επικαιρότητα

Οι αρραβωνιασμένοι στην Τουρκία δεν θα πρέπει να κρατιούνται από το χέρι


Ούτε ο αρραβώνας δεν σώζει τα ζευγάρια στην Τουρκία καθώς αν και επιτρέπεται να μιλούν μεταξύ τους για να...γνωριστούν, απαγορεύεται να κρατιούνται από το χέρι και, πάνω απ' όλα, να μην φλερτάρουν. Αυτά τουλάχιστον συνέστησε σήμερα η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας σε όσους σκοπεύουν να παντρευτούν προσεχώς.
«Δεν είναι κακό να συναντιούνται οι αρραβωνιασμένοι για να γνωριστούν στο βαθμό που δεν θα εκτίθενται δημοσίως» αναφέρει η ανώτατη τουρκική ισλαμική αρχή απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιτρέπεται στους μελλόνυμφους να συναντιούνται μεταξύ τους πριν από τον γάμο.
«Όμως οι αρραβωνιασμένοι πρέπει να αποφεύγουν το φλερτ, να μην συζούν, να μην απομονώνονται σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κουτσομπολιά, να μην κρατιούνται από το χέρι και [να αποφεύγουν] κάθε άλλη συμπεριφορά που δεν εγκρίνεται από το Ισλάμ» προσθέτει η Διεύθυνση στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον δικτυακό της τόπο.
Η Ντιγιανέτ ιδρύθηκε το 1924, έναν χρόνο μετά τη συγκρότηση του νέου τουρκικού κράτους πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το έργο της, με βάση το Σύνταγμα, είναι να διαφωτίζει τον λαό σε θρησκευτικά θέματα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης