ροή ειδήσεων

Αμερικανοί φοιτητές του καθηγητή Ηλία Τομάζου στη Ρόδο


Τον Ροδίτη καθηγητή του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, διδάκτωρ κ. Ηλία Τομάζο... καθώς και τους φοιτητές του από την Αμερική που παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικών Σπουδών, δέχτηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε τον κ. Τομάζο για την προσφορά του στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στην ομογένεια με τις ακούραστες προσπάθειές του οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έδρα ελληνικών σπουδών όχι μόνο στο πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια σε πολιτείες της Αμερικής.



Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αξιοποιήσει ο δήμος σε συνεργασία με την ομογένεια το ακίνητο Ακάβη στην οδό Παπαλουκά το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Απόδημου Ελληνισμού.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Τομάζος στη διάρκεια των 31 χρόνων που πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει συνοδέψει στην Ελλάδα εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι αποτελούν στη συνέχεια τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας και της Ρόδου στο εξωτερικό.

«Ο δήμος Ρόδου στο μέτρο που μπορεί να προσφέρει θα το κάνει κάθε φορά» τόνισε ο δήμαρχος και χάρισε στους φοιτητές οι οποίοι κυρίως είναι ελληνόπουλα τρίτης, τέταρτης ή και πέμπτης γενιάς, γκραβούρες της Ρόδου. 

  TornosNews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *