ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΡΎΒΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ !!...


Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους, επίσης να μην υπάρχουν αμφιβολίες από κάποιους φανατικούς χριστιανούς που βάζουν την θρησκεία πάνω ακόμη και απ' την ίδια τους την πατρίδα, αποκαλύπτουμε μια ακόμη απόδειξη για να εμπεδωθεί τουλάχιστον στα νέα παιδιά ότι κάποιοι τους δουλεύουν ψιλό γαζί από κούνια.


Μεγαλώνοντας οι νέες γενεές ως έρμαια, σε ένα θεοκρατικό καθεστώς, που μπολιάζει τα παιδιά μας με αλλοδαπά παραμύθια και παραδόσεις, που βιάζονται ψυχολογικά από την υποχρεωτική νηπίων βάπτιση, και διδάσκονται στα σχολεία πως να γίνουν καλοί υπόδουλοι όπως εκφυλισμένοι πολίτες,, χωρίς εθνιστικά στεγανά, επίσης χωρίς στίγμα πατριωτισμού!!

Δεδομένο πως το εβραιογεννές κατεστημένο με μανδύα τον ελληνοχριστιανισμό άπλωσε τα πλοκάμια του παντού, προσπάθησε δε να καταστρέψει οτιδήποτε θυμίζει στον Έλληνα το ένδοξο παρελθόν του, μορφοποίησε τον αέναω Έλλην σε ένα κακόγουστο πολυεθνιστικό παραποίημα.

Ξέχασαν όμως κάτι πολύ υπαρξιακό οι συνωμότες - συνεργάτες του εβραιογεννούς καθεστώτος, πως ο Ελληνικός πολιτισμός είναι το σπορικό στερέωμα του ελληνικού έθνους, και αναγεννάτε απ΄τις στάχτες του, που χρησιμοποιεί μάλιστα τις στάχτες ως λίπασμα, και αναφύεται ενδυναμωμένος .
Πίσω στο θέμα μας τώρα,,,





Στην εικόνα που βλέπουμε της παναγιάς Τσαμπίκας βλέπουμε το κάδρο να περιστοιχίζεται με αστεράκια του Δαβίδ γνωστά και ως σημαιάκια του Ισραήλ !!!
Τι δηλώνει αυτό ; θα μπορούσαν να βάλουν άλλα σχέδια αστεριών!

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια ;



Για την αθάνατη ψυχή του γένους θα μαχόμαστε! Επαννελληνισμός τώρα !!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/1/16 10:58

    to iksera oti eiste vlakes ala oxi mexri afto to simeio. i eikona pou dixnete einai lathos. i pragmatiki eikona pou exoun akoustei tosa polla gia tin panagia tsampika einai i mikri sta aristera ton fotografion opos vlepoume. i megali ftiaxtike argotera me skopo na einai stin megali ekklisia kai i mikri sto vouno... oso gia to astro tou david nai i thriskia mas kai o xristos mias kai itan ioudeos taftizete me tous evreous ala oxi se ola einai kati to diaforetiko giafto ki emeis oi xristianoi den dexomaste tous evreous gia pollous kai diaforous logous.
    Eseis oi ethikoi gia anarotitheite se ti pistevete... veveos einai i thriskia ton progonon mas ala protou gnorisoun ton xristianismo. pistevete se mithologies oloi to kseroume afto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/1/16 18:34

      ...... emeis oi xristianoi den dexomaste tous evreous gia pollous kai diaforous logous.......

      ΑΓΑΠΑΤΕ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ!!!!!!!!!

      Διορθώστε το "αγαπάτε αλλήλους" γιατί προφανώς δεν ξέρετε τι σημαίνει η λέξη αυτή!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/1/16 19:26

      Για να δούμε σε ποιές μυθολογίες πιστεύετε εσείς!!!!

      Ο διάβολος αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο του Ιωβ σαν πιστός υπηρέτης του θεού που κάνει όλες τις βρομοδουλειές χωρίς φτερά και απαίσια όψη και ιδιαίτερη δύναμη ούτε ζει στην Κόλαση αφού για τους εβραίους όποιος πέθαινε πήγαινε σε ένα σκοτεινό μέρος το Σέολ χωρίς βασανιστήρια ή καζάνια με πίσσα.

      Είπες τίποτα???? Πάμε παρακάτω...

      Διάβασε το Δευτερονόμιο που έργαψε ο Μωϋσής ΓΡΑΜΜΕΝΟ από τον Θεό. (υπόψην, την εποχή εκείνη οι Ισραηλίτες πίστευαν σε πολλούς θεούς με αρχηγό τους τον Ελ ή Γιαχβέ-διάβασε το Ταλμούδ)

      Εάν δεν υπακούσεις επιμελώς στην φωνή του Κυρίου του Θεού σου, για να προσέχεις και να εκτελείς όλες τις εντολές του και τα διατάγματά του τα οποία εγώ σε προστάζω εδώ σήμερα, όλες αυτές οι κατάρες θα έρθουν πάνω σου και θα σε βρουν.
      Εάν δεν υπακούσεις, καταραμένος θα είσαι εις την πόλη και καταραμένος θα είσαι εις τον αγρόν. Καταραμένες θα είναι οι αποθήκες σου, η σκάφη σου και το πανέρι σου. Καταραμένος θα είναι ο καρπός της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γής σου, καταραμένες οι γέννες των γελαδιών, των προβάτων σου, Καταραμένος θα είσαι όταν εισέρχεσαι και όταν εξέρχεσαι. Ο κύριος θα στείλει επάνω σου την ένδεια και την αχορτασίαν, τον τρόμο την θλίψη και την φθορά και ότι πιάνεις θα καταστρέφεται. Ο Κύριος θα προσκολλήσει πάνω σου θανατικό. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με απορία, ρίγος, πυρετό, εθισμό, μαρασμό, φλόγωση και ώχρα και με μάχαιρα και με ανεμοφθορία και θα σε καταδιώκει εωσού αφανιστείς. Και ο ουρανός από πάνω σου θα γίνει χαλκός και η γή κάτω από τα πόδια σου σίδηρος. Ο Κύριος θα μετατρέψει την βροχή σε σκόνη και χώμα θα κατεβαίνει πάνω σου από τον ουρανό, θα συντριφθείς μπροστά στους εχθρούς σου και το πτώμα σου θα γίνει τροφή στα όρνια του ουρανού και τα θηρία της γής.
      Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή αρρώστια στις έδρες (πισινός) και με αιμορροΐδες και με άγρια ψώρα και ξυσμό και αρρώστιες αγιάτρευτες, θα σε χτυπήσει με τρέλα, με τύφλωση και σύγχυση μυαλού, θα ψηλαφείς σαν τον τυφλό στο καταμεσήμερο και θα είσαι μόνος καταδυναστευόμενος και διαρπαζόμενος και αβοήθητος, αμπελώνα θα φυτεύεις και δεν θα τρυγείς, γυναίκα θα αρραβωνιαστείς και άλλος μαζί της θα πλαγιάζει, υιούς και θυγατέρας θα γεννήσεις και δεν θα είναι δικοί σου, σπίτι θα χτίζεις και δεν θα κατοικείς σε αυτό. Θα σου σφάξουν το βόδι, θα σου αρπάξουν το γαϊδούρι, τα πρόβατά σου θα τα πάρουν οι εχθροί σου, θα χάσεις τον πόλεμο, οι υιοί και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε άλλο λαό, οι οφθαλμοί σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται όλη την ημέρα και θα γίνεις παράφρον . Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή από τις πατούσες έως την κορυφή σου ώστε να μην μπορείς να γιατρευτεί. Τον αγρόν σου θα καταφάγει η ακρίδα και όλα τα γεννήματα της γής θα τα καταφθείρει η ερυσίβη, σκουλήκια θα φάνε τους αμπελώνες σου και δεν θα πιείς το κρασί τους ελιές θα έχεις αλλά δεν θα σου δίνουν το λάδι τους, ο ξένος θα σε δανείζει, δεν θα δανείζεις εσύ αυτό….. όλες αυτές οι κατάρες θα έρθουν επάνω σου αν δεν υπακούσεις. Αν δεν υπακούσεις θα στείλω πάνω σου πείνα, δίψα, γυμνότητα, έλλειψη πάντων, ζυγό σιδερένιο, θα φας τις σάρκες των υιών σου και των θυγατέρων σου, η απαλή και τρυφερή γυναίκα θα κοιτάξει με πονηρό βλέμμα τον άντρα της, τον υιό και την κόρη της και το νεογέννητο βρέφος της που γεννήθηκε μέσα από τα πόδια της διότι από έλλειψη πάντων στην πολιορκία θα τα φάγει κρυφά. Σεβάσου λοιπόν αυτό το φοβερό και ένδοξο όνομα Κύριο τον Θεό σου. ………. το να σας αγαθοποιεί και να σας πληθύνει, έτσι θα σας ευφρανθεί ο Κύριος στο να σας εξαλείψει και να σας μηδενίσει. Δευτερ. 28.15-63
      ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/1/16 19:29

      πάμε παρακάτω .....
      ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ
      (έξοδος των εβραίων από την Αίγυπτο) “I revealed myself to Abraham, to Isaac and to Jacob as El of the wilderness but was not Known to them but my name Yahweh (exodus 6,2-3) Το βρίσκουμε επίσης στην ίδια ονομασία του κράτους του Ισραήλ ISRA (EL) Διαβάζουμε επίσης
      I saw Yahweh sitting on his throne with all the hosts of heaven standing beside him to the left of him and to the right of him. (1 king 22-19)
      God has taken his place in the divine council in the midst of the gods he holds judgment. (Psalm 82.1)
      Let us make mankind in our image according to our likeness. (Genesis 1.26) (γιατί στον πληθυντικό?)
      Who is like you Υahweh among the gods? (Exodus 15.11)
      “at his right his own Asherah” Deuteronomy 33.3 (γυναίκα του θεού Γιαχβέ)
      Ένα άλλο ευαγγέλιο της γέννησης κατά Θωμά αναφέρει ότι ο χριστός γεννήθηκε με υπερφυσικές ιδιότητες, μικρός ήταν ευέξαπτος και μοχθηρός, αναφέρει ότι έφτιαξε περιστέρια από πηλό και τους έδωσε πνοή, αλλά και ότι παρέλυσε ένα παιδί χτυπώντας το επειδή το είδε να δουλεύει το Σάββατο. Σε ένα άλλο περιστατικό όταν ήταν 5 χρονών, σκότωσε ένα παιδί που έπεσε κατά λάθος πάνω του.
      Ο Στοβαίος γράφει ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ή Θωρ έγραψε 42 βιβλία, ο δε Μανέθων λέει ότι αυτά βρισκόντουσαν στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και από εκεί τα αντέγραψε ο Μωυσής και αφού τα αντέγραψε μετά έπρεπε δια της πυρράς να εξαφανιστούν και να μείνουν μόνο σαν πρωτότυπα του Μωυσή, έτσι ώστε να μπορούν να μιλάνε για "εβραϊκή" θρησκεία, ενώ η αλήθεια έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα. Στην Ερμητική Θεολογία κυριαρχεί ο Μονοθεϊσμός, όπως ακριβώς εκφράστηκε από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο τον Ορφέα, κ.λ.π. Άξιο παρατήρησης είναι ότι όλοι οι ψαλμοί της βίβλου είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή από τα Ερμητικά και τα Ορφικά.
      Θες και άλλα παραμύθια?
      Ναζαρέτ,ή Νατσαρέτ ή Ναζάρα ή Νασίρα αναλόγως την διάλεκτο, όπου σύμφωνα με τα όσα διδασκόμαστε μεγάλωσε ο Ιησούς και ευαγγελίστηκε η Θεοτόκος. Εδώ έρχεται το πρώτο παράδοξο καθώς η πόλη Ναζαρέτ δεν αναφέρεται σε κανένα ιστορικό κείμενο της εποχής (αιγυπτιακό, σουμεριακό, περσικό, βαβυλωνιακό, ελληνικό ή ελληνιστικό),επίσης δεν αναφέρεται ούτε στο Ταλμούδ ούτε στα κείμενα του Ιουδαίου ιστορικού της εποχής Ιώσηπου του Φλάβιου ούτε στα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας αλλά ούτε στην Παλαιά Διαθήκη παρά την φημολογούμενη γεωγραφική ακριβολογία της

      Τώρα θα με κάνεις να σου γράφω ολόκληρα κείμενα με τα παραμύθια που γράφει η βίβλος και πιστεύω ότι και να σου τα γράψω δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ........ "πίστευε και μη ερεύνα" "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" έτσι πρ΄'οβατα χωρίς γνώσεις να πιστεύουν χωρίς να μελετούν και να ψάχνουν .... αποχαύνωση, κουτόχορτο και άγιος ο θεός!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/16 12:33

    Λυπάμαι πολύ αλλά προς μεγάλη σας απογοήτευση, το γεγονός ότι είμαστε χριστιανοί δεν μας κάνει λιγότερο Έλληνες από εσάς. Μπορείτε να λέτε όσες μπούρδες θέλετε ελεύθερα. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/1/16 18:32

      Η γνώση είναι δύναμη και ο φόβος πηγάζει από την άγνοια. Μας θέλουν σκλάβους φοβισμένους χωρίς μόρφωση και μας ταϊζουν κουτόχορτο. Την βαριά αυτή λέξη "Ελληνες" θα πρέπει να προσέχουμε πως την χρησιμοποιούμε. Δεν είμαστε άξιοι αυτού του ονόματος. Δες πως καταντήσαμε την χώρα μας με την απάτη, την φαυλότητα την αμορφωσιά και την προχειρότητα. Πρώτοι σε όλα τα αρνητικά και σε παγκόσμια κλίμακα και τελευταίοι στα θετικά. Ακόμα και οι αφρικανοί μας έχουν σαν παράδειγμα προς αποφυγή!!! Η μοναδική χώρα στα παγκόσμια χρονικά που υποβαθμίστηκε από την Ουνέσκο από αναπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη είναι η Ελλάδα!!! Να είσαι λοιπόν "υπερήφανος" για αυτό καθώς και για το ότι την ξεπουλήσαμε έναντι πινακίου φακής (ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, τράπεζες, αεροδρόμια .... και έπεται συνέχεια)!!!
      Οσο για την δημοκρατία ............

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/1/16 15:00

    Ντροπή σας, δουλεια δεν εχετε και τα βαζετε με την Παναγια.
    Μαθε πρωτα τι ειναι η Παναγια Τσαμπικα για τον Ροδιακο λαο και κρατα την προσωπικη σου γνωμη για τον εαυτο σου .
    Κακως που αναδημοσιευονται τετοια αρθρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/1/16 22:18

      συνέχεια
      Τα ποσά της εξαγοράς από 1000 φλωριά του 1467 έγιναν 2500 το 1481, 12000 το 1583, 100.000 το 1622. Ο Φίνλαιη αναφέρει επίσης: « σε τέτοιο βαθμό είχε προχωρήσει η διαφθορά, που στο διάστημα 1670 και 1678 ο πατριάρχης άλλαξε εξι φορές. Το τίμημα εξαγοράς του νέου υποψήφιου ανέβηκε στο ποσό των 25000 ταλήρων, ο ετήσιος φόρος είχε φθάσει στα 6000 δουκάτα και τα χρέη του Πατριάρχη σε 350.000 τάληρα ». Φυσικά όλοι αυτοί οι πόροι των υποψηφίων βρίσκονταν μετά από δανεισμό. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια διαδικασία αρπαγής που ξεκινούσε από τον Πατριάρχη, μεταβιβαζόταν στους μητροπολίτες, από εκεί στους κατώτερους κληρικούς και κατέληγε τελικά στο ποίμνιο, το οποίο έπρεπε να πληρώνει συγκεκριμένα ποσά προς την εκκλησία με την απειλή του αφορισμού και της κατάσχεσης της περιουσίας του.
      Ο πατριάρχης Κων/λεως εκμεταλλεύεται την έσχατη αμάθεια των Ελλήνων και αποθησαυρίζει χρυσάφι ώστε να δωροδοκεί τους Τούρκους και τη διεφθαρμένη εκκλησία και να εξασφαλίζει την υποστήριξη τους (Contarini, Βίβλος της Βενετίας από το 1636 έως το 1641)
      Όποιος πληρώνει στον Τούρκο περισσότερα φλουριά αυτός γίνεται πατριάρχης. Χρειάζεται βέβαια η ανάδειξη από την Σύνοδο. Αλλά αυτή η ψήφος είναι εικονική. Τα πάντα εκπορεύονται από τον Μεγάλο Βεζύρη. Σε αυτόν θα παρουσιασθεί ο νέος πατριάρχης για να παραλάβει από τα χέρια του το τιμητικό καφτάνι. (Cornelio Magni, χρονικογράφος, 1679).
      Όποιος πληρώνει περισσότερα στον Σουλτάνο γίνεται πατριάρχης. Άλλο που δεν θέλει ο Σουλτάνος για να γεμίζει τον μπεζαχτά του. Το αποτέλεσμα είναι να αλληλοεξοντώνονται οι αρχηγοί της Εκκλησίας. Μέσα σε πέντε χρόνια άλλαξαν πέντε πατριάρχες!! Κατά την ανάδειξη του πατριάρχη καλούνται οι αρχιεπίσκοποι για τη συγκέντρωση του αναγκαίου ποσού. Όσοι δυστροπήσουν εκδιώκονται. Οι αρχιεπίσκοποι κατανέμουν αναλογικά τη δαπάνη στους επισκόπους και οι επίσκοποι στους παπάδες των ενοριών. Έτσι τα πάντα γίνονται δια της σιμωνίας. (Ο περιηγητής Spon για τον πατριάρχη Παρθένιο, 1679). Είναι τόσο φιλόδοξος ο ελληνικός κλήρος που οι μητροπολίτες αγοράζουν τον πατριαρχικό θρόνο πίσω από τις πλάτες των ανταγωνιστών τους από τον Μεγάλο Βεζύρη. Και εκείνος χαίρεται να τους βλέπει να συναγωνίζονται ποιος θα φέρει μεγαλύτερα πεσκέσια. Για την εξαγορά του αξιώματος καταβάλλουν τεράστια ποσά. Και για να εισπράξουν καταπιέζουν τους φτωχούς χριστιανούς. (George Wheler, 1682)

      Είπες τίποτα??????????

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/1/16 12:49

      Μπάρμπα, τότε να απαγορευτούν τελείως και τα άρθρα χριστιανικού περιεχομένου αφού το θέτεις έτσι το πράμα!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/1/16 16:23

    Ειλικρινά σέβομαι όλες τις θρησειες. Όμως απαιτώ τον ίδιο σεβασμό. Α Οι εθνικοί είναι καλό να γνωρίζουν κάποιοα πράγματα. Επί Τουρκοκρατίας οι μόνοι που ήξεραν Ελληνικά ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, και ας δουν λίγο αυτό...

    https://www.youtube.com/watch?v=3rKPsy_vPN8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/1/16 22:16

      Ο Ισοκράτης έλεγε .... "Οταν δεν ξέρεις μη μιλάς και όταν μάθεις σιώπα" Διάβασε λοιπόν για την μεγάλη προδοσία των παπάδων πριν και μετά την τουρκοκρατια....

      Σκυθόπολις η σημερινή Μπετσηάν του Ισραήλ γύρω στο 341 επί Κωνταντίνου Β δευτερότοκο γιό του Μ. Κωνσταντίνου υπήρξε ο τόπος συγκέντρωσης και θανάτωσης (Αουσβιτς) των Ελλήνων εθνικών. Το αναφέρει στο βιβλίο του Retum Gestrarum Libri XXXI ο Αμιανός Μαρκελλίνος Ρωμαίος Ιστορικός. Αυτή ήταν η επινόηση του επισκόπου Αλεξανδρείας Γεώργιου μαζί με τον γραμματέα του Κωνσταντίνου, Παύλο καλούμενος και Τάρταρο. Οι χριστιανοί τότε επιδόθηκαν σε έναν ανευ προηγουμένου διωγμό κατά των εθνικών (Ελλήνων) με κατασχέσεις περιουσιών, βασανιστήρια και θανατώσεις. Επί 20 ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε αυτό το στρατόπεδο του θανάτου στο οποίο θανατώθηκαν πάνω από 100.000 εθνικοί ακόμα και όσοι ήταν ενδεδυμένοι διαφορετικά από τους μοναχούς (ράσα) ή φορούσαν ένα φυλαχτό στον λαιμό τους, εσύροντο σαν εθνικοί με συνοπτικές διαδικασίες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και αφού βασανίζοντο, εφονεύοντο. Τα κοινόβια των χριστιανών συντηρούντο με τις κατασχέσεις των περιουσιών των ανθρώπων αυτών.

      Οπως γράφει και ο Άγγλος R.Walpole στο βιβλίο του “Travels in Various Countries” τ. Β΄, σελ. 216. «Όταν οι αγιορείτες ρασοφόροι είχαν δει την πρόοδο των τουρκικών όπλων στην ανατολή επί Ορχάν (1326-1362) και φοβήθηκαν ενδεχόμενη πτώση της Κωνσταντινούπολης , έστειλαν αντιπροσωπεία τους στην Προύσα, που ήταν τότε η πρωτεύουσα των Τούρκων, με πεσκέσι από 14 χιλιάδες τσεκίνια (τεράστιο ποσό. Που το βρήκανε οι υποτιθέμενοι πάμφτωχοι ασκητές;) στο σουλτάνο και ζήτησαν όπως οι καλόγεροι έχουν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες και την αποκλειστική κατοχή του βουνού του Άθω, όταν τα νικηφόρα οθωμανικά στρατεύματα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη και καταλύσουν την εξουσία της βυζαντινής αυτοκρατορίας.» Ο τούρκος σουλτάνος δέχτηκε το πεσκέσι και τους όρους των μοναχών, που παραδίνονταν πριν από την παράδοση της Πόλης και τους έδωσε σχετικό φιρμάνι , το οποίο, υπήρχε στις Καρυές , όταν αυτός δηλ. ο άγγλος Walpole επισκέφτηκε το άγιο Όρος στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτούς τους όρους τήρησαν και οι μετέπειτα σουλτάνοι.

      Ο Φίνλαιη επίσης στο οδοιπορικό του αναφέρει «Χαρακτηριστικά τα λόγια του Μωάμεθ Β” του Πορθητή προς τον Γεννάδιο Σχολάριο, τον πρώτο Πατριάρχη μετά την Άλωση: « Πατριάρχευε… έχων πάντα τα σα προνόμια, ως και οι προ σου πατριάρχαι είχον ».
      Ο Πατριαρχης έχει το ρόλο του « εθνάρχη » των χριστιανών και είναι υπόλογος στον Σουλτάνο για τις πράξεις τους. Ευθύς αμέσως ξεκινούν τα αλληλομαχαιρώματα και οι ραδιουργίες των κληρικών για την κατάκτηση του προνομιακού αξιώματος του Οθωμανικού κράτους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το 1623 έως το 1700 εγιναν 50 αλαξοπατριαρχίες. Κάθε τόσο στελνόταν κάποιος πατριάρχης στη φυλακή για χρέη, που εξαιτίας των σκανδάλων, είχαν γίνει σύμφωνα με τον Πατριάρχη Σαμουήλ « των της Αιγύπτου πυραμίδων υπερογκωδέστερα ».
      συνεχίζεται .....

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος2/1/16 18:01

    Το ότι οι χριστιανοεβραίοι ασπάστηκαν και τις γραφές αλλά και τις δοξασίες των Εβραίων (Ταλμούδ, Βίβλος) δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση όσο και ας το αρνούνται πεισματικά. Τα Ιστορικά ντοκουμέντα το αποδεικνύουν περίτρανα. Το ότι ήταν οι μεγαλύτεροι διώχτες του Ελληνισμού είναι σε λίγους γνωστό γιατί φρόντισαν για αυτό οι "ποιμενάρχες" και έτσι το "ποίμνιο" τα πρόβατα δηλαδή κατάπιναν αμάσητο το κουτόχορτο αιώνες τώρα. παράδειγμα .......
    Ευσέβιος, Επίσκοπος Καισαρείας Παλαιστίνης (265-340 ΜΑΧΧ)
    Ευσέβιος ευαγγ. προπαρ. / εις τους ψαλμούς / αλληλούϊα. ριβ΄ 23.1352.34
    -Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης.
    -Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν.
    -Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!) και μ’ αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη.
    -Τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν (οι Έλληνες) και στην μαγεία προτρέπουν.
    -Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάς αυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε.
    -Τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν.
    -Περί του κλέφτες (ιδεών!) είναι οι Έλληνες.
    -Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία των Εβραίων παραδεχθήκαμε.
    «Εγώ δε την παρ’ Ελλήνων παιδείαν φληναφίαν (μωρολογία) κακού δαίμονος και χαλεπωτάτη (θλιβερότατη) υπόθεσιν είναι λέγω»
    – Γ. Μοναχός ο Χρονογράφος Κ΄ Περί Θάρρα
    «Προσταγή: Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων… τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν.» – Βασίλειος ο Μέγας, (330-379 μ.Χ.) εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον 7.196.3

    Γιατί δεν διδάσκονται και τα απόκρυφα ευαγγέλια και τα άλλα "αιρετικά" όπως τα ονομάζετε βιβλία και να αποφασίσει ο καθένας τι θα πιστέψει? Το όραμα του Ιεζεκιήλ και του Ενώχ???? Απόκρυφα και αυτά???? Γιατί δεν βολεύει ........ για παράδειγμα στο ευαγγέλιο του Πέτρου να μάθουμε ότι ο Ιησούς είχε υπερφυσικές δυνάμεις και κατέβηκε από τον σταυρό χλευάζοντας του Ρωμαίους στρατιώτες και πήγε και στάθηκε δίπλα στον Πέτρο???? Γιατί δεν αναφέρετε στα «δικά σας βιβλία» ότι ο Ιούδας φιλώντας τον Ιησού έδειξε στους Ρωμαίους ποιος ήταν ο Χριστός γιατί άλλαζε μορφές κατά το δοκούν? Για διάβασε τι λένε τα 4 ευαγγέλια για την ανάσταση του Χριστού …… το καθένα διαφέρει από το άλλο. Το ένα λέει ότι στην είσοδο του τάφου έστεκαν 2 άγγελοι και μια γυναίκα, στο άλλο ένας άγγελος και τρεις γυναίκες, στο άλλο τρεις άγγελοι και δύο γυναίκες και στο άλλο ο Χριστός βγήκε συνοδευόμενος από δύο γίγαντες και μαζί του και ο σταυρός!!! Ούτε και εκεί δεν συμφωνούν μεταξύ τους, πόσο μάλλον οι ορθόδοξοι με τους καθολικούς, προτεστάντες, καθαρούς, γνωστικούς και τις τοσες άλλες αιρέσεις-σέκτες των Εβραίων. Από την μια δέχεστε την Βίβλο τους κουτσουρεμένη φυσικά (Γένεση) και από την άλλη τους κατηγορείτε …. Όπως κατηγορείτε και τους άλλους συνανθρώπους σας με διαφορετική άποψη (αγαπάτε ομόθρησκους!!!!). Τους άλλους περάστε τους από μαχαίρι όπως είπαν οι απόστολοι («Πάν δένδρον μη κάμνον καλόν καρπόν, εκόπτεται και εις πυρ βάλλεται" Ματθ.3.10-12), (Τους δε εχθρούς μου τους μη θέλοντας να βασιλεύσω επ'αυτούς, φέρεται εδώ ενώπιόν μου και κατασφάξατε αυτούς. Λουκ 19-27), (Μάχαιρα ήλθα να βάλω επί της γης και ουχί ειρήνη. Ματθ. 10.34), («Οστις δεν είναι μετ'εμού είναι κατ'εμού». Λουκ. 11-23 ) και τους κατηγορείτε σαν αιρετικούς ….. μήπως εσείς είστε οι αιρετικοί τελικά????
    συνεχίζεται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/1/16 18:22

    συνέχεια....
    Για να μην αναφερθώ στα αίσχη που έκανε ο Αβραάμ και ο Ισαάκ και ο Λωτ και που αναφέρονται στην Γένεση ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, αιμομιξίες, δολοφονίες, απάτες …. (θεϊκά και άγια πράγματα άξια εφαρμογής!!) που φυσικά «ξεχάσατε» να συμπεριλάβετε στα σχολικά βιβλία για τους βλάκες-ποίμνιο σας. Γιατί δεν λέτε για την Λίλιθ? για τον Αδάμ που ήταν ερμαφρόδιτος αρχικά και την Εύα όπως την περιγράφουν οι Γνωστικοί? Για την Ασερά την γυναίκα του θεού Ελ ή Γιαχβέ που πιστεύετε? Τους άλλους θεούς των αρχαίων Ισραηλιτών που κυβερνούσαν τον κόσμο (πάνθεον) με αρχηγό τον Ελ ή Γιαχβέ έως τον 2ο αιώνα π.Χ.? Αμ για τον Θεό Μπάα και το θεϊκό συμβούλιο των αρχαίων Ισραηλιτών? Για τους γιούς του Θεού που έκαναν έρωτα με τις γυναίκες της γης και γέννησαν δυνατούς γίγαντες που φοβούμενος (!!!) ο «καλοκάγαθος» θεός Ελ ή Γιαχβέ τους σκότωσε? Αυτά τα γράφει το Ταλμούδ-Βίβλος που φυσικά «ξεχάσατε» να τα μεταφράσετε!! Γιατί δεν δέχεστε το ευαγγέλιο του Ιούδα, του Θωμά, του Πέτρου και της Μαγδαληνής? Μήπως επειδή βγαίνουν στην φόρα ανατρεπτικές και επικίνδυνες απόψεις (για τα παραμύθια σας) Γιατί θεωρεί η φαλλοκρατική εκκλησία τις γυναίκες μιάσματα και κατώτερα όντα για να τελούν τα μυστήρια? Να σου υπενθυμίσω σχετικές δηλώσεις «ιερωμένων» και «αποστόλων»? Για αυτό από μορφωμένη και πλούσια αρχόντισσα την διαβάλατε σαν πόρνη? Μα αν οι γυναίκες είναι μιάσματα τότε αυτοί που γεννιούνται από αυτές τι είναι? Από γουρούνι τι θα γεννηθεί? Περιστέρι μήπως? ΓΟΥΡΟΥΝΙ πάλι θα γεννηθεί, αλλά είναι τόσο βλάκες και οι γυναίκες που δεν ξεσηκώνονται να σας αλλάξουν τα φώτα!
    Αλλά βλέπεις, ο Πτολεμαίος όταν έβαλε τους 70κοντα να μεταφράσουν στα Ελληνικά την Βίβλο, έκανε ένα μεγάλο καλό στην ανθρωπότητα και ένα τεράστιο κακό στους Εβραίους και στους χριστιανοεβραίους. Δεν μπορέσατε ούτε μπορείτε να σβήσετε και να ξαναγράψετε όπως σας βολεύει την Βίβλο που αναφέρει μαγγανείες, απάτες, δολοφονίες, δολοπλοκίες, αιμομιξίες, βλασφημίες, κατάρες και θεϊκές αδυναμίες (μίσος, εκδικητικότητα, μεροληψία). Για αυτό σας συνιστώ αγαπητοί μου εβραιοχριστιανοί …… διαβάστε, μελετήστε τις γραφές με μεγάλη προσοχή καθώς και τον Ερμή τον Τρισμέγιστο και συγκρίνετε ποιος αντέγραψε ποιόν και μετά θυμηθείτε τα λόγια του Πλάτωνα ……. «το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι κολοσσιαίο. Πούλα παραμύθι στους βλάκες»
    Ο.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/1/16 21:11

    Η μεγαλύτερη και διαχρονικότερη αυτοκρατορία, ήταν το βυζάντιο. Όταν έπεσε η μόνοι που γνώριζαν Ελληνικά και έκαναν το κρυφό σχολειό ήταν ΠΑΠΑΔΕΣ. Η Ελληνική επανάσταση του γένους έγινε 25η Μαρτίου που είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Τότε έλεγαν, υπερ πίστεως και πατρίδας. Τα διδάγματα του Ιησού ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Επίσης έχουν κοινά όπως:
    Κατακλυσμός του Νωε - κατακλυσμός του Δευκαλίωνα
    Ηλύσια πεδία/τάρταρα - κόλαση παράδεισος
    Χριστιανικά ονόματα που είναι ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    αυτά λίγα δείγματα.

    Έχει όμως ενδιαφέρον το βιντεάκι που σας έστειλα πριν, Λέει για τους εθνικούς τι υπάρχει από πίσω...
    (όσοι αγαπάν την Ελλάδα δεν πρέπει να επιδιώκουν διχασμό, είτε θρησκευτικό είτε πολιτικό είτε οτιδήποτε..

    Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς ...

    (Σεβαστός και ο αντίλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 18:55

      Μόνο οι παπάδες ήξεραν Ελληνικά???? Ολη η αυλή του σουλτάνου περιστοιχίζονταν από Ελληνες λόγιους πολύ γνώστες των Ελληνικών γιατί απαγορευόταν από το κοράνι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και επιστημών από τους Οθωμανούς!! Αν μιλάς για τους απλούς πολίτες, σε πληροφορώ ότι εσκεμμένως δεν τους μάθαιναν γράμματα για να μείνουν στο σκοτάδι και να είναι έρμαια των ορέξεων του ιερατείου. Παράδειγμα το περίφημο «Ήταν θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει», το άλλο με το ψάρι στο τηγάνι το ξέρεις??? Τέτοια λέγανε για να κρατάνε υποδουλωμένους τους Ελληνες. Ακόμα και πρόσφατα κάποιος μητροπολίτης είπε ότι ήταν σφάλμα η απελευθέρωση από τους Τούρκους. Βλέπεις τρώγανε καλά, και είχανε ειδική μεταχείριση από τον σουλτάνο σύμφωνα με την προ-αλώσεως συμφωνία!!! Διάβασε τι γράφουν ξένοι ιστορικοί για τα γεγονότα (τα αναφέρω παραπάνω). Και αν εννοείς Ελληνικά είναι το να διαβάζουν την Πεντάτευχο και τα ευαγγέλια ............ παπαγαλία και χωρίς να ξέρουν τι διαβάζουν ακόμα και σήμερα ........ Αυτήν την γλώσσα και πολιτισμό που πολέμησαν με νύχια και με δόντια, αν μπορούσαν θα επέλεγαν τα εβραϊκά θα το έκαναν ευχαρίστως, αλλά βλέπεις σε ποιά χώρα θα "υποδούλωναν ξανά" το ποίμνιο τους?? Διάβασε τι λέει παραπάνω ο Ευσέβιος επίσκοπος Καισαρείας & Παλαιστίνης για τους Ελληνες!!!!!
      Σου παραθέτω ένα απόσπασμα του αείμνηστου καθηγητή Λιαντίνη για να καταλάβεις σε τι αμορφωσιά βρίσκεται ακόμα και σήμερα το ιερατείο και πως η θρησκεία με την σωστή πλύση εγκεφάλου από τα παιδικά χρόνια κρατά φυλακισμένη την ελεύθερη σκέψη των ιθαγενών αυτής της χώρας αιώνες τώρα με σκοπό να τους κάνουν να ξεχάσουν την ένδοξη Ιστορία τους μετατρέποντάς τους σε πιστούς αμόρφωτους δούλους!! (σημείωση. Εγώ δεν είμαι εθνικός και δεν πιστεύω σε καμία θρησκεία που με τα παραμύθια-αντιγραφή συνονθύλευμα άλλων θρησκειών ευθύνονται για καταστροφές πολιτισμών, γενοκτονίες και δολοφονίες, γιατί η θρησκεία χωρίζει τους ανθρώπους, δεν τους ενώνει!! Γενοκτονία των ιθαγενών της Αμερικής, σφαγή των Ουγενότων, ιερά εξέταση με 300.000 θύματα στην πυρά, σταυροφορίες ..... από ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ παρακαλώ στο όνομα του θεού!!!! Τα ίδια κάνανε και κάνουν οι Εβραίοι, οι Μωαμεθανοί, οι Ινδουιστές με μόνη εξαίρεση τους Βουδιστές όπου η Ιστορία αναφέρει 100 μόνο θανάτους σε μια εξέγερση στην μακρόχρονη ύπαρξή τους!!! σικ)
      Δ. Λιαντίνης «Να μας ειπούνε δηλαδή αν έχουν ακουστά τα ονόματα Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστίξενος ο Ταραντίνος, Διογένης Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας, που στον καιρό μας σημαίνει, Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Εγγελος, Μιχαήλ Αγγελος, Μαξ Πλανκ, Ροντέν, Κολόμβος, να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως «σφαίρος» στον Εμπεδοκλή, «κενό» στο Δημόκριτο, «εκπύρωση» στον Ηράκλειτο, «μηδέν» στον Παρμενίδη, «κατηγορία» στον Αριστοτέλη, «τόνος» στους Στωικούς, να ρωτήσουν τους καθηγητές και τους φιλόλογους τι τους λένε οι λέξεις, «ψυχρά φλογί» στον Πίνδαρο, «μεταβάλλον αναπαύεται» στον Ηράκλειτο, «δακρυόεν γελάσασα» στον Ομηρο, «χαλεπώς μετεχείρισαν» στον Θουκυδίδη και τόσα άλλα…. Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν αυτά τα ονόματα? Ερωτείστε όμως αν έχουν ακουστά τα ονόματα, Μωυσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δανιήλ στον λάκκο κτλ και όχι μόνο τα ονόματα αλλά και την ιστορία και τις πράξεις τους. Ολους τους ξέρουν. Υπάρχει γριά ή γιδοκλέφτης στην Κρήτη που να μην τους ξέρει στην επικράτεια? Και όχι μόνο τα ονόματα αλλά είναι έτοιμοι να σου κάνουν αναλύσεις στην ουνιβερσιτά και στην ακαντέμια για τις ηθικές και άλλες αξίες που εκφράζει το κάθε όνομα!! Το ίδιο με τις τοποθεσίες όπως Ορος Σινά, Καπερναούμ, Γεσθημανή, Τιβεριάς… αν όμως τους πεις για Βάσσες ή Φιγαλία, για Αργινούσες ή Πλημμύριον………. (Ελληνάρα μου τι έχεις να πεις για αυτά??? Ποια γνωρίζεις εσύ καλύτερα?????)
      συνεχίζεται....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/1/16 18:55

      συνέχεια.....
      Ιερατείο, συναγωγή, κατήχηση (εκκλησία= ελληνική λέξη που σημαίνει τον αγνό και ρωμαλέο δήμο). Το αφιόνι, η παράκρουση, ο φανατισμός, το θεολογικό μίσος και από κοντά η δυσειδής μορφή και δυσώδης σάρκα όλων αυτών των λειτουργημάτων. Το κηφιναριό δηλαδή παρασίτιση. Οι ομφαλοσκόποι, οι θεόπτες, οι δαιμονόβλαβοι, και οι δαιμονοσκουσμένοι. Και ψηλά ψηλά εκεί είναι και δεν είναι. Εκεί θα ιδείς τα ινστιτούτα της αμάθειας και τις λαμπρές ακαδημίες του σκότους, τις θεολογικές σχολές και την ιερή σύνοδο. Γρηγόριος ο 5ος ανδριάντας μπροστά στο εθνικό πανεπιστήμιο δίπλα στον Ρήγα. Η ελληνική σχιζοφρένεια αγαλματοποιημένη μπροστά στα πόδια της ελληνικής παιδείας «Κυλώνειο άγως» Ο Λεωνίδας και ο Εφιάλτης αγκαλιά».
      Από το βιβλίο του καθηγητή Δ. Λιαντίνη (Γκέμμα)

      Το κρυφό σχολιό ήταν ένα παραμύθι-γλυφιτζούρι για να δικαιολογήσουν την μεγάλη προδοσία του ιερατείου με τον σουλτάνο Μωάμεθ τον πορθητή και την μετέπειτα στάση της εκκλησίας που έκανε τα πάντα για να καταπνίξει κάθε ιδέα απελευθέρωσης!!! Διάβασε Ιστορία γιατί εκτίθεσαι!! Τι δηλαδή δίδασκαν οι αμόρφωτοι παπάδες στους υποδουλωμένους Ελληνες? Για τον τσάτσο Αβραάμ & Ισαάκ που εκπόρνευαν τις γυναίκες τους για το χρήμα, τον πορνόγερο Λωτ που γκάστρωσε τις κόρες του (σικ), για το αλισβερίσι μεταξύ Μωυσή-Γαχβέ που ο τελευταίος προτείνει ανταλλάγματα στον πρώτο προκειμένου να πιστέψει σε αυτόν?? για τον Μωυσή που αντέγραψε την μονοθεϊστική θρησκεία του Ερμή-Θωρ από τις βιβλιοθήκες της Αλεξάνδρειας, για τον Αβελ που σκότωσε τον Κάιν και σαν μοναδικοί άνθρωποι στον πλανήτη γη …….. για να αυξηθούν θα έπρεπε να «πηδήξει» την μητέρα του και στην συνέχεια τις αδελφές του κατά συρροή και με θεϊκές εντολές???? Αυτά λες εσύ γράμματα???? Αυτό λέγεται εκβραϊσμός των Ελλήνων!!!!!
      Διάβασε Νεοελληνα χριστιανοεβραίε την αρχαία Ελληνική Ιστορία και πνεύμα και κλάψε για τον αφανισμό αυτού του μοναδικού στα παγκόσμια χρονικά πολιτισμού που κατέστρεψαν οι ρασοφόροι. Αλλά όπως είπε και ο Μωάμεθ στο Κοράνι …… «Οι Ελληνες πάντα θα νικούν, τα γράμματα και οι επιστήμες μένουν για πάντα, τα κανόνια σκουριάζουν»

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/1/16 18:57

      Οταν λες "κοινά" φαντάζομαι εννοείς ότι οι Εβραίοι αντέγραψαν από τους αρχαίους Ελληνες αφού ο πολιτισμός τους προηγήθηκε κατά πολύ των πρώτων!!!! Αλλωστε το αναφέρουν και Ιστορικοί αυτό

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος3/1/16 19:35

      ...... Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς ....
      Αυτό που θα αναφέρω δεν θα σου αρέσει, αλλά αφού μιλάς για αλήθεια που θα σε "ελευθερώσει" ........
      Στο Ταλμούδ- Βίβλο (Παλαιά Διαθήκη που αποδέχθηκαν οι εβραιοχριστιανοί) των Ισραηλιτών αναφέρεται 140 φορές ο αντίπαλος του θεού ονόματι Μπάα που τον αποκαλεί επικίνδυνο (ήταν ο θεός του ανέμου) και αγαλματίδια του βρέθηκαν στην Συρία στην πόλη Ugarit. Στην Βίβλο αναφέρεται επίσης ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες πίστευαν στον πολυθεϊσμό και ότι ο πατέρας των θεών ήταν ο Ελ τον 8ο π.Χ. αιώνα, ο οποίος κυβερνούσε με ένα θεϊκό συμβούλιο σαν κοινοβούλιο με άλλους θεούς (Πάνθεον) για να επιβάλει την τάξη στον κόσμο. Ο κάθε θεός στο Πάνθεον είχε τις δικές του αρμοδιότητες στον κόσμο αλλά και με τις ενασχολήσεις του με τους θνητούς (καλλιέργεια, θάνατο, για τον καιρό κτλ). Ο θεός παρουσιάζεται στους Ισραηλίτες με το όνομά του Yahweh Γιαχβέ! Αλλά δεν είναι το μοναδικό όνομα αυτό. Παρουσιάζεται επίσης σε ένα όραμα στον Ιακώβ και όταν ξυπνά ονομάζει το μέρος αυτό Μπεθ-ελ δηλαδή το σπίτι του θεού Ελ και από τότε το όνομα αυτό ισχύει στους Ισραηλίτες. Το όνομα αυτό φυσικά «χάνεται» (!!!) στις μεταφράσεις στα αγγλικά!!!!!! Και αναφέρεται ως Θεός ενώ στα εβραϊκά κείμενα αναφέρεται ως Ελ!! Αναφορές του υπάρχουν πολλές από την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο έως και την Χριστού εποχή.

      ( έξοδος των εβραίων από την Αίγυπτο) “I revealed myself to Abraham, to Isaac and to Jacob as El of the wilderness but was not Known to them but my name Yahweh (exodus 6,2-3) Το βρίσκουμε επίσης στην ίδια ονομασία του κράτους του Ισραήλ ISRA (EL) Διαβάζουμε επίσης

      I saw Yahweh sitting on his throne with all the hosts of heaven standing beside him to the left of him and to the right of him. (1 king 22-19)
      God has taken his place in the divine council in the midst of the gods he holds judgment. (Psalm 82.1)
      Let us make mankind in our image according to our likeness. (Genesis 1.26) (μιλάει στον πληθυντικό!!!)
      Who is like you Υahweh among the gods? (Exodus 15.11)
      Ο Εβραίος καθηγητής Dr. Herbert Niehr παραδέχεται ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες ήταν πολυθεϊστές και όχι μονοθεϊστές και μάλιστα αναφέρεται στην Βίβλο-Ταλμούδ το όνομα της γυναίκας του θεού Ελ, ASHERAH (Ασερά) η οποία ήταν θεά της γονιμότητας και ότι λατρευόταν επίσης μέσα στον ναό της Ιερουσαλήμ. Ο Αβραάμ επίσης αναφέρει το όνομα του Χανανίτη Θεού Ελ και της συζύγου του Ασερά. Κατά την διάρκεια ανασκαφών στο όρος του Σινά το 1979, βρέθηκε πήλινο αγγείο με στυλιζαρισμένες φιγούρες του 8ου π.χ. αιώνα όπου παρουσιάζεται το όνομα της Asherah μαζί με το όνομα Υahweh, αλλά «χάθηκε» μυστηριωδώς μετά την παραχώρηση του Σινά στην Αίγυπτο με την συνθήκη του Cap David! Φωτογραφία που πάρθηκε από το αγγείο δείχνει τρεις φιγούρες με επιγραφές στην κορυφή όπου ο Γιαχβέ δίνει τις ευλογίες του στην Ασερα και αποδεικνύει ότι οι αρχαίοι Ισραηλίτες πίστευαν ότι ο θεός είχε σύζυγο.
      συνεχίζεται ..

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος3/1/16 19:37

      συνέχεια ...
      Στο δευτερονόμιο επίσης διαβάζουμε “at his right his own Asherah” (Deuteronomy 33.3)
      Η πλειοψηφία των μελετητών των βιβλικών κειμένων πιστεύουν σήμερα ακράδαντα στην ύπαρξη του θεϊκού συμβουλίου στην πίστη των αρχαίων Ισραηλιτών. Μετά την κυριαρχία των Βαβυλωνίων επί του Ισραήλ, ξεχάστηκε ο πολυθεϊσμός και άρχισε ξανά η καταγραφή της βίβλου τον 6ο π.χ. αιώνα αναφέροντας ότι ήταν η τιμωρία του Γιαχβέ για τον πολυθεϊσμό και ο Ελ αποκτά όλες τις δυνάμεις των άλλων θεών, η Ασερα εξαφανίζεται τελείως και επικρατεί ο μονοθεϊσμός την εποχή των Μακκαβαίων τον 2ο π.χ. αιώνα. Η ίδια η βίβλος αποδεικνύει ότι δεν αληθεύει ότι ο Αβραάμ και οι απόγονοί του πίστευαν σε ένα και μοναδικό θεό τότε. Ο θεός Μπάα δαιμονοποιήθηκε από τον χριστιανισμό (Βελζεβούλης) και άλλες θεότητες δεν εξαφανίζονται εντελώς αλλά γίνονται άγγελοι του Ιουδαϊσμού και Χριστιανισμού.
      Στην Αίγυπτο στην τοποθεσία Nag Hamandi το (1945) βρέθηκαν κείμενα-συλλογή του 3-4 μ.Χ. αιώνα που παρουσιάζουν διαφορετική Ιστορία για τον Ιησού και για την σταύρωση ειδικά στην αποκάλυψη του Πέτρου, ο Ιησούς εξαφανίζεται από τον σταυρό και εμφανίζεται δίπλα στον απόστολο Πέτρο περιγελώντας τους Ρωμαίους για την άγνοιά τους. Η αποκάλυψη του Πέτρου περιγράφει την σκηνή με κάθε λεπτομέρεια.
      Υπάρχουν επίσης διαφοροποιήσεις στις αναφορές των αποστόλων σχετικά με την ανάσταση του Χριστού. Ο Μάρκος γράφει ότι στην είσοδο του τάφου ήταν 3 γυναίκες και ένας άγγελος, ο Ματθαίος ότι ήταν 2 γυναίκες και ένας άγγελος, ο Λουκάς ότι ήταν 3 γυναίκες και δύο άγγελοι και ο Ιωάννης, μόνο η Μαρία η Μαγδαληνή με δύο αγγέλους!!! Στο Ευαγγέλιο του Πέτρου που βρέθηκε το 1886 σε ένα τάφο μοναχού αναφέρεται ότι ο Χριστός αναστήθηκε με την βοήθεια δύο γιγάντων και ότι ο σταυρός βγήκε και αυτός από τον τάφο και ότι ακούστηκε η φωνή του θεού «αν κηρύττει σε ζωντανούς και νεκρούς» και ο σταυρός απάντησε «ναι»! Στο κοράνι γίνεται επίσης αναφορά στην σταύρωση του χριστού αλλά ότι δεν τον σκότωσαν κάτι που αναφέρει επίσης ο απόστολος Πέτρος.
      Το Ευαγγέλιο της «γέννησης του Ιακώβ» αναφέρει την γέννηση του Χριστού λέγοντας ότι ο Ιησούς δεν γεννήθηκε μέσα σε ένα στάβλο αλλά σε μια σπηλιά και πως ο πατέρας του ο Ιωσήφ ήταν ένας αδύναμος γέρος με πολλά παιδιά από άλλη γυναίκα.
      Ένα άλλο ευαγγέλιο της «γέννησης κατά Θωμά» αναφέρει ότι ο χριστός γεννήθηκε με υπερφυσικές ιδιότητες, μικρός ήταν ευέξαπτος και μοχθηρός, αναφέρει ότι όντας σε παιδική ηλικία των 5 χρόνων έφτιαξε περιστέρια από πηλό και τους έδωσε πνοή, αλλά και ότι παρέλυσε ένα παιδί χτυπώντας το επειδή το είδε να δουλεύει το Σάββατο. Σε ένα άλλο περιστατικό όταν ήταν 5 χρονών, σκότωσε ένα παιδί που έπεσε κατά λάθος πάνω του.
      Υπάρχουν αναφορές ότι ο Χριστός ταξίδεψε στα Ιμαλάϊα όπου μυήθηκε στον Βουδισμό σε μοναστήρι Θιβετανών μοναχών. Ο Νίκολας Νότοβιτς Ρώσος εξερευνητής το 1887 όταν ταξίδευε στην Β. Ινδία στο χωριό Λε εξαιτίας ατυχήματος περιθάλπεται σε ένα μοναστήρι όπου οι βουδιστές μοναχοί του δείχνουν αρχεία ενός ιεροκήρυκα ονόματι Ισα που αμέσως καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τον Ιησού. Μεταφράζει αυτά τα κείμενα με την βοήθεια του οδηγού του και εκδίδει όταν επιστρέφει στην πατρίδα του το 1894 το βιβλίο με τίτλο «Η άγνωστη ζωή του Ιησού». Εκεί αναφέρεται ότι ο Ισα έζησε 6 χρόνια στην Ινδία και φεύγει διωκόμενος από τους μοναχούς φοβούμενος για την ζωή του διότι αρνήθηκε να υπακούει στους μέντορές του.

      Ελπίζω να σε "ελευθέρωσα" .... αν θες όμως μπορούμε να δούμε και μαζί τι αναφέρει η Βίβλος ...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος3/1/16 20:00

      Οι Βυζαντινοί κατ'αρχήν δεν ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ, ήταν Ρωμαίοι και μάλιστα έφεραν Ρωμαϊκα ονόματα. Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ηταν δε τόση η διαφθορά και οι ραδιουργίες σε αυτή την αυτοκρατορία που έμειναν παροιμιώδεις. Αυτοκρατόρισες που έβγαζαν τα μάτια των παιδιών τους για να κυβερνήσουν αυτές, αυτοκράτορες που παντρευόντουσαν πόρνες, διαφθορά και αναλγησία του κλήρου με τελική την προδοσία του ιερατείου με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος2/1/16 21:59

    Η Λίλιθ δεν ήταν στους ορθόδοξους ήταν στους καθολικούς. Αναφέρεις πολλές ανακρίβειες και άκου: Όταν λες ΜΟΝΟ ένα μέρος της αλήθειας ισοδυναμείται με το ψέμα. Όταν είχες πει σε διδάγματα το κατασφάξε τους ενώπιον μου, ήταν μία παραβολή που είχε πει...

    Γιατί; Η αρχαίοι θεοί οπως λέτε των Ελλήνων δεν είχαν ανθρώπινες αδυναμίες; Δεν τεκνοποίησαν με θνητές παρά την θέληση τους; (Πωσειδώνας Αμφιτρίτη) Ο ερμής δεν είχε κλέψει τα πρόβατα του Απόλλωνα και περπάτησε ανάποδα για να αφήσει λανθασμένα ίχνη; Ο Απόλλωνας δεν ήταν με τους Τρώες εναντίων των Ελλήνων;

    Γιατί βλέπετε μόνο μία πλευρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/16 22:11

      Δεν κατάλαβα ..... οι καθολικοί δεν είναι χριστιανοί????? ή μήπως θεωρείστε εσείς οι ορθόδοξοι "οι της Αρίας φιλής" και ο "περιούσιος λαός του θεού"???? Σας πρόλαβαν άλλοι με αυτή την ονομασία και την κάνανε copy-write!! Αλλά είναι τόσο μεγάλη η θρησκοληψία, ο φανατισμός και ο σκοταδισμός σας που ακόμα και τους ίδιους ομόθρησκους οπαδούς σας τους διαχωρίζετε όπως κάνατε τόσα χρόνια με τους άλλους λαούς που πίστευαν σε έναν άλλο θεό, φτάνοντας στο σημείο να τους κατασφάξετε για να κυριαρχήσετε στην γη και να πείτε "να ο δικός μας θεός είναι καλύτερος". Δυστυχισμένα πλάσματα, δεν έχετε ακόμα καταλάβει ότι μόνο η ύπαρξη τόσων θρησκειών και θεών αποδεικνύει την πλάνη και την ανικανότητα του ανθρώπινου νου να εξηγήσει τι είναι ο Θεός!!!! Βαλθήκατε να χτίζετε τεράστειους ναούς με χρυσάφι και διαμάντια για να αποδείξετε μέσα στην ματαιοδοξία σας ότι ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΘΕΟΣ είναι ο καλύτερος!!!!!! και όταν απέτυχε και αυτό τότε σειρά είχαν τα όπλα και μάλιστα τα "εβλογήσατε" για να σκοτώνουν περισσότερους εχθρούς αντίχριστους!!!

      Ο Επίκουρος είχε πει "Είναι τόσο πολλοί οι βλάκες στην κοινωνία που τέτοια βλακεία δεν πολεμιέται, φύγετε μακριά από την πόλη, καλλιεργήστε τα λαχανικά σας στον κήπο σας μακριά από ένοιες και προβλήματα"

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/1/16 22:20

      Αν ταυτίζεις τον χριστιανικό θεό με τους θεούς του Ολύμπου, τότε ναι έχεις δίκιο είναι ΙΔΙΟΙ!!!! Αλλά αφού είναι ίδιοι τότε γιατί τους πολεμήσατε μέχρι αφανισμού???? Γιατί αυτούς τους λέτε ειδολολάτρες και τον δικό σας Γιαχβέ ότι είναι ο σωστός??? Αφού έχουν τα ίδια ελαττώματα και προτερήματα γιατί να είναι ο δικός σας ο "τέλειος" και ο άλλος "ψεύτικος"???
      Αλλά στο διατάυτα δεν λες τίποτα για τα όσα ανέφερα με ιστορικά στοιχεία!!!
      Αν θες πάμε και στην βίβλο να αρχίσουμε από τα παραμύθια που γράφονται εκέι από τον Αδάμ και να τελειώσουμε στους αποστόλους, να πάρουμε γραμμή προς γραμμή την βίβλο και να δούμε τι μαγγανείες, αιμομιξίες, δολοφονίες και απάτες αναφέρονται με την συνδρομή και συγκατάθεση του Θεού!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/1/16 22:31

      Αν το Δευτερονόμιο και η Εξοδος ή Οι Ψαλμοί που αναφέρω τα συγκεκριμένα εδάφια έχουν ανακρίβειες όπως λες ...... τότε πρόκειται για παραμύθια γραμμένα και ραμμένα από απλούς ανθρώπους για βλάκες ανθρώπους και όχι από τον θεό!!! Ειδικά το δευτερονόμιο όπου αναφέρει τις κατάρες και φοβέρες του θεού σε όποιον δεν πιστέψει σε αυτόν ......... διεκδικεί πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο του πιο δόλιου και ανατριχιαστικού, πηχτού δεισιδαιμονικού τρόμου και ψυχαναγκαστικού βιβλίου!!! Ελπίζω να το έχεις διαβάσει, αν όχι ευχαρίστως να σου το στείλω

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος2/1/16 22:02



    Ο σπουδαίος θρησκειολόγος, αείμνηστος Λεωνίδας Φιλιππίδης, στο μεγαλειώδες έργο του ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ αναφέρει χαρακτηριστικά αποσπάσματα της Ορφικής Θεολογίας, δια της οποίας εξαίρεται η μοναδικότητα ενός Θεού και έμεσσα και το Τριαδικόν αυτού, πολύ πριν ο Όμηρος παρουσιάσει στα έξοχα επικά του ποιήματα την πολυθεΐα της αρχαίας Ελλάδος. Χαρακτηριστικά είναι τα κάτωθι σημεία και χωρία της ορφικής θεολογίας (αντλημένα από την προαναφερθείσα μελέτη):

    Εις δε Λόγον θείον βλέψας, τούτω προσέδρευε…

    μούνον (μόνον) δ’ εσόρα κόσμοιο άνακτα

    Εις εστ’ αυτογενής . ενός έκγονα πάντα τέτυκται,

    Εν δ’ αυτοίς αυτός περιγίγνεσθαι . ουδέ τις αυτόν

    Εισοράα θνητών, αυτός δε γε πάντας οράται….

    Ουδέ τις εσθ’ έτερος χωρίς μεγάλου βασιλήος.

    Αυτόν δ’ ουχ ορόω . περί γαρ νέφος εστήρικται….

    Ούτος γαρ χάλκειον ες ουρανόν εστήρικται

    Χρυσέω εινί θρόνω, γαίης δ’ επί ποσί βέβηκε…..

    Ουρανόν ορκίζω σε Θεού μεγάλου σοφού έργον,

    Αυδήν ορκίζω σε Πατρός, την φθέγξατο πρώτον

    Ηνίκα κόσμον άπαντα εαίς στηρίξατο βουλαίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/1/16 10:09

    ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΟΛΟΦΥΡΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος17/10/16 18:57

    Ο ΔΊΑΣ ΚΑΙ ΏΡΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΟΙΟΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΆΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΔΕΝ ΔΕΧΌΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΊΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΎΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΡΟ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΗΜΑΊΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΈΧΕΙ ΕΠΆΝΩ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ.ΣΕ ΌΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΈΣΕΙ ΑΣ ΠΆΕΙ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *