ροή ειδήσεων

Αναψε η φωτιά του αγροτικού - Φόβοι για ανεξέλεγκτες κινητοποιήσεις


Τις αποφάσεις των συντονιστικών τους οργάνων προκειμένου να κόψουν την Ελλάδα στα δύο, περιμένουν οι αγρότες που έχουν ζεστάνει τα τρακτέρ τους κι ετοιμάζονται για μπλόκα παντού.

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στην Κομοτηνή, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, παρέμεινε περισσότερες από 12 ώρες εγκλωβισμένος στο κτίριο της περιφέρειακής ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, έχουν «θυμώσει» τους αγρότες.

Μια σπίθα μπορεί να βάλει μεγάλη φωτιά σε όλη την Ελλάδα καθώς οι αγρότες εμφανίζονται εκνευρισμένοι και αποφασισμένοι για όλα. Την ίδια στιγμή, προβληματισμό στην κυβέρνηση προκαλεί και η αναταραχή που επικρατεί στο εσωτερικό της Κ.Ο. για το ασφαλιστικό που αφορά τους αγρότες, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και κυρίως από τους βουλευτές που προέρχονται από τις αγροτικές περιφέρειες. Κοινώς, οι βουλευτές θεωρούν πως οι υπουργοί τα έχουν κάνει θάλασσα γιατί χειρίζονται τα ασφαλιστικά και τα φορολογικά των αγροτών χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και χωρίς να έχουν καν ενημερωθεί οι ίδιοι.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκη ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή εάν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη ο Τσίπρας με 153 βουλευτές μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση εάν ακούσει τους βουλευτές, αλλά διευκρίνισε πως εάν προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα, είναι λάθος και εγκλήματα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr o κ. Μιχελογιαννάκης γράφει: “τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ κι αυτά τα αστεία με τις εισφορές των επαγγελματιών εγώ δεν ψηφίζω!”, ξεκαθάρισε ο Ηρακλειώτης βουλευτής που μίλησε απαξιωτικά για τα κυβερνητικά στελέχη «που φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας» αυτά τα πράγματα! Άφησε δε σοβαρές αιχμές για τους περίφημους διορισμούς που γίνονται από διάφορα στελέχη





Οι κινητοποιήσεις

Ο αγροτικός κόσμος σε όλη τη χώρα δηλώνει αποφασισμένος να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης άρχισαν να αποχωρούν οι διαδηλωτές αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης, και ζητούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό των αγροτών και διάλογο από μηδενική βάση με την κυβέρνηση.

Στην πρώην νομαρχία Ροδόπης αργά το απόγευμα κλήθηκε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνα Μελισσάρη η οποία και ζήτησε από τους αγρότες να φύγουν με ειρηνικό τρόπο από τον χώρο και να απελευθερώσουν τις πόρτες εξόδου του κτιρίου.





Η μάχη θα δοθεί στο δρόμο και στα μπλόκα σε συνεννόηση με το συντονιστικό των αγροτών δήλωσαν οι αγρότες μετά την αποχώρησή τους.

Ο κ. Αποστόλου ήταν «όμηρος» από τις πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ δεν είχε φύγει, τονίζοντας ότι θα αποχωρήσει μόνο με ανοιχτές τις πόρτες από το κτίριο. Μάλιστα, λίγο μετά τις 20:00 οι αγρότες πέταξαν καπνογόνα προς το κτίριο, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για να τον αφήσουν να φύγει.

Αφορμή για τα επεισόδια στην Κομοτηνή στάθηκε η άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, να συναντήσει τους αγρότες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο κτίριο της Περιφέρειας.

Όταν ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία, οι αγρότες εξοργίστηκαν και ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει.

Στη συνέχεια, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο προκειμένου να συνομιλήσουν με τον υπουργό, με αποτέλεσμα να τους απωθήσει μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο.

Η κατάσταση όμως δεν άργησε να παρεκτραπει με τους αγρότες να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ, κάτι που και πάλι δεν πτόησε τους αγρότες.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αυγά και καφέδες.

Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο.\

Οι αγρότες πάντως φαίνονται αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τη μάχη.

Τρακτέρ παρατάσσονται συνεχώς κατά μήκος των δρόμων όλης της χώρας ενώ κλειστή είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών, παρά τη συνεχή χιονόπτωση. Τρακτέρ παρατάσσονται συνεχώς στο δρόμο με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ανοιξαν τα μπλόκα στην Ηπειρο

Άνοιξαν τα μπλόκα στο Κομπότι της Άρτας και στο κέντρο των Ιωαννίνων που έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι το πρωί κατέβηκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους.

Στα Ιωάννινα θα επιστρέψουν χωρίς τα γεωργικά μηχανήματα στις 6:00, στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις ενάντια στο ασφαλιστικό. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας διοοργανώνει συλλαλητήριο για το ερχόμενο Σάββατο το πρωί, 23 Ιανουαρίου, στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, οι αγροτικοί σύλλογοι στη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες.

Ρόδος: Κατέλαβαν την Πλατεία Δημαρχείου

Την πλατεία Δημαρχείου στην πόλη της Ρόδου κατέλαβαν το μεσημέρι, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το προωθούμενο νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 από την περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου βρίσκεται ο αγροτικός πληθυσμός του νησιού, και το μεσημέρι έφθασαν στο κέντρο της πόλης, κλείνοντας τον δρόμο μπροστά από το δημαρχείο.

«Με την κινητοποίησή μας θέλουμε να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν εξοντωτικές αποφάσεις σε βάρος μας» τόνισαν εκπρόσωποί τους, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κινητοποιήσεις στην Μακεδονία

Με τη φράση «από σήμερα κλείνει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων επ' αόριστον», ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έδωσε το σύνθημα στους οδηγούς των 750 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, που σχηματίζουν ουρά τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων, να εισέλθουν στο οδόστρωμα και στις δύο πλευρές.

Ωστόσο, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας παραμένει ανοιχτή, οπότε για να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία συστήνεται στους οδηγούς να κατευθύνονται προς τα εκεί, όπως ανέφερε και ο ίδιος.

Εξάλλου, σε κλείσιμο της διασταύρωσης Κοκκινογείων, προς την Εξοχή, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστο Γκόντια να δίνει το σήμα στους περισσότερους από 500 οδηγούς τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Κλειστή είναι και η λεωφόρος Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έφτασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι με 300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, ενισχύοντας έτσι την κινητοποίηση των αλιέων που έδεσαν από νωρίς το πρωί τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο. Αργότερα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα κατευθυνθούν στα διόδια Μαλγάρων, όπου και θα εγκατασταθούν μόνιμα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγροσυνδικαλιστής Φάνης Αλμπάνης.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, το μπλόκο ενισχύεται διαρκώς, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα να υπερβαίνουν τα 1.200, και όπως μας τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, «αύριο ξεκινάμε προειδοποιητικά κλεισίματα, και αν μέχρι το Σάββατο δεν αποσύρουν το έκτρωμα που λέγεται ασφαλιστικό και φορολογικό, τότε θα κλείσουμε για όσο χρειαστεί».

Ο ίδιος, μιλώντας και στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει χώρα χωρίς ασφαλιστικό οργανισμό για τους αγρότες», ενώ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις δεν φέρουν κομματική ταυτότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο παπάς όταν πάει στα σπίτια των χωριών, δεν επιλέγει τους χωριανούς που θα ευλογήσει».

Επίσης μπλόκα στήνονται σε Χαλκηδόνα, Νισέλι Αλεξάνδρειας και στην είσοδο του νομού Κιλκίς, ενώ «αν όχι αργότερα, σίγουρα αύριο», αγρότες-κτηνοτρόφοι θα παραταχθούν στον κόμβο της Κουλούρας και στο Μαυροβούνι Πέλλας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/1/16 10:46

    Ζούμε στην χώρα των θαυμάτων, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία, όταν έσκασε το σκάνδαλο της Ζίμενς, τα Ολυμπιακά έργα, το Χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά, οι μίζες του ΠΑΣΟΚ, η δισφθορά στους πολιτικούς, το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, το ξεπούλημα των αεροδρομίων και των λιμανιών, δεν έσκασε μύτη ούτε ένα τρακτέρ στους δρόμους!!!!!!!!! Τώρα που έμαθαν ότι θα τους αυξήσουν την φορολογία η οποία απορέει από όλες αυτές τις απάτες του παρελθόντως, ξεσηκώθηκαν!!!!! Κάτι πίνουμε ή μας ψεκάζουν, δεν εξηγείται διαφορετικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/1/16 12:04

    Οι περισσότεροι αγροτες ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τώρα τι θέλουν? Όποιο κόμμα και να έβγαινε είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τα μέτρα τοων Εβραίων που ειναι και τα αφεντικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *