επικαιρότητα

Γνωστός υπουργός πουλά λαθραία ρούχα μέσα στη Βουλή. Και δεν ανοίγει μύτη


Ποιος είναι ο υπουργός που πουλάει λαθραία ρούχα μέσα στη Βουλή;


Υπουργός πουλάει ρούχα που φέρνει από το εξωτερικό και τα πουλάει «κοψοχρονιά» στην Βουλή. Ιστορία από το μυαλό ενός τρελού. Ή μήπως όχι;

Υπάρχει μια φανταστική χώρα (όχι κατ’ ανάγκη την Ελλάδα), όπου ένας/μία πολιτικός που είχε και στο παρελθόν οικονομικά προβλήματα ζητούσε από τον αρχηγό του κόμματός του/της να τον/την υπουργοποιήσει, ώστε, όπως του έλεγε, να λύσει μερικά από τα προβλήματά του/της που ήταν και κατεπείγοντα.

Τι να κάνει ο αρχηγός; Ο/η πολιτικός έφερνε ψήφους, βγήκε με σχετική ευκολία στην εκλογική περιφέρειά του/της και ο αρχηγός τον/την έκανε υπουργό.

Ο πολιτικός βέβαια ως τότε ασκούσε και ένα άλλο επάγγελμα, έτσι για να έχει, όπως έλεγε, ένα χαρτζιλίκι. Οντως ένα χαρτζιλίκι, πλην όμως λαθραίο και αφορολόγητο.

Τι ακριβώς έκανε;

Εφερνε ρούχα, παπούτσια, μαντίλια, πουκάμισα από το εξωτερικό και τα πουλούσε σε τιμή ευκαιρίας σε συναδέλφους του/της πολιτικούς μέσα στη Βουλή. Ένα μαρκάτο σακάκι το πουλούσε περί τα 80 ευρώ (και με δόσεις, παρακαλώ), μία μπλούζα κάπου 50 ευρώ και οι πάντες έμεναν ευχαριστημένοι.

Και ο/η υπουργός, επειδή η επιχείρηση που είχε στήσει πήγαινε καλά, αλλά και οι πολιτικοί στη Βουλή, που έβρισκαν σε τιμή ευκαιρίας επώνυμα προϊόντα. Αν όλα αυτά συνέβαιναν σε μια πολιτισμένη χώρα, η επιχείρηση «φέρνουμε ρούχα από το εξωτερικό και τα πουλάμε σε τιμή ευκαιρίας» σίγουρα δεν θα διεξαγόταν ντάλα μεσημέρι στο Κοινοβούλιο και σίγουρα θα κινούσε την περιέργεια των λεγόμενων οικονομικών «ράμπο».

Πρόκειται όμως για φανταστική χώρα, όχι κατ’ ανάγκη για την Ελλάδα. Ή μήπως όχι;

Από τον Βηματοδότη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/1/16, 5:59 μ.μ.

    Αυτά ούτε στις πιό τριτοκοσμικές χώρες δεν γίνονται. Αλλά θα μου πεις, τόσα και τόσα έχουμε δει και ακούσει για αυτό στο κ(υ)νοβούλιο που δεν μας κάνει πλέον καμιά εντύπωση. Εντύπωση μας κάνει όταν μας βρίζουν τους πρωθυπουργούς μας "μαλάκες" και "ανόητους" αν και το ξέρουμε δηλαδή καθώς τους επιλέγουμε κατ'εικόνα και ομοίωση!!!

    Ισοκράτης. Το ήθος των πολιτών είναι το ίδιο με αυτό των αρχόντων (πολιτικών) "Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν"

    Περαστικά μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης