ροή ειδήσεων

Σοβαροί κίνδυνοι για καρκίνο από την άμεση επαφή των κινητών τηλεφώνων με το σώμα


Η αναφορά στην ακτινοβολία των κινητών και τα προβλήματα που δημιουργεί δεν ακούγεται πρώτη φορά, όμως καθώς τα κινητά έχουν...



γίνει πλέον ο απαραίτητος σύντροφος σε όλη την διάρκεια της ημέρας, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει.
Με την έξαρση των smartphones και την δυνατότητα που παρέχουν να βρίσκεται κανείς σε συνεχή επαφή-δικτύωση με όλους τους φίλους του έχουν δημιουργήσει πλέον μία πολύ στενή σχέση της συσκευής με τον χρήση του. Τόσο στενή που οι περισσότεροι από εμάς δεν το αποχωριζόμαστε ούτε λεπτό καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, κουβαλώντας το όχι σε κάποια τσάντα αλλά έχοντάς το πάντα σε τσέπες και σε διαρκή επαφή με το σώμα.
Μϊα νέα έρευνα που ήρθε στην δημοσιότητα από την Αμερικανίδα Δόκτωρα Ντεβρα Ντεϊβις, η οποία ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την ακτινοβολία τον κινητών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους έχουν την συνήθεια να κρατούν το κινητό διαρκώς κολλητά πάνω στο σώμα τους.
Μάλιστα προειδοποιεί και όσους ή όσες έχουν αποκτήσει την κακή συνήθεια να το μεταφέρον μέσα στον στηθόδεσμο ή ακόμα και σε κάποιες ειδικές διατάξεις που το κρατούν συνέχεια σε σταθερή θέση στο... κεφάλι.
Η κυρία Ντέϊβις αποκάλυψε μια ιατρική περίπτωση όπου μια νεαρή γυναίκα είχαν όγκους στο στήθος της στο ακριβές σχήμα του κινητού της τηλεφώνου που είχε την συνήθεια για αρκετά χρόνια να κρατά στο σουτιέν της.
Όπως εξήγησε η ακτινοβολία παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούν τα κινητά εφαρμόζεται από την ιατρική για την θεραπεία του καρκίνου του ήπατος, την ανίχνευση του καρκίνου ακόμα και να ενισχύσει την απορρόφηση των φαρμάκων στον εγκέφαλο.
Η ιδιότητά αυτής της ακτινοβολίας που το κάνουν χρήσιμο είναι και η αιτία που το καθιστούν εξίσου επικίνδυνο επειδή μπορεί να σπάσει τους δεσμούς του αίματος στον εγκέφαλο, καθιστώντας τον πιο επιρρεπή στις βλαβερές ξένες ουσίες και στα καρκινικά κύτταρα.
Εκτός αυτού υπάρχει η πεποίθηση πλέον στην διεθνή ιατρική κοινότητα ότι η ακτινοβολία αυτή μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA, να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα αλλά και να αλλάξει τον μεταβολισμό του εγκεφάλου.
Μάλιστα όπως η υποστηρίζει η δόκτωρ Ντέϊβις, ακόμα και στο εγχειρίδιο του iPhone είναι γραμμένο με ψιλά γράμματα η προτροπό προς το κοινό να μην αποθηκεύει το τηλέφωνο βάζοντάς το στις τσέπες ή το σουτιέν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διαρκής ενασχόληση με το τηλέφωνο είναι πλέον σίγουρο ότι δημιουργεί πολλές παρενέργειες (κοινωνικές και ψυχολογικές και όχι μόνο) οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε όσο μπορούμε και την έκθεση στην ακτινοβολία όσο γίνεται περισσότερο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *