνεται να τοποθετεί τη συνταγματική αξία της δικαστικής προστασίας σε δεύτερη μοίρα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος στην οποία αναφέρει:

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος.
Επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κκ Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή».

Τι απαντούν στον Παπαγγελόπουλο οι εισαγγελείς Ζημιανίτης – Τζαβέλλας

Τη ρητή προσήλωση των Εισαγγελέων στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς πλην όμως πάντοτε εντός των πλαισίων και ορισμών του Συντάγματος υπογραμμίζει σε απάντησή της σε σχετικό σχόλιο του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια σχολίου του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρμόδιου για τη διαφθορά, κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου που αναφέρεται στο πρόσωπό μας, δηλώνουμε τα ακόλουθα:
(Α) Ουδέποτε, είτε προσωπικά, είτε μέσω της από 4-1-2016 Ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος δηλώσαμε, άμεσα ή έμμεσα, ότι προκρίνουμε τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων και την επιβάρυνση του ελληνικού λαού με αβάσταχτους φόρους, έναντι της πληρωμής των φόρων εκ μέρους φοροφυγάδων και της εκπλήρωσης των νομίμων υποχρεώσεων εκ μέρους των διαπλεκομένων και των κλεπτών του δημοσίου χρήματος, όπως εσφαλμένα μας αποδίδεται. Αντίθετα, με την επίμαχη Ανακοίνωση δηλώσαμε ρητά την προσήλωσή μας, ως Ελλήνων Εισαγγελέων, στο στόχο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς –όπως και όλων αδιακρίτως των εγκλημάτων-, πλην όμως πάντοτε εντός των πλαισίων και ορισμών του Συντάγματος και με όρους που προϋποθέτουν νομοτεχνική και δογματική συνέπεια.
(Β) Η από 4-1-2016 Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος –η οποία υπογράφεται από εμάς, υπό τις ιδιότητές μας ως προέδρου και Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντίστοιχα, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Καταστατικού της και, επομένως, όχι προσωπικά- αναφέρεται σε όλες τις εκκρεμείς και υπό διερεύνηση υποθέσεις φοροδιαφυγής ή διαφθοράς, στις οποίες θα μπορούσε να γίνει χρήση μη νομίμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του άρθρου 65 Ν 4356/2015.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Τζαβέλλας    Δημήτριος Ζημιανίτης
Αντεισαγγελέας Εφετών      Αντεισαγγελέας Εφετών

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/1/16 22:30

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!!!! ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *