ροή ειδήσεων

Τουρκικός τουρισμός: Χάνει τους Ρώσους, κινδυνεύει να χάσει και τους Γερμανούς τουρίστες


H Τουρκία θα χάσει φέτος 4,5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες,
δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mahir Unal.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, η Τουρκία στρέφει τις ελπίδες της για να καλύψει τις απώλειες στους επισκέπτες της έκθεσης EXPO στην Αττάλεια από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, θα εστιάσει τις πολιτικές μάρκετινγκ στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, επεκτείνοντας την επιδότηση στα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες. Στρέφεται, επίσης, στις αγορές της Ινδίας και της Κίνας.

Μέχρι τώρα, ο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός τουρισμός στην Τουρκία δεν είχε απώλειες, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τους προορισμούς διακοπών, όπως η Αττάλεια. Η τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της ιστορικής Κωνσταντινούπολης, με 10 νεκρούς και 15 τραυματίες, όμως, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε απώλειες και σε αυτό το τμήμα τουρισμού, καθώς τα θύματα ήταν τουρίστες από τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Οι Τούρκοι τουριστικοί επιχειρηματίες φοβούνται ότι η Γερμανία μπορεί να ενθαρρύνει τους πολίτες της να απέχουν από ταξίδια στην Τουρκία. Σε αυτή την περίπτωση θα χαθεί και η πρώτη μεγαλύτερη αγορά για την Τουρκία, μετά τη Ρωσία που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη.

Σχετικά με τους Ρώσους, η Τουρκία προσδοκά ότι θα προσελκύσει τουρίστες, που οργανώνουν μόνοι τους το ταξίδι, καθώς, σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR), υπάρχει ενδιαφέρον. Η "Aeroflot" πετάει από τη Μόσχα προς Αττάλεια κάθε μέρα, από τη Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη περίπου 20 φορές την εβδομάδα, ενώ μια φορά την εβδομάδα υπάρχει πτήση προς Κωνσταντινούπολη από την Αγία Πετρούπολη. Η Turkish Airlines, επίσης, πετάει σε 30 ρωσικές πόλεις, δηλώνει, όμως, ότι σχεδιάζει να μειώσει τη συχνότητα των πτήσεων προς τη Ρωσία.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *