ροή ειδήσεων

Πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. για νεοναζί που έρχονται από Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία και Πολωνία για την επέτειο των Ιμίων


Σημαντικά φαίνεται πως είναι τα ευρήματα της Ασφάλειας, αναφορικά με το χθεσινοβραδινό επεισόδιο σε ψητοπωλείο στο Μοναστηράκι, αφού ενισχύονται οι αρχικές υποψίες ότι τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση ανήκουν σε πυρήνα ακροδεξιών οργανώσεων της Γερμανίας, ενώ αναμένεται η άφιξη νεοναζί κι από άλλες τέσσερις χώρες.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του enikos.gr, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα άτομα παρά το γεγονός ότι επιμένουν να ισχυρίζονται πως ήρθαν στην Αθήνα για «τουρισμό» πριν από δύο ημέρες, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους φανερώνουν πως βρίσκονται στη χωρά μας για να συμμετέχουν στην αυριανή πορεία για την επέτειο των Ιμίων που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται ακροδεξιοί από τη Γερμάνια για τον συγκεκριμένο σκοπό. Πέρσι καταφέραμε να αποτρέψουμε τη σύρραξη. Φέτος όμως οι αντιεξουσιαστές είχαν καλύτερη ενημέρωση και εντόπισαν τα άτομα στο Μοναστηράκι» αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της Κατεχάκη.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός πως οι Γερμανοί δεν επιθυμούν να καταθέσουν μηνύσεις τονίζοντας αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πως δεν το κάνουν για να μην αποκαλύψουν το λόγο που βρίσκονται στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από τους Γερμανούς ακροδεξιούς στη χώρα αναμένονται νεοναζί από την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και την Πολωνία.

Η ανακοίνωση του indymedia για το περιστατικό

Στην ανακοίνωσή τους μετά το ξυλοδαρμό των Γερμανών, το indymedia έκανε λόγο εξαρχής για γερμανούς φασίστες, που έχουν έρθει στην Αθήνα «καλεσμένοι στην πατριωτική φιέστα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση:

Σήμερα το βράδυ περίπου στις 11:00 μμ ομάδα συντρόφων αντιφασιστών τσάκισε ένα γκρουπ 15 περίπου Γερμανών φασιστών που είχαν έρθει καλεσμένοι για την «πατριωτική φιέστα» των νεοναζί της χρυσής αυγής.

Οι γερμανοί φασίστες κυκλοφορούσαν στο Μοναστηράκι και εντοπίστηκαν από τους συντρόφους αντιφασίστες όπου ακολούθησε συμπλοκή και τους τσάκισαν. Επιβεβαιωμένα 1-2 φασίστες είναι χτυπημένοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι σύντροφοι αποχώρησαν συντεταγμένα μετά το τέλος της συμπλοκής ενώ εκείνη την ώρα έφταναν οι μπάτσοι.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *